Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Θεία Δίκη… Θα τους συντρίψει η ύφεση!

Γράφει ο Δευκαλίων

Τώρα που ξεκαθαρίζουν σιγά-σιγά τα πράγματα με τον σχεδιασμό του PSI plus και την κατάρτιση της νέας δανειακής σύμβασης μπορούμε να προχωρήσουμε στο πρώτο απλό συμπέρασμα:
Για να αποδεχθούν οι διεθνείς δανειστές την οποιαδήποτε συμφωνία για το PSI + και τη νέα Δανειακή Σύμβαση πρέπει να καταργηθούν (ή να μειωθούν δραματικά) κοινωνικές παροχές όπως π.χ. ο 13ος & 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα και οι επικουρικές συμβάσεις.
Ο Δευκαλίων πάρα πολύ έγκαιρα, ακριβώς πριν τρεις μήνες, στις 30 Οκτωβρίου 2011 και τρεις μόλις ημέρες μετά την συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου, στο άρθρο του με τίτλο «Κι ο μπαλτάς του χασάπη θα δουλεύει ασταμάτητα» έγραφε προφητικά για τις τραγικές επιπτώσεις που θα είχε στην ζωή μας η περιβόητη συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου, η οποία ως γνωστό προβλέπει το PSI + και την νέα δανειακή σύμβαση:
    «Φυσικά οι “προσεχώς κάτοικοι Ζαππείου” βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα κληθούν να ψηφίσουν ακόμα μία νέα νομοθετική ρύθμιση που θα κόβει και άλλο μισθούς και συντάξεις (γράψτε και κρατήστε αυτό το σημείο, σύντομα θα το θυμηθείτε)»
Όταν οι διαπραγματεύσεις για το PSI + φαίνονταν ότι οδηγούνταν σε ναυάγιο πάλι ο Δευκαλίων μπήκε μπροστά στα γεγονότα και σε δυο συνεχόμενα άρθρα του τόνισε:
•    «Επειδή όμως τα μαθηματικά λένε πάντα αλήθεια και οι νέο-φιλελεύθεροι πάντα ψέματα φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι ακόμα και να προβληθεί από τα ΜΜΕ μία επιτυχής υλοποίηση του PSI+ αυτό θα είναι ένα ακόμα ψέμα που θα ειπωθεί για να καλύψει μία ακόμα αποτυχία του συστήματος αλλά και για να δικαιολογήσει στην κοινή γνώμη την λήψη ακόμα πιο βάρβαρων και σκληρών εισπρακτικών μέτρων (Δευκαλίων 18 Ιανουαρίου 2012, “2012.. η πρώτη πολιτική απάτη”)»
    «Πρέπει να πειστούν οι Έλληνες ότι κέρδισαν μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις το PSI+ άρα θα πρέπει να κάνουν και μερικές υποχωρήσεις πχ 13ος και 14Ος μισθός και άλλα βάρβαρα και αντιλαϊκά περιοριστικά του εισοδήματος μέτρα (Δευκαλίων 19 Ιανουαρίου 2012, “Ο Άγιος Μακάριος ο Αιγύπτιος να βάλει το χέρι του”)».
Όμως το κακό δεν σταματά σε όσα αναφέραμε παραπάνω. Υπάρχουν ακόμα χειρότερα, πάρα πολύ χειρότερα!
Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στις ζημιές που θα έχουν οι τράπεζες από την υλοποίηση του PSI+ αλλά και την έκθεση της Black Rock για τα επισφαλή δάνεια και τον τρόπο που όλες αυτές οι ζημιές θα ενταχθούν στα τραπεζικά αποτελέσματα χωρίς ταυτόχρονα να...
κινδυνέψει η ομαλή λειτουργία των τραπεζών.
Επαναλαμβάνουμε επί τροχάδην προκειμένου να γίνουμε κατανοητοί. Οι τράπεζες που θα καταγράψουν ζημιές από το PSI+ και την έκθεση της Black Rock είναι υποχρεωμένες να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να καλύψουν αυτές τις ζημιές. Ποιος θα βάλει τα χρήματα για αυτές τις αυξήσεις; Το Κράτος μέσω ενός μνημονιακού μηχανισμού. Δηλαδή θα δανεισθεί το Κράτος σήμερα από ένα μνημονιακό μηχανισμό που ονομάζεται Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Τα χρήματα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα τα χρωστάνε από σήμερα και θα αρχίσουν να τα εξοφλούν από αύριο οι Έλληνες.
