Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ποιο παραγωγικό μοντέλο επιλέγουν για την Ελλάδα, της Βόρειας ή της Νότιας Κίνας;


Γράφει ο Δευκαλίων

Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να επιτίθενται από κοινού και με κοινά επιχειρήματα στους απεργούς ναυτικούς της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Ουδείς ψόγος και απορία. Μαζί και από κοινού ψηφίσανε την κυβέρνηση Παπαδήμου, μαζί είναι υποχρεωμένοι να στηρίξουν την πολιτική αυτής της κυβέρνησης. Μέχρι εδώ κανένα πρόβλημα.
Το πρόβλημα ξεκινάει από την επιχειρηματολογία που αναπτύσσουν από κοινού τα στελέχη των δύο κομμάτων.
·       «Μα τώρα βρήκαν να κάνουν απεργία; Τώρα που είναι διακοπές και θα υπήρχε τουριστική κίνηση; Θα χαθούν τουρίστες και τζίρος για τις τουριστικές επιχειρήσεις των νησιών. Και οι παραγωγοί της Κρήτης τι θα κάνουν τα αγγούρια τους; Θα σαπίσουν και θα καταστραφούν οικονομικά οι παραγωγοί».
Η απόλυτη ιδεολογική ξεφτίλα και ο ορισμός της παντελούς ένδειας πολιτικής λογικής τα επιχειρήματα που αναπτύσσουν οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων εξουσίας της χώρας μας. Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει το 80% των ναυτεργατών της ακτοπλοΐας που παραμένει απλήρωτο εδώ και έξη μήνες; Να απεργήσει όταν το λιμεναρχείο εκδίδει απαγορευτικό λόγω κακοκαιρίας; Απεργεί σήμερα που μπορεί να πιέσει και καλά κάνει.
Ο κατήφορος όμως είναι να μην αρχίσει. Όταν αρχίσει δεν σταματά με τίποτε. Η κα. Α. Διαμαντοπούλου πήγε ακόμα πάρα πέρα: «Το ΚΚΕ υποκινεί και φταίει για την απεργία των ναυτεργατών».
Πες αλεύρι Αννούλα! Η σχολική χρονιά τελείωσε και τα παιδιά ακόμα δεν πήραν σχολικά βιβλία. Μήπως φταίει και γι’ αυτό το ΚΚΕ;
Προσέξτε πως σιγά-σιγά φασιστικοποιείται η Ελληνική Πολιτική Ζωή. Όποιος κλάδος της οικονομίας απεργεί, κάνει κακό στην Οικονομία ιδιαίτερα αυτές τις...
κρίσιμες ώρες. Όποιο κόμμα κάνει το λάθος να στηρίξει φτωχούς και απελπισμένους καταγγέλλεται. Όλοι όσοι απεργούν, αντιδρούν κάνουν κακό στην Ελλάδα, άρα μοιραία θα πρέπει να τιμωρηθούν.
Θυμάστε κάποιο ανεκδιήγητο υπουργό από τους κηπουρούς του Γιώργου Παπανδρέου που κατήγγειλε την εποχή που ήταν παντοδύναμος συντονιστής υπουργός (δηλαδή αναπληρωτής Πρωθυπουργός) την αντιμνημονιακή πολιτική θέση περίπου ως προδοτική; Δεν ασχολείται πλέον κανείς μαζί του. Και το χειρότερο. Δεν βρίσκει εκλογική περιφέρεια για να κατέβει υποψήφιος, με ελάχιστες πιθανότητες επανεκλογής. Εκεί θα καταλήξουν και όσοι σήμερα χρησιμοποιούν την ίδια περίπου λογική.
Η οικονομική κρίση είναι πολύ μεγάλη και σαρώνει στο διάβα της όλα τα μέχρι σήμερα στερεότυπα της καθεστηκυίας τάξης. Όπως σάρωσε τον μέχρι πριν ένα χρόνο αναπληρωτή πρωθυπουργό, έτσι θα σαρώσει και τους όψιμους αντικομουνιστές.
Και μιας και ο λόγος για το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ στην πολύχρονη ιστορία του έκανε τραγικά και θεμελιώδη λάθη. Λάθη που τα πλήρωσε με το αίμα του και με ανείπωτες θυσίες των μελών του. Όμως η αλήθεια της μεταπολιτευτικής ιστορίας πρέπει να λέγεται.
Όταν όλοι αυτοί που σήμερα επιτίθενται στο ΚΚΕ γιατί στηρίζει τους απεργούς ναυτεργάτες, έσπαγαν τα χέρια τους στα χειροκροτήματα για την μεγάλη επιτυχία της εισόδου της χώρας στο ευρώ. Τότε μόνο το ΚΚΕ είπε στον λαό την πικρή αλήθεια. Ότι δηλαδή η παραγωγική βάση της χώρας αργά ή γρήγορα θα καταστρέφονταν και ότι ο λαός θα πλήρωνε με δάκρυα και αίμα αυτή την καταστροφή.
Τότε πολλοί από τους χειροκροτητές του ευρώ κατηγόρησαν το ΚΚΕ για μονολιθικότητα και δογματισμό. Σήμερα είναι οι ίδιοι που τάχα μιλάνε και προβληματίζονται για το υπό αναζήτηση νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Εθνικό αφήγημα το ονομάζουν….
Θα παρακαλούσα μόνο να μας πουν: Ποιο παραγωγικό μοντέλο επιλέγουν για την Ελλάδα, της Βόρειας ή της Νότιας Κίνας;

 * φωτομοντάζ "Το Γρέκι"

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.