Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Καυγάς ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ για τον ρόλο Βενιζέλου στην Proton Bank

Σχετικό: Έρευνα για το ''δωράκι'' Βενιζέλου στην Proton Bank
Καυγά ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η  σύλληψη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην Proton Bank και τριών μελών του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας  που αντιμετωπίζουν σειρά κακουργηματικών κατηγοριών. Αιχμές σε βάρος του κ. Βενιζέλου, άφησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, υποστηρίζοντας ότι όταν ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν υπουργός Οικονομικών πέρασε ρύθμιση για την Proton Bank χαρίζοντας ουσιαστικά 160 εκατομμύρια ευρώ στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Βέβαια η συγκεκριμένη κατηγορία έχει επανειλημμένα διατυπωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, αλλά τότε δεν είχε συλληφθεί ο κ. Λαυρεντιάδης και οι συνεργάτες του.
Για «χυδαιότητα» κάνει λόγο στην απάντησή του το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι η αφαίρεση της άδειας λειτουργίας της Τράπεζας του κ. Λαυρεντιάδη, έγινε επί θητείας του κ. Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών. Επανήλθε ο κ. Στρατούλης σχολιάζοντας και ανταπάντησε το ΠΑΟΚ
Αναλυτικότερα:

Το ΠΑΣΟΚ
Στο σχόλιο του κ. Στρατούλη σε βάρος του κ. Βενιζέλου, απάντησε το   Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ:
«Η χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ξεπέρασε σήμερα κάθε προηγούμενο. Ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο προσδοκά να κυβερνήσει: Με το ψέμα και το λαϊκισμό. Χωρίς περιστροφές το ΠΑΣΟΚ απαντά:
Πρώτον, η απομάκρυνση της διοίκησης Λαυρεντιάδη από την Proton και η αφαίρεση της άδειας λειτουργίας της Τράπεζας έγιναν επί θητείας του κ. Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών. Κατά των αποφάσεων αυτών έχει στραφεί ο κ. Λαυρεντιάδης  στο ΣτΕ.  Αυτή είναι η αλήθεια την οποία ο κ. Στρατούλης μεθοδικά μετέτρεψε σε ψέμα λέγοντας το ακραία χυδαίο ότι  με ρύθμιση του κ. Βενιζέλου χαρίστηκαν   στον κ. Λαυρεντιάδη 160 εκ !!!
Δεύτερον, είπε ο κ. Στρατούλης ότι ο κ. Βενιζέλος «ξέχασε» τη «λίστα Λαγκαρντ» κάτω από το μαξιλάρι του, όταν είναι γνωστό:
-ότι η «λίστα Λαγκαρντ» υπάρχει επειδή ο κ. Βενιζέλος την έστειλε στην αρμόδια αρχή, μόλις  αυτή   ισχυρίστηκε ότι δεν είχε αντίγραφο, παρότι  στελέχη της είχαν και με το παραπάνω, άποψη για το περιεχόμενο της, όπως φάνηκε από τις περίεργες  συζητήσεις τους .
-Ότι ενημερώθηκε για την ύπαρξη και τον τρόπο περιέλευσης του υλικού αυτού από τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ που την είχε  στη διάθεση του  δυο μήνες πριν και την είχε αξιολογήσει. Τι άλλο έπρεπε να κάνει ο υπουργός στο δικό του επίπεδο;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ PROTON: Η κατάθεση για μια ημέρα διαθεσίμων του ελληνικού δημοσίου ύψους 160 εκ (που φυσικά επεστράφησαν εντόκως την επομένη) στην Proton, που δεν τελούσε πια υπό διοίκηση επιλογής Λαυρεντιάδη, έγινε -όπως και σε όλες τις άλλες τράπεζες- την περίοδο εκείνη σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για να προστατευθεί η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος και να υπάρξει στοιχειώδης χρόνος για να  εφαρμοστεί οργανωμένα η προβλεπόμενη από το νόμο παρέμβαση της ΤτΕ στην Ρroton.
Επίσης για να προστατευτούν τα  συμφέροντα του δημοσίου που  είχε ενισχύσει από το 2008 την Proton με μεγάλα ποσά, με τη μορφή ομολόγων, εγγυήσεων κλπ.
Τα συμφέροντα του δημοσίου προστατεύτηκαν με τις κινήσεις που έκανε  το υπουργείο οικονομικών και η ΤτΕ. Όλα αυτά έχουν παρουσιαστεί κατ´ επανάληψη στη Βουλή».

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ
Η απάντηση Δημ. Στρατούλη, σχετικά με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τις υποθέσεις Λαυρεντιάδη και λίστας Λαγκάρντ:
«Στο  ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά τις υποθέσεις Λαυρεντιάδη και λίστας Λαγκάρντ,  θα πρέπει επιτέλους να μάθουν και να εμπεδώσουν τη σοφή λαϊκή παροιμία ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλάνε για σκοινί».
Ανταπάντηση του ΠΑΣΟΚ
Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ:
«Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται με «κρεμασμένους και σκοινιά», το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη χώρα με Ευρωπαίους σοσιαλιστές. Για το κοινό Ευρωπαϊκό μας «σπίτι»».

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.