Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

... η Ελλάδα με πληγώνει..." Με πληγώνει, όπως πληγώνει κι εσένα, και τον καθένα, και όλους...

Η ιστορία της Ελλάδας σε 10 Λεπτά
Αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες στην ψυχή και σε όλους εκείνους που αγαπάνε την Ελλάδα.

Πρώτη Προβολή : 7/11/2008 Αφιέρωμα στην Ελλάδα για το 2009 και για τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας της ιστοσελίδας immenseblue.gr.

Με ένα 10λεπτο spotάκι φτιαγμένο με κέφι και μεράκι ταξιδεύουμε στην ιστορία της Ελλάδας από την προϊστορία μέχρι το σήμερα, από τότε που ξεκίνησε να δρα ο άνθρωπος μέχρι τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004! Ταξιδεύουμε στην αρχαιότερη χώρα, σε αυτή που κατάφερε να επιδράσει παγκοσμίως και έφτιαξε Πολιτισμούς διεθνούς ακτινοβολίας, ταξιδεύουμε στην Ελλάδα!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Εμπνευσμένο φυσικά από την "κλεψύδρα" των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας του 2004 η σύλληψη της οποίας έγινε από τον Δημήτρη Παπαϊωάννου και με το μουσικό κομμάτι «πέρασμα» του Κωνσταντίνου Βήτα το immenseblue.gr παρουσιάζει το video που το ίδιο σκηνοθέτησε και το οποίο ονομάζεται "Η ιστορία της Ελλάδας σε 10 λεπτά".

Κάνουμε ένα ταξίδι μέσα στον χρόνο και συναντάμε τους πρώτους ανθρώπους, τους πρώτους Έλληνες που έζησαν στην χώρα μας. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ! 10 λεπτά δεν αρκούν για να γνωρίσουμε την ιστορία αυτής της χώρας που κατάφερε με τον Τεράστιο Πολιτισμό της να επιδράσει στην παγκόσμια ιστορία. Από την Προϊστορία (Μειόκαινο, Πλειόκαινο, Λίθου Εποχή /Παλαιολιθική, Μεσολιθική, Νεολιθική Περίοδος/, Εποχή του Χαλκού και Εποχή του Σιδήρου /Σκοτεινή, Γεωμετρική Περίοδος/) ταξιδεύουμε στον Αρχαίο Κόσμο (Αρχαϊκή, Κλασική, Ελληνιστική, Ρωμαϊκή Εποχή) στην Βυζαντινή εποχή και τον Ελληνικό Μεσαίωνα, στην Εποχή της Τουρκοκρατίας και της Ελληνικής Επανάστασης ως το σήμερα τη Νεότερη και Σύγχρονη εποχή.

Έννοιες όπως η Δημοκρατία, ο Πολιτισμός, το Δίκαιο, το Πνεύμα γεννήθηκαν στην Ελλάδα για να προσφέρουν απλόχερα σε όλο τον κόσμο την γνώση. Μέσα από μια πλούσια ιστορία βλέπουμε το λαμπρό παρελθόν κι ετοιμαζόμαστε για ένα εξίσου λαμπρό μέλλον! Η Ελλάδα άλλωστε δεν έχει μόνο μια πλούσια Αρχαία Ιστορία, έχει και μια πλούσια Μοντέρνα Ιστορία. Δεν είναι τυχαίο πως είναι η μόνη χώρα που υπάρχει από την προϊστορία και την αρχαιότητα και συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας και θα συνεχίσει να είναι ζωντανή, είναι η μοναδική χώρα που έχει καταφέρει να φτιάξει Περίλαμπρους Πολιτισμούς, να διαγράψει την δική της ιστορία ταξιδεύοντας σαν ένα μικρό καράβι μέσα στο απέραντο γαλάζιο, ένα καράβι που όμως μπόρεσε να γεννήσει και να μεταφέρει τις μεγάλες ιδέες σε όλο τον κόσμο. Το καράβι αυτό είναι η Ελλάς!

· "Η Ιστορία της Ελλάδας Σε 10 Λεπτά" (Video)*
· "Η Ιστορία της Ελλάδας Σε 10 Λεπτά" (Video / Αγγλική Έκδοση)* Σύντομα
· Προϊστορική Περίοδος (Μέρος 1ο) - Η Γέννηση της Ζωής στην Ελλάδα
· Προϊστορική Περίοδος (Μέρος 2ο) - Οι Πρώτοι Μεγάλοι Πολιτισμοί
· Αρχαιότητα (Μέρος 1ο) - Η εποχή του Σιδήρου
· Αρχαιότητα (Μέρος 2ο) - Αρχαϊκή Περίοδος
· Αρχαιότητα (Μέρος 3ο) - Κλασική Περίοδος
· Αρχαιότητα (Μέρος 4ο) - Κλασική Περίοδος
· Αρχαιότητα (Μέρος 5ο) - Ελληνιστική και Ρωμαϊκή Περίοδος
· Βυζαντινά χρόνια
· Τουρκοκρατία κι Ελληνική Επανάσταση
· Νεότερη και Σύγχρονη Ελλάδα (Μέρος 1ο) - Η Αναδημιουργία του Κράτους
· Νεότερη και Σύγχρονη Ελλάδα (Μέρος 2ο) - Εδαφικές Προσαρτήσεις και Μικρασιατική Καταστροφή
· Νεότερη και Σύγχρονη Ελλάδα (Μέρος 3ο) - Σύγχρονος Πολιτισμός



