Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009

ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ - ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΠΑΛ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Γεννήθηκε στο Παρίσι. Ακολουθώντας τις επαγγελματικές μετακινήσεις του πατέρα της, έζησε τα παιδικά της χρόνια στη Γαλλία, την Γερμανία και την Ελλάδα όπου και εγκαταστάθηκε μόνιμα.

Μετά από σπουδές κοινωνιολογίας δούλεψε στο χώρο της Μόδας κοντά στον Γιάννη Τσεκλένη και δημιούργησε το δικό της ατελιέ.
Το 1997 ξεκίνησε μία συνεργασία με την πολιτιστική εκπομπή της τότε ΕΤ2 «Συν και Πλην» και στη συνέχεια ανέλαβε μαζί με τον σκηνοθέτη Χρόνη Πεχλιβανίδη την δημιουργία μιας ταξιδιωτικής εκπομπής. Έτσι ξεκίνησε το 1999 το «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα» στη ΝΕΤ που με τα χρόνια εξελίχθηκε στην εκπομπή «Ταξιδεύοντας με τη Μάγια Τσόκλη».

Σήμερα, η σειρά αυτή κλείνει τα 11 χρόνια ...... ΔΕΊΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

συνεχούς παρουσίας στην κρατική τηλεόραση, έχει κάνει γυρίσματα σε περισσότερες από 40 χώρες στο κόσμο, έχει βραβευτεί επανειλημμένα και θεωρείται στην Ελλάδα ως η εγκυρότερη στο χώρο του ταξιδιού.

Η Μάγια Τσόκλη έχει ταυτιστεί με την ταξιδιωτική δημοσιογραφία. Εδώ και δύο χρόνια διευθύνει το Passport (passport.kathimerini.gr), το μηνιαίο ταξιδιωτικό περιοδικό με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στην κατηγορία του που ανήκει στον όμιλο της Καθημερινής.
πό τον Οκτώβριο του 2007 και για 2 χρόνια συνεργάστηκε με το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Σχόλιο: Μια σημαντική-δυναμική παρουσία στη βουλή.

Νάσος
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

1 σχόλιο:

  1. Το μεγάλο θετικό στις εκπομπές της Τσόκλη είναι δε μένει σε μία εικονογραφική αναφορά ούτε σε εικόνες ειδυλλακών τοπίων και γνωστών αξιοθέατων. Προσεγγίζει τις τοπικές κοινότητες μέσα στη πραγματικότητα που βιώνουν, μέσα από σκληρές εικόνες της καθημερινότητάς τους. Έρχεται σε επαφή on camera με τους τοπικούς πληθυσμούς και τους μετανάστες Έλληνες, όπου πηγάινει. Το πιο ποιοτικό στοιχέιο είναι ότι δείχνει την αλήθεια, λίγο πολύ όπως αυτή βιώνεται και τελικά μας αφυπνίζει και μας βγάζει από τη δική μας μιζέρια και τον ίσως τον ωχαδερφισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή