Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Πάλι ''πατάτες'' υφυπουργού Eξωτερικών Σπ. Κουβέλη, στις ΗΠΑ. Αυτή την φορά στην Ουάσιγκτον

Την αμερικάνικη πρωτεύουσα επισκέφθηκε 7-9 Ιουλίου 2010 ο υφυπ. Εξωτερικών. 

Είχε επαφές και με δευτεροκλασάτους Αμερικανούς αξιωματούχους. 

Σκοπός του ταξιδιού, επίσημα, οι εργασίες της διμερούς Επιτροπής Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας (E.C.C.C) Ελλάδας-ΗΠΑ. Ο κ. Κουβέλης, μίλησε και σε ακροατήριο 30-40 καλεσμένων, βασικά Ελληνοαμερικανών, στο Woodrow Wilson Center (γιά ...πράσινη ανάπτυξη κ.ά.). 

Τον παρουσίασε ο εκ των διευθυντών του, Ιωάννης Σιτιλίδης, που συντόνισε και την συζήτηση. Στο τριήμερο ταξίδι, η ''σοβαρή αποστολή'' του κ. Κουβέλη περιελάμβανε και κρατικοδίαιτους ''τουρίστες'', που απόλαυσαν ''δωρεάν διακοπές''. Μαζί και ο συνάδελφός του επί ''Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής'', υφυπουργός κ. Μανιάτης.  
Η λεπτομέρεια: Ο κ. Ι. Σιτιλίδης είναι και υποστηρικτής του... τουρκικού λόμπι στην Ουάσιγκτον! 'Οπως μπορείτε να δείτε στο Αnnual Report της ATC (American Turkish Council) στην σελίδα 23, δύο ''επιφανείς'' Ελληνοαμερικάνικες Εταιρίες, είναι εταιρικά μέλη της Οργάνωσης που κάνει το λόμπι των Τούρκων στις ΗΠΑ. Πρόκειται γιά το US-Greece Business Council (με ιδρυτή τον κ. 'Αλεξ Σπανό) και γιά το Western Policy Center (συγχωνεύτηκε με το Wilson) μ' εκτελεστικό διευθυντή τον κ. Ι. Σιτιλίδη και ιδρυτή τον κ. Α. Τσακόπουλο...  
Σημ.: Στο βίντεο (παρακάτω, Wilson Center), δώστε προσοχή στις ερωτήσεις γιά μειονότητες Ελλάδα και αγωγούς με τοποθέτηση κ. Σιτιλίδη.
- Ομιλία (και διάλογος) υφυπ. Εξωτερικών Σπύρου Κουβέλη στο Woodrow Wilson Center... (Δείτε)
- Συνέντευξη υφυπ. Εξωτερικών Σπύρου Κουβέλη στο τηλεοπτικό δίκτυο FOX... (Δείτε)
- Εταιρίες Ελληνοαμερικανών μέλη του...τουρκικού Λόμπι! Τ' αποδεικτικά στοιχεία... (Διαβάστε)
(Ο κ. υφυπουργός Εξωτερικών, είχε προκαλέσει πάλι με την ''περιοδεία'' του, τον Απρίλιο, στις ΗΠΑ)



==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.