Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ένταση στο "ΚΡΗΤΗ TV" από το ΕΠΑΜ Κρήτης



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Χίου Μάρκος: «Δεν πρέπει να μένουμε αδιάφοροι στα προβλήματα των εργαζομένων»


Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης,

Με αισθήματα ποιμαντικής ευθύνης η Εκκλησία μας χαιρετίζει τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγίας. 
Σε καιρούς δύσκολους για τους εργαζόμενους αδελφούς μας, δεν δικαιούμεθα να μένουμε αδιάφοροι στα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, κυρίως αυτά που αφορούν τον τομέα της υγείας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος με αφορμή την εργατική Πρωτομαγία.
Επίσης ο κ. Μάρκος τονίζει: «Η Εκκλησία μέσα από την Αγία Γραφή μας προτρέπει να αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της εργασίας σε κάθε άνθρωπο. Η εντολή «εργάζεσθαι» που ο Θεός έδωσε στους πρωτοπλάστους μας ελέγχει σήμερα με την διαπίστωση της αυξανόμενης ανεργίας». ...

Στις 6 Μαΐου στέλνομε μια για πάντα τα δεκανίκια της Τρόικας και του ΔΝΤ στο πυρ το εξώτερο...

Τελειώσατε...
Στις 6 Μαΐου στέλνομε μια για πάντα τα δεκανίκια της Τρόικας και του ΔΝΤ στο πυρ το εξώτερο... 
Και τα χοντρά σας λόγια, τις απειλές, τους εκβιασμούς και τις ψευτιές σας, μαζί με τα...

Τα ψεύδη και οι ψεύτες...

από "σίβυλλα"

Είμαστε μόλις μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές και υπάρχουν ακόμα ψηφοφόροι που θα ψηφίσουν τον Μπένι τον μισθοφάγο και τον Αντωνάκη τον σφουγγαράκη.
Δύο πολιτικούς που είναι ψεύτες.
Τα ψεύδη είναι πολλά αλλά ας δούμε αυτό που είναι η σημαία τους στην...

Βιργινία Τσουδερού: Ολέθριες Αντιφάσεις


Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε μεγάλες προσδοκίες από τον θεσμό των βουλευτών Επικρατείας
Όταν το ’74 επέστρεψε στην Ελλάδα και άμεσος στόχος ήταν η εδραίωση της Δημοκρατίας, θέλησε να επιστρατεύσει εξέχουσες προσωπικότητες που πέραν από την βεβαιότητα ότι θα προσέφεραν τις επιστημονικές τους γνώσεις και την επαγγελματική τους ικανότητα, θα ήταν υπόδειγμα ήθους και κοινωνικής ευθύνης. Γρήγορα δυστυχώς, περεξέκλεινε o θεσμός από τον αρχικό στόχο και  χρησιμοποιήθηκε για την εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων. Έτσι, αντί να επιστρατεύονται διακεκριμένες προσωπικότητες υπηρέτησε τις επιδιώξεις Κομματικών ή και προσωπικών φιλοδοξιών.
Παρατηρούμε ότι όλο και περισσότερο χρησιμοποιείτε για την κάλυψη και προστασία ατόμων που δεν έχουνε να προσφέρουνε παρά αρνητικά. Αυτές τις ημέρες υπήρξαμε και πάλι μάρτυρες αναγόρευσης ατόμου στην τιμητική πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος που αναζητά αυτοδυναμία με την ψήφο μας, παρόλο ότι ακόμα ο εκλεκτός της κατέχει θέση ως ανώτερος δικαστικός λειτουργός. ...

Πρωτομαγιά 2012 - Από την «σφαγή του Σικάγου» στη «σχολή του Σικάγου»

 
Τον Μάη του 1886 οι εργάτες του Σικάγο εξεγέρθηκαν και διεκδίκησαν 8 ώρες εργασίας. Σύνθημα "Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο".  Τελικά το πέτυχαν  μέσα από αιματοβαμμένους αγώνες όπως τον Μάη του 1872 στο Καναδά, το 1892 από τον Σοσιαλιστικό Σύλλογο του Καλλέργη, το 1936 από τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης. Το Μάη του 2012 οι Έλληνες εργαζόμενοι επιστρέφουν  ξανά στον εργασιακό μεσαίωνα, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, στις  ελαστικές μορφές απασχόλησης, στους μισθούς και στις συντάξεις πείνας . Η 1η Μαΐου δεν είναι η γιορτή των λουλουδιών, όπως υπαινίσσονται μερικοί αλλά ημέρα μνήμης και αγώνα. Πρέπει η φωνή της εργασίας να ακουστεί ξανά. Ενωτικά και δυνατά.
Η αυριανή εργατική πρωτομαγιά ίσως να γραφτεί στην σύγχρονη ελληνική ιστορία ως η τελευταία πρωτομαγιά πριν την ολοκληρωτική παράδοση της εθνικής κυριαρχίας ενός λαού στους διεθνείς δανειστές και τους ξένους και ντόπιους τραπεζίτες. Αυτό είναι και το διακύβευμα  των προσεχών εκλογών. Θα τους το επιτρέψει ο ελληνικός λαός να συμβεί;
Μέσα σε ένα νεφελώδες προεκλογικό κλίμα τρομοκράτησης και παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, προσπαθούν τα δύο «μεγάλα» κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τη συνεισφορά των υποψηφίων τους να οδηγήσουν τους συμπολίτες μας και την χώρα στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση. ...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! “EuroGendFor” - Ο ιδιωτικός στρατός της Ε.Ε. είναι έτοιμος να ξεκινήσει για την Ελλάδα (EuroGendFor. L'esercito privato della UE è in procinto di partire per la Grecia)

