Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Υπόθεση για την οποία δικαστική απόφαση που δικαίωνε το Δημόσιο δεν εκδόθηκε ποτέ…!!!!

ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ!!!! (krogias)


ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ!!!!

«ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΟΜΙΜΗ»!!

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ… ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟΝ κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;

Ο τόπος βοούσε για μήνες. Του πήρε μήνες να αντιδράσει για το τεράστιο σκάνδαλο της Μ. Βατοπεδίου. Θυμάστε τι είπε στις 16/12/2008 στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, με τους βουλευτές του να χειροκροτούν όρθιοι; «Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι κάποιοι, παρά την πνευματική τους αποστολή, λειτούργησαν σε βάρος του Δημοσίου. Εκμεταλλεύτηκαν αδυναμίες του κράτους και ενέπλεξαν φορείς και υπηρεσίες. Τα πάντα ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη που θα αποδώσει στο ακέραιο τις ευθύνες, εκεί που υπάρχουν. Σε πολιτικό επίπεδο, τα αποτελέσματα της Εξεταστικής Επιτροπής τα ξέρετε. Σήμερα, είναι σαφές ότι τα πράγματα είχαν διαστάσεις σοβαρότερες από ό,τι αρχικά εκτιμήσαμε! Οφείλω να πω -και το λέω ευθέως- ότι υποτίμησα και εγώ το θέμα. Δεν είδα έγκαιρα τις διαστάσεις του. Δεν είχα πλήρη εικόνα, όταν κλήθηκα για πρώτη φορά να τοποθετηθώ. Το λάθος αυτό δεν το χρεώνω σε κανέναν άλλον. Δικό μου ήταν. Είχα όμως -όπως έχω πάντοτε και όπως όλοι πρέπει να έχουμε- απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Αναγνωρίζω ότι οφείλαμε να έχουμε ισχυρότερα ανακλαστικά. Να ήμασταν περισσότερο υποψιασμένοι σε υστερόβουλες επιδιώξεις. Αναγνωρίζω ότι χρόνιες παθογένειες του κράτους διευκόλυναν τα όσα διαδραματίστηκαν».

Όταν έκανε αυτές τις δηλώσεις υποτίθεται ότι πλέον είχε «πλήρη εικόνα» για το θέμα. Μίλησε για «υστερόβουλες επιδιώξεις» και για κάποιους που «λειτούργησαν σε βάρος του Δημοσίου».

* Παραθέτουμε τι δήλωσε στην εφημερίδα Real News σε συνέντευξη που δημοσιοποιήθηκε χθες και σε ερώτηση «Έχετε καταλάβει πλέον τι συνέβη με την υπόθεση αυτή; Τι ήταν αυτό;»

Κ. Καραμανλής: «Αναγνώριση κυριότητας και ανταλλαγή. Μία υπόθεση νόμιμη, αλλά που όταν μπαίνει κανείς στη λεπτομέρεια των χειρισμών και τον αποτιμήσεων μπορεί να έχει πολλά ερωτήματα» (!!!)

Δηλαδή:

* Το Δεκέμβριο του 2008 μιλούσε για υπόθεση «σε βάρος του δημοσίου». Τον Σεπτέμβριο του 2009 χαρακτηρίζει την υπόθεση «νόμιμη».

* Χαρακτηρίζει ουσιαστικά νόμιμη την αναγνώριση της κυριότητας της Μ. Βατοπεδίου στη λίμνη Βιστωνίδα που εκκρεμοδικεί (εδώ!). Υπόθεση για την οποία δικαστική απόφαση που δικαίωνε το Δημόσιο δεν εκδόθηκε ποτέ…!!!! (ΕΔΩ κι ΕΔΩ!)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΝΩ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ!!!
"ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Παπανικολάου ο οποίος ερευνά το πώς και το γιατί δεν δημοσιεύθηκε ποτέ η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης στην δίκη του 2003 για την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδα, έκρινε ότι εφόσον πραγματοποιήθηκε η διάσκεψη των τριών δικαστών, με τους δύο εξ αυτών να τάσσονται υπέρ των θέσεων του Ελληνικού Δημοσίου, ελήφθη δικαστική απόφαση, την οποία ενεργοποιεί και στο εξής το Δημόσιο θα έχει οριστικά την ιδιοκτησία της λίμνης Βιστωνίδα και των 27.000 στρεμμάτων γύρω από αυτήν. Μετά και την απόφαση αυτή πέφτουν στο κενό οι μεθοδεύσεις του ηγούμενου Εφραίμ για την ανταλλαγή των επίμαχων εκτάσεων. (όλο το άρθρο εδώ!)

* Δεκάδες «φιλέτα» γης του Δημοσίου ανταλλάχθηκαν σε χρόνους dt, πρωτόγνωρους για το ελληνικό Δημόσιο, με…νεράκι λίμνης και ο κ. Καραμανλής σήμερα λέει ότι «άμα μπει κανείς στη λεπτομέρεια των χειρισμών μπορεί να έχει πολλά ερωτήματα»!!

Όλοι οι πολίτες αναρωτιούνται ποιοι και με τι κρατάνε τον κ. Καραμανλή όμηρο για να καταφεύγει σε τέτοιο πλυντήριο ευθυνών. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ δεσμευόμαστε: τα πάντα θα έρθουν στο φως.

Σχόλιο: Να κρατήσουμε, προς το παρόν τουλάχιστον, μικρό καλάθι;
Οι πρώτες 100 μέρες θα μας δείξουν το δρόμο....

Εμείς έχουμε γράψει και κρατάμε στα αρχεία μας. (Βλέπε σχετικά)

Νάσος

ΣΧΕΤΙΚΑ:

Α. Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2009
Λαϊκή απαίτηση για προγραμματικό λόγο δέσμευση και πράξεις 100 πρώτων ημερών.

Β. Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009
Γ. Παπανδρέου: Το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.