Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Κυβέρνηση Παπακωνσταντίνου-Νταλάρα (Το γένος Ραγκούση) Νο. 95

Γράφει ο Σπίθας

Αναφέρεται για την Ιστορία…
Ο ανατραπείς Πρόεδρος της Τυνησίας Μπεν Αλί, σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναμεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, διέφυγε από την χώρα του ντυμένος με το παραδοσιακό ισλαμικό γυναικείο ένδυμα Μπούρκα, που ως γνωστό κρύβει σχεδόν εντελώς, εκτός από το γυναικείο σώμα και το πρόσωπο.
Εμείς εδώ καταργήσαμε την παραδοσιακή στολή της Βλαχοπούλας, που κι αυτή έκρυβε σχεδόν εντελώς το γυναικείο σώμα και είχε σαν απαραίτητο αξεσουάρ το γυναικείο μαντήλι κεφαλιού (το τσεμπέρι που ‘λεγε η γιαγιά μου).
Το τσεμπέρι, οι γυναίκες το έδενα τόσο περίτεχνα που κατάφερναν να κρύβουν το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου τους, προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο την επιδερμίδα τους από τον ήλιο, αλλά και τις υπόλοιπες ταλαιπωρίες που προκαλούσε η πολύωρη παραμονή της γυναίκας στην ύπαιθρο.
Τώρα… να την κάνει από την Ελλάδα κάποιος μεταμφιεσμένος με τη στολή της Μικρής Ολλανδέζας, λίγο δύσκολο…
Μας έφαγε η πρόοδος, ο εκσυγχρονισμός κι η μόδα Γιώργο μου!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.