Από τη "Σίβυλλα"

Τι συμβαίνει και αναδύονται ειδήσεις και πληροφορίες για τον κατασταλτικό φασιστικό μηχανισμό της Ε.Ε. «EuroGendFor»;
Πολλοί λίγοι γνωρίζουν τη μυστική στρατιωτική μονάδα με την ονομασία «EuroGendFor». Το αρχηγείο της βρίσκεται στην πόλη Vicenza της Ιταλίας και διαθέτει 3.000 ειδικά εξοπλισμένους κομάντος.
Η δημιουργία αυτής της μυστικής δύναμης ξεκίνησε το 2004 με πρωτοβουλία του Alliot-Marie, πρώην υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, για να «αντιμετωπίσει τις συχνές οδομαχίες και τις καταστροφές στις πόλεις από νεολαίους της Γαλλίας».
Η «EuroGendFor» είναι ταυτοχρόνως αστυνομία, δικαστική αστυνομία και μυστικές υπηρεσίες. Συνεργάζεται στενά με τα στρατιωτικά Γενικά Επιτελεία των χωρών της Ε.Ε. ώστε να εγγυηθεί την «ασφάλεια περιοχών χωρών σε κρίση». Το κύριο καθήκον της είναι η καταστολή εξεγέρσεων.
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για ν’ αποφύγουν τη χρησιμοποίηση των δικών τους εθνικών στρατών εναντίον λαϊκών κινητοποιήσεων, δημιούργησαν μυστικά την...

Μίμης Τσαφέντας: Ένας φωτισμένος Έλληνας σε σκοτεινούς καιρούς...

Από το "24grammata"

Ο Μανώλη Δημελλάς είναι ο δημιουργός του μοναδικού ελληνικού ντοκιμαντέρ «LIVE AND LET LIVE – Δημήτρης Τσαφέντας: Ένα οδοιπορικό στην πολυτάραχη ζωή του», (πρόκειται για την πιο αξιόλογη κινηματογραφική έρευνα για τον Τσαφέντα, σε παγκόσμιο επίπεδο).
Παρακάτω, ο Μανώλη Δημελλάς παρουσιάζει, αποκλειστικά για τα 24grammata.com, τη ζωή του Δημήτρη Τσαφέντα
Όταν ο φίλος Νίκος Κλειτσίκας μου έδινε το βιβλίο του, «Η μνήμη δεν αρχειοθετείται», με θέμα τους έλληνες φοιτητές στην Ιταλία κατά το 1970 και την εκεί κρυφή αντιδικτατορική τους δράση, δεν αντιλήφθηκα το μεγαλείο του τίτλου του.  Ο φίλος αυτός είναι αυτό που λέμε, σε μικρούς τόπους, καρδιακός. Άνθρωπος με φιλότιμο που δεν στέκεται στη δικιά του γωνιά σε κλειστούς προσωπικούς στόχους μα και σε μονομανίες τις οποίες κατοχυρώνει μέσα από τα...

Χαιρετισμός τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν κ. Μάρκου γιά τήν ἐργατική Πρωτομαγιά 2012

Μέ αἴσθημα ποιμαντικῆς εὐθύνης ἡ Ἐκκλησία μας χαιρετίζει σήμερα τόν ἑορτασμό τῆς ἐργατικῆς Πρωτομαγιᾶς. Σέ καιρούς δύσκολους γιά τούς ἐργαζομένους ἀδελφούς μας, δέν δικαιούμεθα νά μένουμε ἀδιάφοροι στά προβλήματα πού καθημερινά ἀντιμετωπίζουν οἱ ἴδιοι καί οἱ οἰκονένειές τους, κυρίως αὐτά πού ἀφοροῦν στόν τομέα τῆς ὑγείας.
Ἡ Ἐκκλησία μέσα ἀπό τήν Ἁγία Γραφή μᾶς προτρέπει νά ἀναγνωρίζουμε τό δικαίωμα τῆς ἐργασίας σέ κάθε ἄνθρωπο. Ἡ ἐντολή «ἐργάζεσθαι» πού ὁ Θεός ἔδωσε στούς πρωτοπλάστους μᾶς ἐλέγχει σήμερα μέ τήν διαπίστωση τῆς αὐξανόμενης ἀνεργίας.
Ἀλλά καί ἡ ἁγιογραφική ἐντολή «ὁ μή ἐργαζόμενος, μηδέ ἐσθιέτω», δηλαδή ὅποιος δέν ἔχει διάθεση νά δουλέψει, δέν μπορεῖ νά ἀπαιτεῖ ἀμοιβή, ἐννοεῖ ὅτι ἀπαραίτητα κάθε ἄνθρωπος πού προσφέρει ἐργασία, πρέπει νά ἀμείβεται μέ τήν ἐργασία του.
Ἰδιαίτερα θά ἤθελα νά σταθῶ καί στό ζήτημα τῆς ἐργασίας τῶν ἀνηλίκων, πού φοβοῦμαι ὅτι γίνεται ἀντικείμενο ἐκμεταλλεύσεως ἀπό μερικούς. Περισσότερος σεβασμός στά δικαιώματα τῶν παιδιῶν  εἶναι δεῖγμα καί τῆς χριστιανικῆς πνευματικότητος καί τοῦ πολιτισμοῦ μας. ...

