Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Πολώνει το κλίμα για εκλογές - Τέρμα ως εδώ

Η σημερινή παρουσία και ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αποκάλυψε περίτρανα ότι ο πολιτικός σχεδιασμός του Πρωθυπουργού στοχεύει στο να διαμορφωθούν οι συνθήκες πολωτικής προσφυγής στις κάλπες. Ο Γιώργος Παπανδρέου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Αντώνη Σαμαρά, σε αντιδιαστολή με τη στάση της δικής του Κυβέρνησης, την οποία εγκωμίασε, όπως και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να συνθέσει ένα νοηματικό δίπολο, στη μια άκρη του οποίου βρίσκονται ο ίδιος, η Κυβέρνηση και η σωτηρία της χώρας, και στην άλλη ο Αντώνης Σαμαράς, η Νέα Δημοκρατία και η χρεοκοπία.
Ήταν η πρώτη φορά που ο Γιώργος Παπανδρέου συνέδεσε με τόση ένταση, και χωρίς… μισόλογα την Αξιωματική Αντιπολίτευση με τα σενάρια χρεοκοπίας της χώρας, «δείχνοντας» τον Αντώνη Σαμαρά ως δυνητικό πρωθυπουργό της δραχμής.
«Αν τους ακούγαμε, θα είχαμε χρεοκοπήσει», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, και φαίνεται ότι αυτή είναι η επωδός γύρω από την οποία το Μέγαρο Μαξίμου θα επιχειρήσει να διαμορφώσει το κεντρικό πολιτικό επιχείρημά του, και να αντιπαρατεθεί κατά μέτωπο με τη Νέα Δημοκρατία.
Η σημερινή ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου σήμανε και τυπικά το…
τέλος της συναίνεσης, σηματοδοτώντας μια στροφή στην πολιτική ρητορική αλλά και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει ο Πρωθυπουργός το επόμενο διάστημα, στην προσπάθειά του να ανατρέψει το δυσμενές κλίμα.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.