Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Άλλα λέει η θειά μου, άλλα ακούν τα αυτιά μου!

Γράφει ο Δευκαλίων

Το ακούσαμε και αυτό! Ξεκινάει το τελικό «ντου», η τελευταία μεγάλη επίθεση της θρυλικής Ελαφράς Ταξιαρχίας προκειμένου να απαλλαγεί η χώρα από το δημοσιονομικό άγος!
Και πως θα γίνει αυτό; Με ένα νέο χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ! Έτσι θα καλυφθεί η υστέρηση που εμφανίζεται στη μείωση του ελλείμματος και θα επιτευχθεί ο στόχος για το 2011 του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ)!
Και μετά το 2012 τι θα γίνει; Ο Δημοσιονομικός Παράδεισος του Κήπου της Εδέμ! Το πρωτογενές πλεόνασμα! Η Χώρα επιτέλους θα μπορεί να πληρώνει τις υποχρεώσεις της (εξαιρούνται οι πληρωμές τόκων) χωρίς να δανείζεται!
Ποιος το λέει αυτό; Ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική ομάδα που κυβερνά την χώρα από τον Οκτώβριο του 2009. Και πως θα γίνει αυτό; Μα την ορθή και αταλάντευτη τήρηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ). Το οποίο κανείς δεν ξέρει αν θα υπερψηφίζονταν από την Βουλή τον Ιούνιο εάν δεν υπήρχε τότε πάνω από τα κεφάλια των Βουλευτών η απειλή της χρεοκοπίας.
Τι μας λέει λοιπόν αυτό το περιβόητο ΜΠΔΣ, το οποίο όπως μας είπε ο Γιώργος Παπανδρέου τον Ιούνιο πρέπει να γίνει νόμος του κράτους και να ψηφισθεί από την Βουλή των Ελλήνων για να μην χρεοκοπήσει η χώρα;
Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το περιβόητο Μεσοπρόθεσμο όντως το 2012 θα εμφανισθεί πρωτογενές πλεόνασμα εφ’ όσον...
 μεταξύ άλλων:
    · Η ύφεση το 2011 θα διαμορφωθεί στο 3,5 % του ΑΕΠ. Όμως ήδη οι επίσημες προβλέψεις του ίδιου του Υπουργού Οικονομικών είναι ότι η ύφεση για το 2011 πιθανότατα θα είναι μεγαλύτερη από 5,3 % του ΑΕΠ.
    · Η ανεργία το 2011 θα διαμορφωθεί στο 14,5%. Όμως ήδη οι επίσημες μετρήσεις δείχνουν ανεργία μεγαλύτερη του 16% τους πρώτους μήνες του 2011. Ταυτόχρονα οι προβλέψεις μιλάνε για εκτόξευση της ανεργίας ακόμα και στο 20% έως το τέλος του 2011.
    · Η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί το 2011 τουλάχιστον κατά 4,4%, ενώ η Ευρωπαϊκή Οικονομία θα μεγαλώσει κατά 1,6%. Οι προβλέψεις αυτές δεν επιβεβαιώνονται πλέον ούτε από αυτούς που τις έγραψαν στο περιβόητο Μεσοπρόθεσμο αφού ο κίνδυνος της παγκόσμιας ύφεσης θεριεύει.
Αυτονόητο λοιπόν είναι ότι όταν μερικές από τις ποιο βασικές παραμέτρους της Ελληνικής Δημοσιονομικής Εξίσωσης (εγχώρια ύφεση και ανεργία, παγκόσμια οικονομική συγκυρία) έχουν ξεπεράσει κατά πολύ και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις, τότε είναι βέβαιο ότι και τα τελικά βραχύ-μεσοπρόθεσμα δημοσιονομικά αποτελέσματα θα είναι αρνητικά.
Πάρα πολύ απλά… Όσο η ύφεση μεγαλώνει, τόσο οι δημοσιονομικοί στόχοι θα καθίστανται ανεκπλήρωτοι. Και όσο οι δημοσιονομικοί στόχοι θα καθίστανται ανεκπλήρωτοι, τόσο νέα φόροι, νέα χαράτσια και δεινά θα επιπίπτουν επί των κεφαλών των Νέο-Ελλήνων, οι οποίοι έκαναν το λάθος να εμπιστευθούν την τύχη τους και την τύχη των παιδιών τους στον Γιώργο Παπανδρέου και την ηγετική του ομάδα.
Διότι στον Γιώργο Παπανδρέου και αυτήν την ηγετική ομάδα δεν περισσεύει μόνο η νεοφιλελεύθερη αλαζονεία και δογματισμός. Σε αυτήν την περίπτωση τα πράγματα θα ήταν φυσιολογικά και όλα θα εξελίσσονταν σχετικά καλά. Σε αυτήν την ομάδα περισσεύουν άλλα στοιχεία, όπως η ανικανότητα και η αδυναμία κατανόησης και των πιο απλών συνθηκών και δεδομένων.
Κυριολεκτώ, αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι κατακριτέοι γιατί είναι νεοφιλελεύθεροι. Αυτό είναι ιδεολογικό και πολιτικό πρόβλημα που θα πρέπει να το λύσουν οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα τρέξουν, αργά η γρήγορα, να ζητήσουν σταυρό επανεκλογής από τα θύματα του νεοφιλελευθερισμού, δηλαδή τους φτωχούς, τους άνεργους και τα μικρομεσαία στρώματα…
Αυτοί οι άνθρωποι είναι πλέον παντελώς απορριπτέοι γιατί δεν μπορούν να κατανοήσουν ούτε τα πιο απλά πράγματα. Όπως π.χ. ότι το περιβόητο Μεσοπρόθεσμο το σκότωσε η ύφεση που το ίδιο προκάλεσε. Έτσι το νεκρανάστησαν την Κυριακή το απόγευμα για να δικαιολογήσουν την επιβολή ενός νέου φόρου. Για να μην χρεοκοπήσουμε και για να πάμε σε πρωτογενή πλεονάσματα: ζήτω το πεθαμένο μεσοπρόθεσμο!
Άλλα λέει η θειά μου, άλλα ακούν τα αυτιά μου!


========================== "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.