Η «Κοινωνική Συμφωνία» έχει καταστεί μόνιμος στόχος ενορχηστρωμένης φίμωσης από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ



Από το Γραφείο Τύπου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η κατευθυνόμενη νομή της δημοσιοποίησης των θέσεων των πολιτικών κομμάτων από συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συνεχίζεται.
Η «Κοινωνική Συμφωνία» έχει καταστεί μόνιμος στόχος της ενορχηστρωμένης αυτής φίμωσης, που αντίκειται τόσο στις επιταγές των διατάξεων για τη δραστηριότητα των κομμάτων που συμμετέχουν στην ύψιστη λειτουργία του πολιτεύματός μας, τις εκλογές,  αλλά και στους κανόνες δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.
Συγκεκριμένο παράδειγμα η έκδοση της ε/φ «ΤΑ ΝΕΑ, Σαββατοκύριακο» η οποία, από τη συγκριτική παρουσίαση των θέσεων των κομμάτων με κοινοβουλευτική παρουσία, απέκλεισε αυθαίρετα αυτές της  «Κοινωνικής Συμφωνίας», ενός κόμματος που, στην προηγούμενη Βουλή, απαριθμούσε στη δύναμή του οκτώ βουλευτές.
Καταγγέλλουμε δημόσια τους εμπνευστές της τακτικής αυτής των δημοσιογραφικών συγκροτημάτων.
Οι πολίτες έχουν κρίση και θα δώσουν την απάντησή τους στις 6 Μαΐου.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Οι μάσκες έπεσαν... Δείτε τι υπέγραψαν: Με Αγγλικό δίκαιο και το PSI και η νέα δανειακή...Τώρα πέστε μας θα τους ψηφίσετε;;;


ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ;;;;
Δείτε τι προβλέπει η νέα Σύμβαση Διευκόλυνσης PSI Διαχείρισης Υποχρεώσεων, που κατατέθηκε χθες στην Βουλή για ψήφιση την Κυριακή.
Διαβάστε την σελίδα 28 του Παραρτήματος Ι...

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Πολλές φορές η στάμνα πάει για νερό όμως μία δεν γυρνάει!

Γράφει ο Δευκαλίων

Αφαιρέσαμε την ερώτηση «Κύριοι, τι σκοπεύετε να κάνετε για να ξεφύγει η χώρα μία ώρα αρχύτερα από το Μνημόνιο;» διότι όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου πήραν σαφή θέση πάνω σ’ αυτό το ερώτημα. Ας μην λοιδορήσει κανείς την παρακάτω θέση της στήλης.
Όταν ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος η μνημονιακή κατάσταση ήταν κάτι δεδομένο. Οι μεν φιλομνημονιακοί υποστήριζαν την αναγκαιότητα της μέχρι τότε πολιτικής τους ως την αναγκαία και ικανή συνθήκη που έσωσε την χώρα από μεγαλύτερη καταστροφή. Οι δε αντιμνημονιακοί κατήγγειλαν μόνο το μνημόνιο χωρίς να λένε τίποτε για την πορεία εξόδου. Η στήλη έθεσε πρώτη το βασικό ερώτημα. Τι θα κάνετε για να ξεφύγει η χώρα από το μνημόνιο; Και όλοι ακολούθησαν. Έτσι εξαναγκάστηκαν όλα τα κόμματα να πάρουν θέση.
Τώρα εναπόκειται στους ψηφοφόρους να αξιολογήσουν αυτές τις θέσεις και να τις εγκρίνουν ή να τις καταψηφίσουν. Υπάρχει όμως δέσμευση του κάθε κόμματος για το τι πρέπει να γίνει. Και βάσει αυτής της δέσμευσης θα κρίνεται από εδώ και πέρα καθημερινά.
Εμείς θα πάμε παρακάτω και θα προσπαθήσουμε να ψηλαφίσουμε την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομική συγκυρία που θα διαμορφωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Κατ’ αρχήν έχουμε τις Γαλλικές Προεδρικές και τις Ελληνικές Βουλευτικές εκλογές. Επηρεάζουν αυτές οι εκλογές άμεσα και καθοριστικά την διεθνή οικονομική συγκυρία; Μάλλον ΟΧΙ.
Γιατί το λέμε αυτό; Η ΕΕ και κυρίως η ζώνη του ευρώ δεν είναι μία ένωση κρατών που κινείται με αποκλειστικό γνώμονα την πολιτική βούληση και συγκυρία. Είναι μία ένωση κρατών που κινείται και λειτουργεί με...

Εκλογές Κυριακή 6 Μαίου '12 και μετά χειρότερα μέτρα (πάλι).

Τα πολιτικά-κομματικά συστήματα, οι οικογένειες, τα λαμόγια, οι νταβατζήδες και κάθε είδους δυνάστες στην Ελλάδα, πάντα επιβιώνουν, φοροδιαφεύγουν και ζουν εις βάρος των πολλών.
Ο λαός, με την ψήφο του, θα επιλέξει ''επιβράβευση'' των δυναστών του ή την τιμωρία τους;


«Mας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε.
Yποταχθήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη.
Mας έλεγαν θα νικήσετε όταν αγαπήσετε.

Aγαπήσαμε και βρήκαμε τη στάχτη.

Mας έλεγαν θα νικήσετε όταν εγκαταλείψετε τη ζωή σας.

