Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Η κάτω βόλτα Σαμαρά...κρίμα Αντώνη και είχες προοπτική για εναλλακτική πρόταση...


Πλήρη πολιτική κάλυψη στις κυβερνήσεις Μητσοτάκη και Καραμανλή 
έδωσε ο Αντ. Σαμαράς με την πρόταση για την Εξεταστική

«Για όλα φταίει (μόνο) το ΠαΣοΚ»; Το σημειώνουμε αυτό!!! Αντώνη μας....

Κάπως έτσι άρχισε και ο προκάτοχό σου Αντώνη μας.... 

Αλλά και η

Ντόρα Μπακογιάννη: «Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλει να κάνει ο Αντώνης»

Έντονα προβληματισμένη εμφανίζεται η πρώην υπουργός από τις κινήσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας 

 Η κάτω βόλτα Σαμαρά...κρίμα Αντώνη και είχες προοπτική για εναλλακτική πρόταση...

Νάσος

Αθωώνει πολιτικά τους πρώην πρωθυπουργούς κκ. Κ. Καραμανλή και Κ. Μητσοτάκη ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς για την οικονομική πολιτική που άσκησαν επί των κυβερνήσεών τους.

Ο ένοχος για τον εκτροχιασμό των δημοσίων οικονομικών- του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους- εντοπίζεται από τον κ. Σαμαρά στις κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ τη δεκαετία του 1980 και δευτερευόντως στις κυβερνήσεις του κ. Κ. Σημίτη, όπως αποτυπώνεται στην πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε χθες στη Βουλή τη δική της πρόταση, ζητώντας να διερευνηθεί η πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών και της ποιότητας των δημοσιονομικών στοιχείων το χρονικό διάστημα από το 1981 ως και τον Φεβρουάριο του 2010.

Η υπογραφή του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ.Καραμανλή δεσπόζει στη δεύτερη θέση των ονομάτων των βουλευτών της ΝΔ που υπογράφουν την πρόταση του κόμματος για τη σύσταση Εξεταστικής, κάτω από αυτήν του κ. Σαμαρά. «Η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από την έρευνα και την αποκάλυψη της αλήθειας.Και ο κ.Καραμανλής στη ΝΔ ανήκει» τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Π.Παναγιωτόπουλος. Την πρόταση υπογράφει και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη , παρά τη διαφωνία της για τις εξεταστικές επιτροπές.

Ο κ. Σαμαράς είχε αποφασίσει εδώ και πάρα πολύ καιρό, παρά τα επικριτικά σχόλια για τον κ. Καραμανλή διαφόρων στελεχών και βουλευτών που ανήκουν στην ομάδα των υποστηρικτών του, να υποστηρίξει τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και να καλύψει πολιτικά το οικονομικό επιτελείο των κυβερνήσεων της ΝΔ. Μάλιστα
σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας κ. Χρ.Σταϊκούρας, κατόπιν εντολών του κ. Σαμαρά, επικοινώνησε με τους πρώην υπουργούς Οικονομίας κκ. Γ.Αλογοσκούφη και Ι. Παπαντωνίου και συνεννοήθηκε για σημεία της πρότασης. Το ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την πρόταση είναι η στή ριξη προς τον κ. Μητσοτάκη, αφού στην πρόταση αναφέρεται ότι «από το 1990 ξεκίνησε μια συστηματική προσπάθεια αντιμετώπισης των ανισορροπιών και στρεβλώσεων της ελληνικής οικονομίας».

Η ΝΔ υποστηρίζει ότι το ΠαΣοΚ με την πρότασή του επιδιώκει τη συσκότιση και την απόκρυψη της αλήθειας, το κατηγορεί για «προεκλογικά ψεύδη» και «υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα» και επισημαίνει ότι επιχειρείται η συγκάλυψη των κυβερνητικών ευθυνών, μετά την εκλογική νίκη του. Συγκεκριμένα χαρακτηρίζει «εμπαθή» την πρόταση του ΠαΣοΚ και επιμένει ότι «η αλήθεια δεν μπορεί να τεμαχίζεται, να συσκοτίζεται και να συγκαλύπτεται» .

