Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Κλίντον: Μη νόμιμοι οι Εβραϊκοί οικισμοί σε κατεχόμενα εδάφη

Clinton: Israel Settlements Need Halt 'Forever'-

Palestinian negotiator warns Israel - 05 Nov 09

Palestinian chief negotiator Saeb Erekat warned Israel in that continued illegal settlement expansion in the occupied Palestinian territories may mean a two-state solution is no longer an option.

The issue of settlements has become particularly heated since US secretary of state Hillary Clinton praised Israel for making what she called "unprecedented" concessions on the issue, even though Binyamin Netanyahu the prime minister, brushed off US and Palestinian demands for a construction freeze.

US Secretary of State Hillary Clinton speaks during press conference in Cairo, Egypt 4 Nov 2009

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν θεωρεί νόμιμους τους Εβραϊκούς οικισμούς σε κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη. Η κ. Κλίντον προέβη στην εν λόγω δήλωση στο Κάιρο μετά από συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογο της, Αχμέντ Αμπούλ Γκάιτ και τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Χόσνι Μουμπάρακ.

Ο κ. Γκάιτ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι προβάλει εμπόδια στην ειρηνευτική διαδικασία με το να συνεχίζει τις εποικιστικές του δραστηριότητες και σημείωσε ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει να επικεντρώσουν την προσοχή τους στην επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας.

Επίσης ο κύριος διαπραγματευτής των Παλαιστινίων, Σαέμπ Ερεκάτ, δήλωσε ότι ο αυξανόμενος αριθμός εβραϊκών οικισμών θέτει σε κίνδυνο τον στόχο της σύστασης βιώσιμου και ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την ανατολική (VOA)



Secretary of State Hillary Rodham Clinton defended the U.S. stance toward Israeli settlement building to worried Arab allies, saying Washington does not accept the legitimacy of the West Bank enclaves.

Κατά την επίσκεψη της στο Μαρόκο η κ. Κλίντον κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα αναφορικά με πρόσφατη δήλωση της με την οποία επαινούσε το Ισραήλ για την πρόταση του να περιορίσει τους Εβραϊκούς οικισμούς.
(εδώ)
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.