Εγκαταλείψαμε και βρήκαμε τη στάχτη.

Mένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας.

Tώρα που δεν έχουμε πια τίποτα»

(Γιώργος Σεφέρης, «Σκουριά και Aρμύρα», 1989)

NATION IN SHOCK...Greece: Increasing Suicide Numbers Cause Alarm
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Το βίντεο με το λαοπρόβλητο κράξιμο στον φιλόδοξο μπαρμπέρη Βενιζέλο (για_τους φίλους...Μπένυ)


Η ΠΡΟΣΠΟΊΗΣΗ ΣΕ ΌΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕIΟ!!

Εκτός αν όντως ο άνθρωπος είναι εγκεφαλικά νεκρός και ζει εκτός πραγματικότητας.
Μα να σε γιουχάρουν και να χαμογελάς;

Ε είσαι και πολύ Γιωργάκης!

Δείτε στο βίντεο τον χοντρό πως γελάει την ώρα που
τον..."υποδέχονται ε ανοιχτές αγκάλες".


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

'Aρχισε η θεατρική παράσταση-κωμωδία ''βολευτικές εκλογές'' στην Ελλάδα

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ε "ΟΧΙ" και με τον Παπαθεμελή ρε Μήτσο!!!



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Τιμώρησε τον!


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Φοβερές συμβουλές Προβόπουλου: «Δουλέψτε τζάμπα για να ... μειωθεί η ανεργία»!

Προβόπουλου το «το ανάγνωσμα» ή αλλιώς ... 
όταν οι Τραπεζίτες κάνουν πολιτική και μάλιστα προεκλογικά! 

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά κάθε εκλογικής αναμέτρησης, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, είναι η ευκολία με την οποία παροχολογούν οι εκάστοτε υποψήφιοι πολιτευτές.

Έτσι λοιπόν και στην παρούσα χρονική στιγμή, τόσο οι οπλιτικοί αρχηγοί, όσο και άνθρωποι του πολιτικού βίου, (εμμέσως ή αμμέσως εμπλεκόμενοι), έχουν αρχίσει την προσπάθεια των ανακοινώσεων και παρεμβάσεων, με μοναδικό στόχο, το «μπέρδεμα» του εκλογικού σώματος.

Ενώ λοιπόν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων (Μνημονιακοί και μη), δηλώνουν με παρρησία ότι μετά τις εκλογές θα διορθώσουν τα κακώς κείμενα του μνημονίου, παραδεχόμενοι εμμέσως την ανικανότητα του Μνημονίου για ουσιαστική βοήθεια στην σωτηρία της πατρίδας μας, την ίδια στιγμή, έχουμε εξωγενείς παράγοντες της πολιτικής, αλλά συγχρόνως άρρηκτα δεμένους με την ζωή μας, όπως ο Διοικητής της ΤτΕ, ο κ. Προβόπουλος, να παρεμβαίνει, αυτή την φορά προεκλογικά, και να δηλώνει ότι μόνο αν τηρηθούν επακριβώς και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό, οι δεσμεύσεις του μνημονίου, αναφορικά με τις μειώσεις μισθών, εργοδοτικών εισφορών και τραγικότατες μειώσεις του εργασιακού κόστους, θα μπορέσει η χώρα μας, να καταστεί ανταγωνιστική έναντι άλλων χωρών και ίσως έτσι αποτελέσει πόλο έλξης διεθνούς επιχειρηματικότητας. ...

Τον έναν τον έχετε παντρευτεί απ΄ τα παλιά και στον άλλο δίνετε παιδιά για υιοθεσία...

"Θέλω από την Ξάνθη να στείλω ένα μήνυμα στην εγχώρια διαπλοκή.
Δε με νοιάζει τι λέτε για εμάς στα κανάλια σας.
Έτσι κι αλλιώς ο κόσμος δε σας πιστεύει πλέον.
Τον έχετε συκοφαντήσει, τον έχετε προσβάλλει, τον έχετε εκβιάσει.
Δε με νοιάζει τι γράφουν οι...

Πάρα πολύ κοντά στην αυτοδυναμία ο Σαμαράς! Οι Σέρρες δείξανε τον δρόμο…

Λαοθάλασσα στη γενέτειρα του Καραμανλή για τον Αντώνη Σαμαρά!  
Ο κόσμος δεν χωρούσε στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης!
Η συγκέντρωση της ΝΔ έπρεπε να γίνει σε ανοιχτό χώρο και να έδειχνε τον δρόμο … προς την αυτοδυναμία!!!
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Λοβέρδο θυμάσαι τι είπες για το "Γουδί";

"Νέο Γουδί Αν Αποτύχουμε" (Ανδρέας Λοβέρδος στη Real News)

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Πολιτικοί και Μούντζες


 Μούντζα : μουντζούρα από την συνήθεια
που είχαν στο Βυζάντιο να μουντζουρώνουν
με την βαμμένη με κάρβουνο παλάμη τους,
το πρόσωπο ανθρώπων που είχαν
υποπέσει σε ολισθήματα
Πολιτικοί και Μούντζες
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου του Χάρη Καστανίδη στη Χίο στις 27 Απριλίου


Watch live streaming video from stavroswebtv at livestream.com

Ερωτήσεις δημοσιογράφων στην ανοιχτή συνέντευξη Τύπου του Χάρη Καστανίδη στην Χίο
Watch live streaming video from stavroswebtv at livestream.com
 
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Κοινωνικής Συμφωνίας Χάρης Καστανίδης επισκέφτηκε τη Χίο όπου και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και παρουσίασε το ψηφοδέλτιο της «Κοινωνικής Συμφωνίας».
Συνοδευόμενος από τους υποψηφίους Σταύρο Καραβασίλη και Μάρκο Κουντουρούδα επισκέφτηκαν το εμπορικό επιμελητήριο Χίου, συζήτησαν με τους...

