Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Σύντροφε Αλέξη μην ξεχνάς… «έκανε η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο»!

Γράφει ο Δευκαλίων

Στον χθεσινό Δευκαλίωνα κατατάξαμε στο φαινόμενο της πολιτικής διαφοροποίησης την εκλογική μετατόπιση 3,5 εκατ. περίπου ψηφοφόρων από το στρατόπεδο του δικομματισμού σε άλλες εντελώς διάφορες εκλογικές επιλογές. Στην συνέχεια θίξαμε για πρώτη φορά την διαφορά μεταξύ των εννοιών της πολιτικής διαφοροποίησης και της κοινωνικής ριζοσπαστικοποίησης.
Ταυτόχρονα επισημάναμε ότι η νυν ηγεσία του ΣΥΡ.ΙΖ.Α και εν προκειμένου ο κ. Α. Τσίπρας, θα έπρεπε να συνθέσει τις διαφορετικές θέσεις και απόψεις -τουλάχιστον του κοινοβουλευτικού τόξου του αντιμνημονιακού κινήματος- σε μία κοινή πλατφόρμα και στην συνέχεια και βάσει αυτής της πλατφόρμας να διαπραγματευθεί με τους Προέδρους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Εάν ο κ. Α. Τσίπρας είχε λειτουργήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο θα είχε προσφέρει τα μέγιστα στην κοινωνική ριζοσπαστικοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των 3,5 εκατ. ψηφοφόρων που απέρριψαν την εκλογική επιλογή του δικομματισμού. Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε αφού ο κ. Α. Τσίπρας λειτούργησε μονομερώς και ανακήρυξε τον εαυτόν του και το κόμμα του σε ηγέτη του αντιμνημονιακού αγώνα.
Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο επισημάναμε στον κ. Α. Τσίπρα, όσο πιο κομψά μπορούσαμε, τον κίνδυνο η τεράστια πολιτική διαφοροποίηση που καταγράφηκε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές να πάει χαμένη και να μην μετατραπεί σε κοινωνική ριζοσπαστικοποίηση εξ αιτίας αδέξιων και δημαγωγικών χειρισμών οφειλόμενων σε πολιτικό τυχοδιωκτισμό.
Δυστυχώς τα πρώτα δείγματα γραφής μας δικαιώνουν.
Ας ξεκινήσουμε από τον κ. Δ. Στρατούλη, στέλεχος και βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Τι μας είπε λοιπόν ο εν λόγω κύριος; Ότι θα χρησιμοποιήσει τα 165 δις ευρώ των καταθέσεων για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη. Τα περισσότερα ΜΜΕ στάθηκαν στην...
χρησιμοποίηση των 165 δις ευρώ. Πως θα γίνει, αν θα δεσμευτούν οι καταθέσεις κ.λπ.
Εμείς θα ρωτήσουμε πάρα πολύ απλά αυτόν τον γίγαντα οικονομικής σκέψης και πολιτικής:
·       Ρε μεγάλε, δεν έτυχε, είτε να διαβάσεις, είτε να σε ενημερώσει κάποιος που γνωρίζει, ότι οι καταθέσεις των 165 δις ευρώ έχουν μετατραπεί εδώ και καιρό σε μοχλευμένα και στις περισσότερες περιπτώσεις σε προβληματικά δάνεια ή ακόμα χειρότερα σε απαξιωμένα ομόλογα και άλλα τοξικά επενδυτικά προϊόντα; Ήτοι δεν υπάρχουν στα ταμεία των τραπεζών αυτά τα χρήματα. Στην καλύτερη περίπτωση να υπάρχουν ελάχιστα έως πολύ λίγα χρήματα και αρκετά σχετικώς αξιόπιστα και φερέγγυα, είτε κρατικά είτε εταιρικά ομόλογα.
·       Θέλει τόσο πολύ μυαλό για να γνωρίζεις ήδη ότι μία τραπεζική κρίση μετατράπηκε σε δημοσιονομική από το δίδυμο του θανάτου Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, γιατί ακριβώς οι καταθέσεις των Ελλήνων εξανεμίσθηκαν αφού κατασπαταλήθηκαν σε προβληματικά δάνεια και αγορά τοξικών προϊόντων;
·       Και για να γελάσουμε και λίγο αφού το γέλιο είναι απαραίτητο τις μαύρες τούτες ημέρες που περνάμε. Όταν πας κ. Δ. Στρατούλη, στέλεχος και βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, στις τράπεζες και βρεις τα 165 δις ευρώ, φώναξε μας να τα σηκώσουμε εμείς μη τυχόν και πάθει τίποτε η μέση σου από το πολύ βάρος.
Και καλά… ας θεωρήσουμε τον κ. Δ. Στρατούλη ως γραφική φιγούρα που λόγω του πνεύματος των ημερών είπε και μία κουβέντα παραπάνω. Δεν πειράζει τόσες και τόσες ανοησίες έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα από τους έλληνες πολιτικούς, μία παραπάνω δεν χάθηκε και ο κόσμος.
Αμ, ο άλλος… ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Α. Τσίπρας, εκεί δεν χωράνε λογικές ala Stratoulis. Κι’ όμως εκεί έγινε το χειρότερο! Απέστειλε αίτημα να συναντήσει τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Φ. Ολάντ. Μεγάλε Αλέξη, τον Ομπάμα γιατί τον περιφρόνησες; Τι σου έφταιξε; Τι σου έκανε;
Ο ηγέτης του ελληνικού 16,78% ζητάει να συναντήσει τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο μίας πυρηνικής υπερδύναμης και οικονομικής υπερδύναμης. Πάλι καλά που δεν του έστειλε μήνυμα να τσακιστεί να πάει στην Κουμουνδούρου γιατί ό ίδιος δεν είχε χρόνο να ταξιδέψει στο Παρίσι.
Επειδή είμαστε καλοπροαίρετοι θα θεωρήσουμε όλα τα παραπάνω ως δικαιολογημένα φαινόμενα των πρώτων ημερών μίας αναπάντεχης εκλογικής νίκης. Αλλά, σύντροφε Αλέξη μην ξεχνάς… 
«έκανε η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο»!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.