Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

O Αντιπρόεδρος Πάγκαλος σε απόλυτη ταύτιση με τον δικτάτορα παππού του..(;)



Toυ Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Ατυχής συγκυρία για τον κ. Πάγκαλο η σημερινή δημοσίευση μιας συζήτησης που έλαβε χώρα 4 χρόνια πριν.

Δεν θα σταθώ στην αντιδεολογική ανάρτησή της σε portal τηλεπερσόνας που αναζητά διακαώς τρόπους επιστροφής στο προσκήνιο του εικονικού τίποτα, με κάθε τρόπο. Ακόμα κι αν ενημερώθηκε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης για την δημοσίευσή της τώρα, θεωρώ την γνωστοποίηση των όσων υποστηρίζει για τον πρόγονό του, το γνωστό δικτάτορα, υστερόβουλη και ενέχουσα μια απόχρωση "αλητείας".

Εκτίθεται τόσο ο κ. Πάγκαλος, όσο και ο ίδιος ο συνεντευξιάζων. Ο τελευταίος θα έπρεπε θεωρητικά να προστατέψει έναν πολιτικό που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, κυρίως λόγω των φιλοδοξιών της συζύγου του και εξαιτίας της προσπάθειας όλων να καταλάβουν ποιά είναι η ουσιαστική συνεισφορά του στην Κυβέρνηση. ...


Ο κοινοποιών των απόψεων του Αντιπροέδρου θα έπρεπε, κατά την προσωπική ταπεινή μου γνώμη πάντα, να αποφύγει μια τέτοια δημοσίευση σ' ένα τέτοιο τεταμένο κλίμα. Τώρα, και στοχοποποιεί και στοχοποιείται (ακόμα κι αν έχει τη σύμφωνη γνώμη Πάγκαλου για δημοσίευση, κάτι που δεν θεωρώ απίθανο, με δεδομένο τον εθισμό που έχει ο Αντιπρόεδρος στην παροχή συνεντεύξεων για τη ακόρεστη θρέψη της ματαιοδοξίας του). Αφού, όμως, δημοσιεύτηκε, έχω νομίζω το ελεύθερο να την κρίνω. Ως πολίτης και μόνον ως τέτοιος.

Από τη πρώτη και μόνη ανάγνωση, εύκολα καταλαβαίνει κανείς τη συμπάθεια του κ. Πάγκαλου στον "Στρατηγό"
Μια συμπάθεια που δεν ενέχει απλώς την δικαιολογημένη συγγενική αγάπη, αλλά μοιάζει με σχεδόν απόλυτη ταύτιση χαρακτήρων, επιλογών και πολιτικής ταυτότητας. "Ως πολιτικό θα τον κρίνει η ιστορία..", είπε ο κ. Πάγκαλος, αμελώντας σκοπίμως ότι η ιστορία τον έκρινε ήδη.

"Ο Πάγκαλος ήταν της αριστεράς των φιλελευθέρων, από τους πιο ακραίους φιλελεύθερους με κοινωνικό προσανατολισμό... η δικτατορία έτσι έγινε…η δικτατορία ψηφίσθηκε από την Βουλή με βασικό παράγοντα της συγκέντρωσης αυτής της πλειοψηφίας τον Παπαναστασίου και τους άλλους βουλευτές της άκρας αριστεράς εκείνης της εποχής… η ταύτιση Παπαδόπουλος- Μεταξάς-Πάγκαλος είναι βλακώδης …δεν σημαίνει τίποτα άλλο πέραν του αυταρχισμού βεβαίως που υπάρχει και στα τρία καθεστώτα, αλλά καθεστώτα που έχουν τελείως διαφορετική κοινωνική βάση, τελείως διαφορετικό προσανατολισμό, και τελείως διαφορετικές λειτουργίες.

Ο Πάγκαλος, για παράδειγμα, ολοκλήρωσε την αγροτική μεταρρύθμιση του Ελευθερίου Βενιζέλου και την πάει παραπέρα. Δεν προσπαθώ να βρω καθόλου θετικά, προσπαθώ να βρω αρνητικά… αλλά δεν μπορώ και να παραδεχτώ την κτηνώδη παραποίηση της Ιστορίας από το ΚΚΕ το οποίο έχει χωρίσει τον κόσμο σε εχθρούς του και φίλους του.. Ήταν εχθρός του ΚΚΕ, αυτό όμως δεν τον κάνει δεξιό, όποιος είναι εχθρός του ΚΚΕ δεν είναι δεξιός κατ ανάγκη."

Είμαι εμφανές ότι ο κ. Πάγκαλος δεν συγκέντρωσε ακόμη την απαραίτητη σοφία για να βρει ένα τουλάχιστον αρνητικό για τον παππού του. Έστω και το αυταπόδεικτο, αυτό της κατάργησης μιας Βουλής που δεν τον είχε ψηφίσει για Πρωθυπουργό. Ο κ. Πάγκαλος φανερώνει συνάμα τους λόγους της εμμονής του με το ΚΚΕ.
Στην, δε, αρχική περιγραφή της ιδεολογικής ταυτότητας του δικτάτορα, δεν είναι λίγοι πιστεύω όσοι στα λόγια του βρουν στοιχεία που θα μπορούσαν να αναφέρονται και στη σημερινή πολιτική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ. Άλλο όμως με φοβίζει. Αδυνατώ εγώ ο βλαξ, να καταλάβω ποιοί τελικά είναι πιο επικίνδυνοι;

Ποιοί τελικά έχουν παρανοήσει έννοιες όπως το "δημοκρατικό πολίτευμα" ή τον "κοινωνικό προσαντολισμό"; Όσοι μας κυβερνούν ή η Σέχτα των Επαναστατών;;

. ==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.