Με λένε Βασίλη… οι μαλάκες ξυπνήσανε! - Το τραγικό της υπόθεσης Χάρρυ είναι ότι και ο Μ@λάκας θεωρεί τον εαυτό του ενεργό και υπεύθυνο πολίτη !!!



  ==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

«Έχω τελειώσει με την ιστορία που λέγεται Κοινοβούλιο» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΤΣΑΚΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΙ
 ΟΤΙ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

«Κατέστησα εγκαίρως σαφές στον Αλ. Τσίπρα ότι έχω τελειώσει με την ιστορία που λέγεται Κοινοβούλιο. Τον ευχαρίστησα, γιατί με τιμά, η πρόταση να είμαι δεύτερος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αλλά επιθυμώ να στηρίξω την κοινή προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας κυβερνητικής Αριστεράς. Και θα δημιουργηθεί, είναι καθαρά θέμα χρόνου.»

Ο Αντώνης Κοτσακάς ρίχνει φως στο παρασκήνιο των τελευταίων εβδομάδων, αποκαλύπτει τις επαφές που ο ίδιος είχε σε μια προσπάθεια συνένωσης του αριστερού χώρου και ξεκαθαρίζει ότι η «Ενωτική Κίνηση», με 25 υποψήφιους πανελλαδικά σε όλα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο διατηρεί την ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια.
Παράλληλα διαψεύδει την έρπουσα φημολογία ότι κόπηκε από το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ για τους πολιτικούς δεσμούς του με τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, τραβώντας καθαρή διαχωριστική γραμμή με όσα κάποτε πολιτικά τους ένωναν. «Ήδη από το 2001 στο περίφημο συνέδριο είχε επέλθει η ρήξη», τονίζει, συμπληρώνοντας ότι αισθάνεται «πολύ άσχημα για ό,τι αυτό σηματοδοτεί» στη θέα του προφυλακισμένου πρώην υπουργού.
Αναλυτικά ακούστε τις δηλώσεις του στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί: 
 
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

1o Αγροτικό Φεστιβάλ Βορειανατολικής Αττικής…

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΤΟΥ ΚΑΙ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Αγροτικό Φεστιβάλ Βορειοανατολικής Αττικής από την Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα, το Διαδραστικό Λαογραφικό Μουσείο και το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου, παρουσία της Γενικής Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κας. Γεωργίας Μπαζώτη και κλιμακίου του Ανατολικού τομέα της...

Τι συμβολίζουν οι επικεφαλής των Επικρατείας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ανδρέας Πετρουλάκης: Τι συμβολίζουν οι επικεφαλής των Επικρατείας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ 
Τι ζητά ο πολίτης από τον βουλευτή του;
Κυρίως να έχει τις...

Blogs vs ΜΜΕ: Μια που τ' αναφέραμε, αρχή διαλόγου κάνουμε... (και ΒΙΝΤΕΟ)


Καλά που υπάρχει και το Διαδίκτυο (ελεύθερο προς το παρόν…) και μπορούμε να διασταυρώσουμε απόψεις. Διαφορετικά η μαύρη προπαγάνδα των διαπλεκόμενων και παρωχημένων  ΜΜ’Ε’ θα μεσουρανούσε. Όμως, οι παλιές εποχές πέρασαν ανεπιστρεπτί.
Ο Τύπος δεν έχει πια το μονοπώλιο της ενημέρωσης. Πλέον έχει μόνο το μονοπώλιο της προπαγάνδας. 
Τα λάθη του παρωχημένου Τύπου παιδαριώδη. Οι σκοτισμένοι υπηρέτες του κάνουν απέλπιδες προσπάθειες να συσκοτίσουν την κρίση των πολιτών. Ο πανικός τους είναι φανερός. Παρουσιάζουν δήθεν διαλόγους, που είναι μονόλογοι. Λασπολογούν με δήθεν αποδείξεις, που είναι προϊόντα χαλκείου, ψευτιές! Εφαρμόζουν ξεδιάντροπα «πολυφωνική» μονοφωνία. Λογοκρίνουν και κατακρίνουν τους μη αρεστούς, ενώ προωθούν τους αρεστούς του συστήματος ή/και τους προδότες.
Τα blogs και οι bloggers είναι το αντίπαλο δέος στον αντιδημοκρατικό μονόλογο. Ειδικά αυτές τις λίγες ημέρες μέχρι τις εκλογές οι bloggers οφείλουν να έχουν ανοιχτά τα σχόλια των blogs τους. Για να διευκολυνθεί ο διάλογος!
Bloggers, βοηθήστε τη δημοκρατία. Δώστε τη δυνατότητα του διάλογου και στους αναγνώστες, μέσω των σχολίων: 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! κ. Γερουλάνε… Yπόσχομαι στην ψυχή του συγχωρεμένου πατέρα μου ότι θα σε μαυρίζω…