Σκληρή κριτική ασκείται και στις κυβερνήσεις του κ. Σημίτη και υποστηρίζεται ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ κατάφεραν να μειώσουν το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ ως το ξέσπασμα της διεθνούς κρίσης. «Μετά το 2008 τα ελλείμματα πράγματι διευρύνθηκαν,κυρίως ως αποτέλεσμα της διεθνούς κρίσης» σημειώνεται στη «γαλάζια» πρόταση, «αθωώνοντας» και τους κκ. Αλογοσκούφη και Παπαθανασίου.

Ομολογεί αντιπερισπασμό
Στη Ρηγίλλης έχει εξεταστεί και η περίπτωση να αποσύρει η ΝΔ την πρότασή της, αν πράξει το ίδιο και το ΠαΣοΚ. «Ζητούμε από τον Πρωθυπουργό να ξανασκεφτεί και να αναθεωρήσει» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος και όταν ρωτήθηκε αν θα αποσυρθεί η πρόταση της ΝΔ, αν την αποσύρει και το ΠαΣοΚ, περιορίστηκε να πει: «Σε υποθετικά ερωτήματα δεν απαντώ. Αφήστε τον Πρωθυπουργό να απαντήσει και βλέπουμε». Με την επιχειρηματολογία του κ. Παναγιωτόπουλου, ότι στην παρούσα οικονομική συγκυρία οι Εξεταστικές οδηγούν σε οξύτητα, ένταση, διχασμό και τον πολιτικό κόσμο σε αδιέξοδο, εικάζεται από πολλούς «γαλάζιους» βουλευτές ότι η ΝΔ, αν υποχωρήσει το ΠαΣοΚ, θα αποσύρει και αυτή την πρότασή της. «Αν συμβεί αυτό» λένε οι ίδιοι βουλευτές «θα επιβεβαιωθεί ότι η πρόταση της ΝΔ ήταν κίνηση αντιπερισπασμού και στη λογική “οφθαλμός αντί οφθαλμού”».
Σφάζονται στα Μανιάτικα
Νέα δεδομένα δημιουργεί στη μάχη για τον Δήμο Πειραιά η χθεσινή αθώωση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του πρώην βουλευτή της ΝΔ κ. Π. Μαντούβαλου, ο οποίος κατηγορούνταν για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα. Ο κ. Μαντούβαλος, όπως λέει ο ίδιος, θα αρχίσει να κινείται ως υποψήφιος δήμαρχος, αν και απέναντί του βρίσκεται ο βουλευτής Α΄ Πειραιώς της ΝΔ και γραμματέας Αυτοδιοίκησης κ. Β. Μιχαλολιάκος που επίσης ενδιαφέρεται για τον δήμο.
Ο παρασκηνιακός καβγάς έχει αρχίσει εδώ και πολλές εβδομάδες. Μάλιστα ο κ. Μαντούβαλος στο προσυνέδριο της ΝΔ στο ΣΕΦ την περασμένη Κυριακή κινούνταν με τον «αέρα» του υποψηφίου δημάρχου, γεγονός που δεν άφηνε ασχολίαστο ο κ. Μιχαλολιάκος. «Είναι ένα ακόμη επεισόδιο στη μανιάτικη βεντέτα που μαίνεται στην περιοχήεδώ και πολλά χρόνια» σημειώνουν χαρακτηριστικά στελέχη της ΝΔ. Ο κ. Μιχαλολιάκος σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα δηλώνει ουσιαστικά ότι αυτός θα είναι ο «εκλεκτός» της Ρηγίλλης. «Αν μου το ζητήσει ο Σαμαράς,θα είμαι υποψήφιος για τον Δήμο Πειραιά» λέει και αρνείται να σχολιάσει τον κ. Μαντούβαλο, προσπαθώντας να τον απαξιώσει πολιτικά.(Βήμα)

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.