Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Για την μνημονική πολιτική σήμερα γίνεται το ταμείο!

Γράφει ο Δευκαλίων
  
Τελειώνει απόψε στις 20:00 η δημόσια προσφορά της Ελληνικής Κυβέρνησης προς τους ιδιώτες κατόχους Ελληνικών Ομολόγων. Ως γνωστόν η δημόσια προσφορά της Ελληνικής Κυβέρνησης προς τους ιδιώτες κατόχους Ελληνικών Ομολόγων περιελάμβανε ανταλλαγή παλαιών ομολόγων με νέα τα οποία θα έχουν υποστεί «κούρεμα» ίσο με το 53,5% της ονομαστικής αξίας των παλαιών. Τα νέα ομόλογα θα έχουν χρονική διάρκεια 30 έτη. Το σύνολο αυτής της διαδικασίας ονομάσθηκε PSI+. Ως γνωστόν στόχος του PSI+ ήταν να «κουρευτεί» χρέος 206 δις ευρώ για να μειωθεί το Δημόσιο Χρέος κατά 100 δις ευρώ περίπου, ώστε το 2020 το Δημόσιο Χρέος να είναι περίπου 120%, δηλαδή να θεωρείται βιώσιμο.
Άρα πρώτος και κυρίαρχος στόχος του PSI+ είναι να «κουρευτεί» χρέος 206 δις ευρώ κατά 100 δις ευρώ.
Το βράδυ λοιπόν, μετά τις 20:00, πρέπει να εκδοθεί μία ανακοίνωση που εν ολίγοις πρέπει να λέει μεταξύ άλλων ότι από τα 206 δις ευρώ Χρέους που προβλέπονταν να «κουρευτεί» δήλωσαν συμμετοχή στο PSI+ ΧΧΧ δις ευρώ ήτοι ποσοστό ΨΨ% και το Δημόσιο Χρέος μειώθηκε κατά ΖΖΖ δις ευρώ. Οποιαδήποτε άλλη ανακοίνωση θα είναι εκ του πονηρού και κάτι θα προσπαθεί να κρύψει.
Δηλαδή πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρεται ο στόχος του Χρέους που ήταν προγραμματισμένο και επιδίωξη της μνημονιακής πολιτικής να «κουρευτεί», δηλαδή ο γνωστός σε...
όλους βάσει των συμφωνιών της 26ης-27ης Οκτωβρίου αριθμός των 206 δις ευρώ και όχι ένας άλλος οποιοσδήποτε αριθμός, π.χ. το 177 δις ευρώ.
Η στήλη θα επανέρθει την Κυριακή με όλα τα αναλυτικά στοιχεία για την υλοποίηση του PSI+ καθώς και τα συμπέρασμα για την τελική έκβαση του όλου εγχειρήματος.
Ουσιαστικά για την μνημονιακή πολιτική σήμερα γίνεται το ταμείο!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.