Από το sibilla-gr

Η συγκλονιστική-αποστομωτική επιστολή του Θ. Μαλτέζου, απάντηση στο Γερουλάνο που τον κάλεσε να τον ψηφίσει για να «ξανακερδίσουμε την Αθήνα γειτονιά – γειτονιά»…
Κύριε Π. Γερουλάνε,
από την ημέρα που αναλάβατε το Υπουργείο Πολιτισμού θελήσαμε να σας συγχαρούμε, λόγω γνωριμίας από την πόλη του Γούλιαμς, όταν ήσουν κολεγιόπαιδο εκεί και ερχόσουν στο πάπα τσάρλυ νταίλι που ήταν ο Γιάννης Μαλτέζος, ο κύριος Δημήτρης Μαλτέζος και η κυρία Αντωνία που μαγείρευε τις φακές που πολύ σου άρεσαν και τα γιομιστά!!!
Εν πάση περιπτώσει, απαξίωσες και τον κύριο Δημήτριο που συγχωρέθηκε και τον αδελφό μου Ιωάννη Μαλτέζο, που ακόμα βρίσκεται εκεί αγαπητέ κύριε Παύλε, παρόλο που τους είχαν κλείσει ραντεβού μαζί σου και πέρα από όλα τα άλλα και μένα προσωπικά που εδώ και δυόμιση χρόνια περιμένω στο ακουστικό μου για θέματα που αφορούσαν τον κλάδο του βιβλίου.
Σου υπόσχομαι ότι θα κάνω το παν στην Α΄ Αθήνας ώστε να μη δεις την ψήφο μας. Πέρα ότι είσαι ξένο σώμα στο ΠΑΣΟΚ, είσαι και ένας από αυτούς που κατέστρεψαν αυτόν τον πολιτικό χώρο και συνυπεύθυνος για την πολιτιστική κατάντια αυτής της χώρας και θα αγωνιστούμε για να...

I love Μνημόνιο...

«I love Μνημόνιο» 2, 3 και βλέπουμε…
Η επιτυχία του ΚΕ.ΔΡΑ συνεχίζεται ανανεωμένη όσο και τα βάσανά μας.
Τι είναι καλύτερο από ένα πρώτο φιλανθρωπικό Μνημόνιο; Ένα δεύτερο Μνημόνιο ακόμη πιο φιλανθρωπικό, που θα πληρώνουν και τα δισέγγονά μας.
Εν αναμονή του τρίτου και φαρμακερού, το Κέντρο Δράματος & Κλασικού Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου ανεβάζει το «I love Μνημόνιο 2», τη μουσικοχορευτική παράσταση, που συνεχίζει και εξελίσσει το περσινό «I love Μνημόνιο», που παίχτηκε για εννέα παραστάσεις στο Στούντιο Λήδρα καθώς και στο Διεθνές Συνέδριο της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για το χρέος αλλά και στο Σύνταγμα με έκτακτη συμμετοχή ενός από τους γνωστούς σκύλους της πλατείας, που...

Γ. Βαρουφάκης: "Η εξωθεσμική παρέμβαση του Νίκου (Παπανδρέου), που φαίνεται ότι συνέβη, με ενοχλεί..."

...αποκλειστική συνέντευξη στον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτηγια το PRESS-GR
Μέρος ΙΙ
(Διαβάστε εδώ το Μέρος Ι)
H αγορά των CDS είναι τόσο σκοτεινή όσο παρουσιάζεται από τύπο και ορισμένους πολιτικούς; Είναι όντως ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη μεταβίβαση και αντιστάθμιση του πιστωτικού κινδύνου;
Ναι, είναι σκοτεινή, αδιαφανής και εν δυνάμει καταστροφική. Θα ήταν ένα...

Η ληστεία του αιώνα στην Ελλάδα


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Παγκόσμια αίσθηση προκάλεσε η ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία αποκάλυψε σε όλη την έκταση πόσο ολέθρια χρονιά υπήρξε το 2011 για τα εισοδήματα των Ελλήνων. Οσο κι αν ακούγεται απίστευτο, μειώθηκαν κατά... 23,1% και στην πραγματικότητα κατά 25,3%, αν ληφθεί υπόψη και ο πληθωρισμός! Χάσαμε δηλαδή το ένα τέταρτο κατά μέσο όρο του εισοδήματός μας μέσα σε μία και μόνη χρονιά - ούτε σε πόλεμο δεν είναι τόσο απότομη η πτώση του εισοδήματος! Από 20.457 ευρώ που ήταν το 2010 οι μέσες ακαθάριστες αποδοχές των Ελλήνων, έπεσαν στα 15.729 ευρώ το 2011.
Χαρακτηριστικά αποκαλυπτικό της οικονομικής πολιτικής που ασκούν παγκοσμίως οι κυβερνήσεις στις ανεπτυγμένες χώρες που εκπροσωπούνται στον ΟΟΣΑ, είναι το γεγονός ότι στις μισές χώρες - μέλη του οργανισμού αυτού (για την ακρίβεια στις 18 από τις 34) μειώθηκαν τα πραγματικά εισοδήματα προ φόρων.
Πουθενά στον κόσμο όμως αυτή η μείωση δεν έγινε με βαρβαρότητα αντίστοιχη με αυτή που είδαμε στη χώρα μας. Ενώ, όπως προαναφέραμε, στην Ελλάδα η καταβαράθρωση του μέσου εισοδήματος ανήλθε στο 25,3%, στη δεύτερη κατά σειράν χώρα στην κλίμακα με τις μεγαλύτερες μειώσεις ...

