Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Απλά, η Χώρα Χρειάζεται Πατριώτες Πολιτικούς!

Γράφει ο Δευκαλίων

Στην οικονομική ειδησεογραφία της ημέρας κυριαρχεί η συμφωνία της εξαγοράς από την Eldorado Gold Corporation της European Goldfields. Συγκεκριμένα η Eldorado είναι καναδική εταιρεία με έδρα το Βανκούβερ και δραστηριότητα σε Κίνα Βραζιλία και Τουρκία. Θεωρείται δε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου. Στην χώρα μας η Eldorado ελέγχει κατά 100% τα Χρυσορυχεία Θράκης.
Η European Goldfields είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Ελληνικός Χρυσός, η οποία έχει λάβει την άδεια εξόρυξης Χρυσού και άλλων Μεταλλευμάτων στην περιοχή Χαλκιδικής. Καλό θα ήταν να θυμηθούμε ότι παρουσία του τέως Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, το περιβόητο κρατικό fund του Qatar με την επωνυμία Qatar Holding είχε υπογράψει πριν λίγους μήνες συμφωνία για την εξαγορά του 10% της εταιρείας European Goldfields από την Ελλάκτωρ και τον κ. Δ. Κούτρα, με την δανειοδότηση από το κρατικό fund του Qatar με 750 εκατ. δολάρια της επένδυσης στην Χαλκιδική.
Τώρα όμως με αυτή την συμφωνία μεταξύ της Eldorado Gold Corporation και European Goldfields, η οποία προβλέπει μεταβίβαση του 100% της European Goldfields στην μητρική Eldorado Gold Corporation έναντι τιμήματος 2,4 δις δολαρίων (μεγαλύτερη κατά 50% αξία σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής της European Goldfields στο χρηματιστήριο του Βανκούβερ την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011) η συμφωνία με το Qatar βρίσκεται στον αέρα.
Θα δούμε πως θα...
εξελιχθεί η υπόθεση. Εμείς απλά υπενθυμίζουμε ότι πρόβλεψη της στήλης είναι εδώ και αρκετές ημέρες η υπέρογκη άνοδος της τιμής του χρυσού. Άνοδος που θα υπερτιμήσει τα αποθέματα χρυσού των ΗΠΑ και της FED σε τέτοιο βαθμό ώστε να μηδενισθεί το έλλειμμα των ΗΠΑ. Για λόγους ιστορίας αναφέρουμε ότι στις 10 Δεκεμβρίου 2011, στις 14:00, η τιμή του χρυσού ήταν 1.594,45 δολάρια η ουγγιά.
Τα γεγονότα που προαναφέραμε είναι για εμάς ακόμα μία επιβεβαίωση των όσων προβλέψαμε. Οι Αμερικάνικες επιχειρήσεις σπεύδουν να καπαρώσουν έναντι σημαντικά υπερτιμημένης αξίας αγοράς τα γνωστά αποθέματα χρυσού σε ολόκληρο τον πλανήτη. Λογικό είναι το Qatar να κάνει πίσω όπου έχει ανακατευθεί. Τα αφεντικά (οι αμερικάνοι) προηγούνται, οι υπάλληλοι (Qatar) ακολουθούν.
Όμως, όλη αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει για μία ακόμα φορά αυτό που η στήλη υποστηρίζει διαχρονικά με πάθος. Ότι η Ελληνική Οικονομία δεν χρειάζονταν μνημόνια και μνημονιακής λογικής δανεισμό για να καλύψει τα ελλείμματα της. Χρειάζονταν απλώς πατριώτες πολιτικούς. Προσέξτε το τίμημα για την εξαγορά της European Goldfields, δηλαδή για την εξαγορά ουσιαστικά της κρατικής άδειας για έρευνα και εξόρυξη χρυσού και μεταλλευμάτων στην περιοχή Χαλκιδικής. Το τίμημα εξαγοράς της European Goldfields, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Eldorado Gold Corporation, είναι 2,4 δις δολάρια (1,86 δις ευρώ).
Ξέρετε πόσα χρήματα εξοικονομήθηκαν με την εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας;
Περίπου 200-300 εκατ. Ευρώ! Δηλαδή δόθηκε μία άδεια από το κράτος σε κάποιους ιδιώτες που τελικά απέφερε στους ιδιώτες κέρδος μεγαλύτερο από 2 δις δολάρια.
Την ίδια ώρα το Ελληνικό Κράτος απολύει υπό τον νομικό όρο «εργασιακή εφεδρεία» δεκάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους για να εξοικονομήσει 200-300 εκατ. ευρώ. Συναγωνίζονται μάλιστα τα νεοφιλελεύθερα στελέχη, που ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου ανέδειξε και έχρησε υπουργούς της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης-Σωτηρίας, ποιο θα γίνει ο πιο αυθεντικός και δυναμικός εκφραστής και διεκπεραιωτής αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Τι να πει κανείς;
Μία κρατική άδεια έρευνας και εξόρυξης στην περιοχή Χαλκιδικής αποτιμάται από την διεθνή χρηματαγορά 2,4 δις δολάρια. Την ίδια ώρα με την εργασιακή εφεδρεία στέλνουν ανθρώπους στον καιάδα της εξαθλίωσης και της καταστροφής για να εξοικονομήσουν 200-300 εκατ. ευρώ.
Οι αριθμοί τα λένε όλα! Εμείς θα κάνουμε αυτό που μπορούμε. 
Θα επαναλάβουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε..  
Απλά, η Χώρα Χρειάζεται Πατριώτες Πολιτικούς!


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.