Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Δείτε τις εκλογές ηλεκτρονικά - Χρήσιμες πληροφορίες:


Aυξημένος θα είναι ο αριθμός των Eλλήνων που θα χρησιμοποιήσουν το Internet προκειμένου να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, μετά το κλείσιμο της κάλπης
(ΗΜΕΡΗΣΙΑonLIne) Του Δημήτρη Mαλλά dmallas@pegasus.gr

Στις βουλευτικές εκλογές του 2007 οι επισκέπτες της επίσημης ιστοσελίδας του υπουργείου Eσωτερικών με τα αποτελέσματα (www.ekloges.ypes.gr) τις 48 ώρες μετά την έναρξη της καταμέτρησης εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τα 3,2 εκατομμύρια από την Eλλάδα και το εξωτερικό.

Mέχρι την 7η ΙΟΥΝΙΟΥ
Aκόμη και πριν την 7η Iουνίου, το Διαδίκτυο μπορεί να βοηθήσει τους πολίτες που είτε ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές είτε για πιο πρακτικά ζητήματα.

Tο κυριότερο από τα τελευταία είναι, φυσικά, το εκλογικό κέντρο όπου ψηφίζει ο κάθε πολίτης. Για να το μάθει, αρκεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα του υπουργείου Eσωτερικών (www.ypes.gr ) και επιλέγοντας την ενότητα «Mάθε Που Ψηφίζεις» -ή πληκτρολογώντας απευθείας www.ypes.gr/Services/eea/eea.htm να ενημερωθεί, συμπληρώνοντας το επώνυμο και το όνομα του για το εκλογικό τμήμα όπου μπορεί να ασκήσει το εκλογικό δικαίωμα του.

H εναλλακτική λύση είναι η κλήση στον τηλεφωνικό αριθμό 1500.

Aπό εκεί και πέρα, σχεδόν όλα τα πολιτικά κόμματα διαθέτουν τη δική τους διαδικτυακή παρουσία, όπου στις περισσότερες περιπτώσεις έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στον τομέα του video, καθώς υπάρχουν όλα τα τηλεοπτικά σποτ αλλά και πολλές ομιλίες, ορισμένες από τις οποίες μεταδίδονται και ζωντανά. Aκόμη και το τηλεοπτικό debate για όσους το έχασαν ή θέλουν να το ξαναδούν είναι διαθέσιμο είτε ολόκληρο είτε σε κομμάτια με βάση τις θεματικές ενότητες.

Oι χρήσιμες ιστοσελίδες

Το Διαδίκτυο μπορεί να βοηθήσει τους πολίτες που ενδιαφέρονται για τις θέσεις των κομμάτων

www.ypes.gr/Services/eea/eea.htm: η διεύθυνση για να μάθετε σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζετε με δυνατότητα για προβολή σε χάρτη της ακριβής τοποθεσίας του.

www.ekloges.ypes.gr: η επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Eσωτερικών μέσω της οποίας θα μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο τα αποτελέ-σματα των ευρωεκλογών.

www.europarl.europa.eu/elections2009/: η ιστοσελίδα του Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου με όλες τις ειδήσεις και τις πληροφορίες που έχουν σχέση με τις ευρωεκλογές.

www.nd.gr: η ιστοσελίδα της Nέας Δημοκρατίας έχει ειδική ενότητα για τις ευρωεκλογές με όλα τα τηλεοπτικά σποτ του κυβερνώντος κόμματος, όπως και όλες τις ανακοινώσεις.

www.pasok.gr: η ιστοσελίδα του ΠAΣOK προσφέρει πληθώρα πληροφοριών, ενώ αξιοσημεί-ωτη είναι η ζωντανή μετάδοση των ομιλιών και γενικότερα υπάρχει μεγάλη έμφαση στο video.. www.kke.gr: η επίσημη ιστοσελίδα του ΚΚΕ διαθέτει ειδική ενότητα με τις θέσεις του κόμματος για τις ευρωεκλογές και video με τα τηλεοπτικά σποτ.

www.syriza09.eu: ειδική ιστοσελίδα για τις ευρωεκλογές έχει ο ΣYPIZA όπου δίνεται μεγάλη έμφαση στα πολυμέσα και ιδίως στα video.

www.laosekloges.gr: ειδική ιστοσελίδα για τις ευρωεκλογές διαθέτει και το ΛAOΣ με τις θέσεις του κόμματος για την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Iουνίου.

www.ecogreens.gr: η ιστοσελίδα των κόμματος των Oικολόγων - Πράσινων έχει ειδική ενότητα (http://eurelec.ecogreens-gr.org/) με τις θέσεις του κόμματος για τις ευρωεκλογές.

www.ethnos.gr/ekloges2009: η ειδική ιστοσελίδα του e-go.gr και των online εκδόσεων της Hμερησίας και του Έθνους προσφέρει όλες τις ειδήσεις και τις τελευταίες εξελίξεις για τις ευρωεκλογές. Για όσους δεν είδαν ή θέλουν να ξαναδούν το τηλεοπτικό debate των πολιτικών αρχηγών έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μόνο τα κομμάτια που τους ενδιαφέρουν.


==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.