Ερώτηση - βόμβα της Δήμητρας Γκαλονάκη στην Πρόεδρο της "Κοινωνικής Συμφωνίας": "Ετοιμάζουν νοθεία με αλλοδαπούς και λογισμικό!"



Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος που έχει ενοχλήσει πολλές φορές τον θρασύτατο Βενιζέλο, αναφέρεται στις πληροφορίες για ΝΟΘΕΙΑ που ετοιμάζουν το βράδυ των Εκλογών, με τους ελληνοποιημένους λαθρομετανάστες και το λογισμικό του Υπουργείου Εσωτερικών, που θα πρέπει να δώσει τα αποτελέσματα!

Υπενθυμίζουμε πως σε αυτές τις Εκλογές ΔΕΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (!!!) και επικεφαλής της μετάδοσης των αποτελεσμάτων θα είναι ο πασόκος Γιαννίτσης!

Δυστυχώς, η κ. Κατσέλη αποφεύγει να απαντήσει, αποδεικνύοντας πως παρότι έφυγε από το Πα-σοκ, παραμένει στο αμαρτωλό σύστημα που διέλυσε την Ελλάδα!

Τα ερωτήματα όμως που έθεσε...

Εκλογικά κέντρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Ο Σταύρος Καραβασίλης καλεί σε δημόσιο διάλογο και συζήτηση τους_υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που στηρίζουν το Μνημόνιο

Καταγγελία Κλαδικής Σύμβασης Ξενοδοχοϋπαλλήλων - Συνάντηση με Πρόεδρο Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Την Πέμπτη 26 Απριλίου ο υποψήφιος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Σταύρος Καραβασίλης συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χίου κα. Υπατία Πολιτάκη, όπου και ενημερώθηκε για την καταγγελία της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων ενάντια στην κλαδική σύμβαση των εργαζομένων, στην οποία απαιτούν μείωση των αποδοχών τους κατά 35%, ζητώντας να τηρηθεί ο Νόμος 4046/2012 (Μνημόνιο 2). Η καταγγελία της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 18 Απριλίου, ενώ η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο με την ανοχή των κομμάτων εξουσίας που ζητούν την νομιμοποίηση του λαού για να συνεχίσουν τις πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης της κοινωνίας.
Οι υποψήφιοι,  του ΠΑΣΟΚ όπως ο κ. Τριαντάφυλλος που με ευκολία αναφέρεται γενικά και αόριστα σε «5 άξονες για την ανάπτυξη» του νησιού μας, με την κα. Τσουρή να θέλει την «αυτοδύναμη Ελλάδα», όπως επίσης και της ΝΔ  κ. Κάρμαντζης που αναφέρεται με στόμφο (πλην όμως υποκριτικά) «επιστροφή στον άνθρωπο», με τον κ. Μουσουρούλη  να υποστηρίζει με σθένος την «επένδυση ΡΟΚΑ» στο νησί μας,  έχουν άραγε αντιληφθεί όλοι αυτοί τις συνέπειες της πολιτικής που υποστηρίζουν και έχουν το θράσος να ζητούν από τους συμπολίτες μας την ψήφο τους;
Καμία κουβέντα από κανένα τους για τα μέτρα του Μνημονίου 2 που έχουν υπογράψει και υποστηρίζουν. Θα περίμενα περισσότερη ειλικρίνεια από ανθρώπους που ζητούν τη ψήφο των Χιωτών. ...

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια (όσο κι αν επί μακρόν τα μάκρυνε ο Προκρούστης)


από "σίβυλλα"

Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες! Για αυτό καταρρέει η Ισπανία...
Το ΠΑΣΟΚ είναι σοσιαλιστικό! Για αυτό έφερε την ανεργία στο 20% και την ανεργία των νέων στο 50%...
Τα κατά συνθήκην ψεύδη που μας έφεραν έως εδώ ήταν πολλά.
Ηδη απ’ την εποχή που ο Ανδρέας Παπανδρέου διακήρυσσε ότι «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», η Ελλάδα ανήκε στα λαμόγια, τους νταβατζήδες, τους Αμερικανούς κι όποιον έδινε στο κόμμα το κάτι τις του για να γίνει Κοσκωτάς ή να μπορεί να πάρει ένα «μικρό δωράκι» για τον εαυτόν του...
Η συνέχεια είναι γνωστή.
Επί Σημίτη η Ελλάδα έγινε ισχυρή! Βεβαίως! Με τη «δημιουργική λογιστική», τα χρέη στα κρυφά και την πτωχοπροδρομική νεογκλαμουριά καβάλα στ’ άλογο.
Επί «εκσυγχρονισμού» οι Ελληνες «ευημερούσαν». Γι’ αυτό τους λήστεψαν με το χρηματιστήριο. Για αυτό τους υπερχρέωσαν οι Τράπεζες και μπήκαν συνέταιροι στο μεροκάματο του καθενός μας έως σήμερα...
Τότε «υπήρχαν λεφτά», όπως έσκουζε χρόνια αργότερα ο Γιωργάκης! Βεβαίως! Επεφταν βροχή οι μίζες απ’ τη Ζήμενς και όχι μόνο. Με τα βαλιτσάκια πήγαινε τα μάρκα στο...

Ο Σαράκης στην πρώτη γραμμή… ΜΑΚΕΛΕΙΟ στο Intercontinental!