Και τα δεκάδες δις ευρώ που θα δανεισθεί το Κράτος από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σήμερα και τα οποία θα χρωστάνε από σήμερα και θα αρχίσουν να εξοφλούν από αύριο οι Έλληνες θα τα πάρουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ οι τραπεζίτες για να καλύψουν τις ζημιές που έχουν είτε από την μόχλευση των Ελληνικών Ομολόγων (PSI +), είτε από θαλασσοδάνεια (έκθεση Black Rock). Όμως και από την μόχλευση και από τα θαλασσοδάνεια ποιοι κέρδισαν τα προηγούμενα χρόνια; Όλες οι έρευνες δείχνουν προς μία κατεύθυνση. Οι βασικοί μέτοχοι των τραπεζών.
Τι θα κρατάει το Κράτος, άρα και οι Έλληνες, ως αντάλλαγμα (ενέχυρο) γι’ αυτά τα χρήματα; Κοινές μετοχές άρα και την διοίκηση της Τράπεζας (σκληρό σενάριο), ή προνομιούχες μετοχές, ήτοι θα προηγείται σε αποζημιώσεις σε περίπτωση χρεοκοπίας (μαλακό σενάριο).
Αυτά ίσχυαν σαν υποθέσεις εργασίας μέχρι προ ολίγων ημερών. Τώρα με την δημοσιοποίηση των απόψεων της Τρόικας τα πράγματα άλλαξαν. Ούτε κοινές ούτε προνομιούχες μετοχές. Το κράτος θα πάρει σαν αντάλλαγμα (ενέχυρο) κοινές μετοχές, χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου. Δηλαδή δεν θα πάρει ούτε διοίκηση, ούτε πρώτη εξασφάλιση σε περίπτωση χρεοκοπίας. Δηλαδή δεν θα πάρει ουσιαστικά τίποτα!
Πότε θα εξοφληθεί το Κράτος; Χωρίς να υπάρχουν ακόμα λεπτομέρειες κάπου στο μέλλον με κάποιο χαλαρό χρονοδιάγραμμα.
Είναι φοβεροί αυτοί οι τύποι! Κυνηγάνε τις γερόντισσες για να τους μειώσουν 50 ευρώ την σύνταξη ώστε να πληρωθούν οι δόσεις από τα δανεικά. Όμως τα δανεικά των οποίων τις δόσεις πληρώνει σήμερα η γερόντισσα, τα δανείζουν σήμερα στους τραπεζίτες που θα τα επιστρέψουν στο Κράτος σε κάποια χρόνια αφού πρώτα ορθοποδήσουν και ξεπεράσουν την κρίση. Τότε θα τα επιστρέψει το Κράτος με την σειρά του πίσω στην γερόντισσα. Μόνο που η γερόντισσα θα έχει πεθάνει εν τω μεταξύ μέσα στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Ντροπής πράγματα!
Τα οποία γίνονται ακόμα πιο αηδιαστικά αν σκεφθεί κανείς ότι ο μόνος φίλο-μνημονιακός που εναντιώνεται δημόσια σε αυτή την ιστορία που εισηγείται και προτείνει η περιβόητη Τρόικα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου που άνοιξε την πόρτα για να έρθει η Τρόικα στην πατρίδα μας.
Θα έχουμε την ευκαιρία να αναφερθούμε αναλυτικά σε όλα τα παραπάνω. Προς το παρόν τους προειδοποιούμε. Όλος αυτός ο σχεδιασμός του φίλο-μνημονιακού μετώπου που γίνεται ερήμην της κοινωνίας θα αποτύχει, όπως άλλωστε και όλοι οι προηγούμενοι. Ο λόγος της αποτυχίας αυτήν την φορά είναι εξαιρετικά απλός.
Θεία Δίκη… Θα τους συντρίψει η ύφεση!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.