Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Mε την Πένα ή το Ξίφος;

Τεράστιος διάλογος έχει αναπτυχτεί ανά τους αιώνες σχετικά με το εάν η πένα υπερέχει σε ισχύ του ξίφους ή αν ισχύει το αντίστροφο. Η συζήτηση αυτή φαίνεται πως το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει μεταφερθεί στο εσωτερικό της ΟΝΝΕΔ καθώς οι δύο κυριότεροι διεκδικητές της θέσης του Προέδρου της γαλάζιας νεολαίας, Α. Παπαμιμίκος και Κ. Χατζής, φανέρωσαν τα πρώτα δείγματα της στρατηγικής τους στην έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου στα Γιάννενα.

Ο Α. Παπαμιμίκος έδειξε πως θα κινηθεί με το ξίφος. Με τη θορυβώδη συνοδεία των υποστηρικτών του από τη Θεσσαλονίκη, έδωσε απαντήσεις για την δικαστική του περιπέτεια ως μέλος του ΔΣ της ΕΥΑΘ την περίοδο που υπήρξε σύμβουλος του Υπουργού Ε. Στυλιανίδη και απάντησε σε όσους τον κατακρίνουν για τη ΟΝΝΕΔ ΑΕ τονίζοντας την ανάγκη της νεολαίας να αποκτήσει Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. Παράλληλα, ανέλυσε τους άξονες λειτουργίας της νέας ΟΝΝΕΔ όπως την επιθυμεί, την ανάγκη για δημοκρατικότητα και συμμετοχή. Δεσμεύτηκε πως θα αναλύσει και θα συγκεκριμενοποιήσει τις προτάσεις του για την νεολαία κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου ενώ δεν δίστασε να προτείνει την οριοθέτηση ανώτατου ορίου θητειών στις πολιτικές θέσεις της νεολαίας. Συγκινητική υπήρξε η στιγμή που ανέλυσε τις πολιτικές θέσεις από τις οποίες ο ίδιος υπηρέτησε τη νεολαία από το 1999. Σύνθημα του: Αξίζουμε Περισσότερα.

Ο Κ. Χατζής κινήθηκε με την πένα. Ανέλυσε με ηρεμία το όραμα των νέων ανθρώπων για την ΟΝΝΕΔ των αξιών, του ήθους και της πολιτικής. Ζήτησε από όλους μαζί να συνδιαμορφώσουν το όραμα για μία παράταξη που θα ενσωματώνει και θα αξιοποιεί όλες τις απόψεις, που θα συνθέτει και θα παράγει πολιτική, για μια παράταξη που θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία του παρελθόντος, καλή και κακή, για να μπορέσει με αποτελεσματικότητα να υπερασπίσει την δοκιμαζόμενη από την κρίση νέα γενιά ανθρώπων. Τόλμησε να προτείνει το ασυμβίβαστο μεταξύ εκλεγμένων στο εκτελεστικό της ΟΝΝΕΔ μελών και εργαζομένων σε πολιτικά γραφεία βουλευτών και πολιτευτών του κόμματος. Δεν περιορίστηκε όμως μόνο σε ζητήματα εσωτερικής οργάνωσης της ΟΝΝΕΔ. Ανέπτυξε τις θέσεις που πρέπει να έχει μία σύγχρονη παράταξη για ζητήματα που απασχολούν όλους τους νέους. Ενωτικός στις τοποθετήσεις του και μετριοπαθής στην στάση του απέφυγε να ανεβάσει τους τόνους και να οξύνει την αντιπαράθεση με τους συνυποψήφιους του κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων στην αίθουσα. Σύνθημα του: Η Πολιτική στο Προσκήνιο.   

Με την Πένα ή το Ξίφος, οι Χατζής και Παπαμιμίκος ξεχώρισαν μακράν των άλλων δύο συνυποψήφιων τους Β. Αξιώτη και Κ. Ιωάννου. Ο δρόμος για την ανάδειξη επόμενου Προέδρου στην ΟΝΝΕΔ είναι ακόμα μακρύς και σίγουρα κεντρίζει το ενδιαφέρον. Όλα δείχνουν πως η εκλογική αναμέτρηση θα εξελιχτεί σε ντέρμπι για δύο και μένει να δούμε αν τα στελέχη του Κ. Χατζή, θα πείσουν τη νεολαία ή αν θα επικρατήσουν οι υποστηρικτές του Α. Παπαμιμίκου. Πάντως η νεολαία που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση και βιώνει σκληρότερα από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα τα επίπονα κυβερνητικά μέτρα…διαθέτει και κρίση και μνήμη. 
 
Βασίλης Σερέτης
Ένας ΟΝΝΕΔίτης Παρατηρητής

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.