Σχόλιο; ... Ναι ας καταγράψουμε κάποιες σκόρπιες αλήθειες (α+λήθη):
Για αυτούς που τα άγια αυτά χώματα τα βλέπουν σαν μέσο πλουτισμού και ξεπουλήματος τους λέμε ότι είναι κατάπτυστοι και γελοίοι.
Βέβαια φρόντισαν να μας πείσουν ότι "είναι άνθρακες ο θησαυρός" και τα κατάφεραν... άνθρακες τα πευκοδάση μας και θησαυρός οι καταπατημένες εκτάσεις τους.
Ο λαός σιγά-σιγά αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι μας εμπαίζουν οι πολιτικοί και αρχίζει να αντιδρά με απαξίωση και αποχή. Βέβαια αυτό τους βολεύει αλλά... και δήθεν τους ενοχλεί και τους θλίβει (έτσι λένε)... μα η αλήθεια είναι ότι το επιδιώκουν και το προκαλούν με εθελοντές τσιράκια κομματόσκυλα.

Η ελεύθερη φωνή ενοχλεί την εξουσία και προβληματίζει αυτούς που θέλουν την εξουσία.
Οι καιροί άλλαξαν...αλλά η κακή νοοτροπία του "Γκόρτσου" και του "Καλοχαιρέτα" παραμένει...αλλά ως πότε; οι εποχές άλλαξαν και οι φωνές αρχίζουν δειλά-δειλά να δυναμώνουν και να απαιτούν σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Ο πολίτης αρχίζει να καταλαβαίνει ποιοι και γιατί τον εμπαίζουν με ψεύτικες υποσχέσεις και "δωράκια", και βλέπει τους σημερινούς και αξιολογεί και τους χθεσινούς "επόμενους".

Αυτή η χώρα γέννησε τη δημοκρατία και ανέχτηκε και την ολιγαρχία, αλλά πάντα είχε ως πυλώνα και οδηγό τους Άριστους και ΟΧΙ τους ψευτοαριστοκράτες νεόπλουτους λαμόγια.

Ο περήφανος λαός μας ανακαλύπτει σιγά-σιγά ότι αυτό που του έλεγαν παλιά "ότι για να μιλάς για την Ελλάδα είσαι φασίστας"... έχει ξεπεραστεί ως παραμύθι. Οι εισαγόμενες κοσμοαντιλήψεις και "πατερημά" έχουν αποκαλυφτεί και ο σημερινός σκεπτόμενος Έλληνας πολίτης ψάχνει στα αποκαΐδια να βρει το δρόμο που του έκλεισαν... αυτό τον ομφάλιο λώρο με τη συνέχειά του.

Όλοι λένε ότι αγαπάνε αυτό το τόπο. ΝΑΙ σε μια δημοκρατία μπορεί να το ισχυρίζονται όλοι. Μα όταν τους βλέπεις να καίνε και να λεηλατούν το ελλαδικό ανάγλυφο με τα νταμάρια και τις οικοπεδοποιήσεις και να μπαζώνουν τα ποτάμια και τα περήφανα ιστορικά ρέματα... αυτό ΔΕΝ λέγεται αγαπώ την Ελλάδα αλλά την ξεθεμελιώνω σε έρημο Σινά.

Η ειρωνεία είναι όταν με το Πεντελικό μάρμαρο στην εποχή του Περικλέους δημιουργούσαν Παρθενώνες οι σημερινοί εργολάβοι (ΜΜΕ-δες)νταμαρτζήδες (νταβατζήδες τους έλεγε ο Καραμανλής) ξεπουλάνε το πεντελικό μάρμαρο κατασκευάζοντας καμπινέδες... Κατάντια.

Πόσο επίκαιρος είναι σήμερα ο στίχος του Γ. Σεφέρη « Όπου κι αν ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει.. ». Με πληγώνει, όπως πληγώνει κι εσένα, και τον καθένα, και όλους.

ΣΗΜ: Ένα πολύ καλό άρθρο πάνω σε αυτό έγραψε η ΒΙΚΥ ΦΟΥΣΚΙΔΟΥ (Δημ. Σύμβ. Αργυρούπολης)

Τελειώνοντας θα ήθελα να κάνω έκκληση στο πνευματικό κόσμο αυτής της χώρας που δυστυχώς βολεύτηκε πίσω από καθηγητικές έδρες (αυτοί και οι οικογένειές τους)...αλλά όσοι από αυτούς ξεχωρίζουν ας ενώσουν τη φωνή τους με εμάς του εκφραστές της κοινωνίας των πολιτών...όλων εκείνων των ΜΗ αναγνωρίσιμων που προσπαθούν πίσω από ένα πληκτρολόγιο να ακουστεί η φωνή της απελπισίας τους.

Όσο και να προσπαθούν οι πολιτικοί να κομματιάζουν με τα κόμματά τους την Ελλάδα ΔΕΝ τους ανήκει η ψιλή κυριότητα... αυτή είναι παγκόσμια κληρονομιά και ανήκει πνευματικά σε αυτούς που τη λατρεύουν... ας χαρούν την επικαρπία τους... κτήμα της ένοχης ψήφου ανοχής ...χρησικτησία στη βούλησής μας...

Με εκτίμηση τίμιε αναγνώστη (και το εννοώ - οι άλλοι διαβάζουν επικεφαλίδες)

Νάσος.

===========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.