Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Οι γυναίκες εθνικοποιούν & οι άντρες ξεπουλάνε!

Γράφει ο Δευκαλίων

Ερώτηση: Κύριοι, τι σκοπεύετε να κάνετε για να ξεφύγει η χώρα μία ώρα αρχύτερα από το Μνημόνιο;
Όπως ήδη έχουμε προαναγγείλει η στήλη θα επαναφέρει το παραπάνω ερώτημα καθημερινά και έως τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Η ερώτηση απευθύνεται προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Στόχος της ερώτησης είναι να καθοδηγήσει τον προεκλογικό δημόσιο πολιτικό διάλογο στην ορθή αντιμνημονιακή του κατεύθυνση. Γιατί είναι βέβαιο ότι η περιβόητη τρόικα σε αγαστή συνεργασία με το εγχώριο κυρίαρχο πολιτικοοικονομικό σύστημα θα επιδιώξει να καθοδηγήσει τον προεκλογικό δημόσιο πολιτικό διάλογο σε δευτερογενή πολιτικά ζητήματα. Έτσι πιστεύουν οι άφρονες ότι θα διασώσουν εκλογικά την φίλο-μνημονιακή πολιτική συμμαχία.
Σε αυτήν την πολιτική στόχευση θα πρέπει να εντάξουμε και την δικαστική αναζωπύρωση της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου. Σιγά τον πολυέλαιο! Βούιζε η αγορά από το 1998 για τις μίζες που δίνονταν εδώ και εκεί προκειμένου να αναληφθούν παραγγελίες από  έμπορους όπλων, στα πλαίσια του τότε τεράστιου εξοπλιστικού προγράμματος. Κοινοβουλευτικές καταγγελίες, δημοσιεύματα κ.λπ. Καμία δικαστική έρευνα δεν προκηρύχθηκε τότε. Έπρεπε να προκαλέσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τον τρόπο ζωής του την κάθε έννοια συγκάλυψης ώστε να κινηθεί η δικαιοσύνη και να φτάσουμε πασχαλιάτικα στην προφυλάκιση του Α. Τσοχατζόπουλου. Ο επικοινωνιακός πολιτικός στόχος προφανής. Το σάπιο πολιτικό σύστημα ήταν διεφθαρμένο και μοιραία η Ελλάδα χρεοκόπησε. Εμείς είμαστε οι τελευταίοι που θα διαφωνήσουμε με την διαπίστωση ότι το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο διεφθαρμένο και ανίκανο ν’ αντιληφθεί την κρισιμότητα των περιστάσεων.
Αλλά αυτό είναι το κυρίαρχο πολιτικό πρόβλημα; Οι διεφθαρμένοι και ανίκανοι πολιτικοί; Μήπως το κυρίαρχο πολιτικό πρόβλημα είναι η νεοφιλελεύθερη πολιτική που επιλέγεται από το κυρίαρχο εγχώριο πολιτικοοικονομικό σύστημα και επιβάλλεται στους διεφθαρμένους και ανίκανους πολιτικούς προκειμένου να...
 αντιμετωπισθεί το Ελληνικό Δημοσιονομικό Πρόβλημα;
Κατ’ αρχήν θα επαναλάβουμε την θέση μας. Το Ελληνικό Δημοσιονομικό Πρόβλημα δεν ήταν τόσο μεγάλο όσο το παρουσίασαν στην ελληνική κοινή γνώμη ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Προκλήθηκε κατά την γνώμη μας αναίτια τόση φασαρία και δημιουργήθηκε τόσο μεγάλο επικοινωνιακό πρόβλημα ώστε να προκύψει το γνωστό πρόβλημα αδυναμίας δανεισμού και να εξαναγκασθεί η χώρα να υποκύψει στις ορέξεις του ΔΝΤ. Από εκεί και πέρα η εξαθλίωση, η ανεργία, η ύφεση και η εκποίηση έναντι εξευτελιστικού τιμήματος της δημόσιας περιουσίας είναι στην ημερήσια διάταξη.
Και εδώ κατά την γνώμη μας βρίσκεται μία από τις επί μέρους λύσεις του Ελληνικού Δημοσιονομικού Προβλήματος: η Δημόσια Περιουσία!
Η Τρόικα επιθυμεί και έχει επιβάλει την εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας έναντι εξευτελιστικού τιμήματος. Και το κυρίαρχο εγχώριο πολιτικοοικονομικό σύστημα συναινεί. Είναι οφθαλμοφανές ότι προβλέπει κέρδη, που λογικό είναι ότι θέλει να ενθυλακώσει.  Την ίδια ώρα όμως το διεθνές παράδειγμα δείχνει προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Η Πρόεδρος της Αργεντινής Χριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ, ανακοίνωσε την εθνικοποίηση της πετρελαϊκής εταιρείας YPF, η οποία έχει πουληθεί επί Προεδρίας Κάρλος Μένεθ, τότε που ο τυφώνας των ιδιωτικοποιήσεων έπληττε την οικονομία της Αργεντινής, στην Ισπανική Repsol.
Σε τέτοια επί μέρους ζητήματα θα έπρεπε να επικεντρωθεί ο προεκλογικός δημόσιος διάλογος. Πως η χώρα θα εκμεταλλευθεί τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές προκειμένου να απαλλαγεί μία ώρα αρχύτερα από το μνημόνιο. Όμως γίνεται το αντίθετο. Πουλιούνται έναντι εξευτελιστικού τιμήματος τα καλύτερα και πλουσιότερα τμήματα της δημόσιας περιουσίας. Και το ερώτημα προκύπτει αυτόματα. Από πού θα προκύψουν τα μελλοντικά κέρδη για να πληρωθούν τα χρέη; Από τους μισθούς Βόρειας-Νότιας Κίνας; Όλοι καταλαβαίνουμε το παράδοξο και αδιέξοδο της ακολουθούμενης πολιτικής.
Μέχρι στιγμής όμως οι γυναίκες εθνικοποιούν και οι άντρες ξεπουλάνε!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.