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Ο Πούτιν φοβάται προσπάθεια νοθείας στις εκλογές στην Ελλάδα ;;;

Ο Πέτρος Ευθυμίου ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος πολιτικός που αμφισβήτησε ανοιχτά
 τις ρωσικές εκλογές - Τι σχέση έχουν οι υποκλοπές, το Βατοπέδι, 
οι υδρογονάνθρακες με την σημερινή εκλογική κατάσταση;
                                                                           
                                                        «Μηδενί δίκην δικάσεις πρίν αμφί μύθοιν ακούσεις»
                                                                                                     (Φωκυλίδης 6ος π.Χ)

 Στα δύο τελευταία άρθρα μου, των δύο τελευταίων ημερών στούς AegeanTimes.gr, προσπαθώ έμμεσα πλήν σαφώς, να ευαισθητοποιήσω ή αλλιώς να αφυπνίσω την δημοκρατική ευαισθησία και την “συνείδηση” πολιτικών, κομμάτων και ενεργών πολιτών, με στόχο την “θωράκιση” της κορυφαίας διαδικασίας ενός δημοκρατικού πολιτεύματος, τίς βουλευτικές εκλογές, για την ανάδειξη των αντιπροσώπων του Ελληνικού λαού.

Είναι προφανές και “ηλίου φαεινότερον” ότι οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, αποτελούν διαδικασία, της οποίας το αποτέλεσμα ενδιαφέρει πολλούς.

Κατ’αρχάς τούς άμεσα ενδιαφερομένους πολίτες, εντός και εκτός, αυτής της χώρας, και κατά δεύτερον τά μεγάλα γεωπολιτικά “συμφέροντα” στην ευρύτερη περιοχή μας.

Οι δημοσκοπήσεις, δημοσιοποιημένες ή μυστικές, είναι σε πρώτη προτεραιότητα από τούς έχοντας τα αντίστοιχα “συμφέροντα”.  ...

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ!!!


Απο χρηματοδότηση σε χρηματοδότηση, κονδύλια για έρευνες, έκτακτη χρηματοδότηση...
Να δούμε πόσες χρηματοδοτήσεις θα χρειαστεί να πάρουν για να χειριστούν τα ταμεία τους...
οι κηφήνες των κομμάτων...
Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να....σώσουν τη χώρα και μας το παίζουν εθνοσωτήρες δεν μπορούν να μοιράσουν δυό γαϊδάρων άχυρο αφού τα άδεια τους ταμεία...
Δείτε τώρα και την έκτακτη εκλογική επιχορήγηση όπως "βάπτισαν" το νέο "πακέτο" που τσεπώνουν οι καρεκλοκένταυροι των κομμάτων...
XRHMATODOTISH

ΡΕ ΦΟΥΜΟ!!!
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Απ' το κακό και τ' άδικο διωγμένο .....1946



 ==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Σ’ αυτόν τον εμφύλιο θα μετράτε εσείς φέρετρα!

Γράφει ο Δευκαλίων

Ερώτηση: Κύριοι, τι σκοπεύετε να κάνετε για να ξεφύγει η χώρα μία ώρα αρχύτερα από το Μνημόνιο;

Η στήλη ουδέποτε μέχρι σήμερα δημοσίευσε θέσεις και απόψεις ξεκομμένες η μία με την άλλη και αφηρημένες. Αντίθετα πάντα προσπαθούσε να δημοσιεύει θέσεις και απόψεις με συνεχές περιεχόμενο και μήνυμα. Στόχος πάντα να ενημερώνει την κοινή γνώμη και να εκθέτει απόψεις και θέσεις που τεκμηριώνονταν και αποδεικνύονταν από τα ίδια τα γεγονότα. Πολλές φορές ξεφύγαμε, άλλες πάλι λειτούργησε πιο πολύ το θυμικό από το γνωστικό.
Σίγουρα είναι λάθη για τα οποία απολογούμαστε, αλλά ουδείς μπορεί να μας κατηγορήσει ότι υποστείλαμε έστω και για μία ημέρα την σημαία του αγώνα υπέρ των συμφερόντων της Πατρίδας και του Ελληνικού Λαού.
Έτσι κάνουμε και σε αυτή την δύσκολη χρονική συγκυρία. Από την αρχή ανησυχήσαμε. Η ιδεολογική και πολιτική πόλωση ήταν πρωτοφανής παρ’ ότι δεν υπήρχαν έντονα δημόσια σημάδια. Από την μία μεριά οι αντιμνημονιακές πολιτικές δυνάμεις από το σύνολο του πολιτικού φάσματος. Από την άλλη πλευρά δύο κεντρογενείς πολιτικές δυνάμεις (ΝΔ & ΠΑΣΟΚ) στις οποίες το αντιμνημονιακό λαϊκό πολιτικό στοιχείο πλειοψηφεί και απλά στηρίζει τις όποιες φίλομνημονιακές επιλογές των ηγεσιών εν ονόματι του κομματικού πατριωτισμού.
Στο πρώτο μεγάλο δίλημμα των εκλογών (Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο) καμία γέφυρα συνεννόησης. Οι μεν αντιμνημονιακοί αποκαλούν καλυμμένα ή απροκάλυπτα τους φίλομνημονιακούς σαν προδότες, οι δε φίλομνημονιακοί αποκαλούν συλλήβδην τους αντιμνημονιακούς σαν ανεύθυνους και συνωμότες της δραχμής. Από εκεί και πέρα στις δευτερεύουσες θέσεις το χάσμα και η αντίθεση ακόμα πιο αβυσσαλέα.
Είναι φανερό ότι το έθνος έχει διχαστεί. Οι λίγοι, οι βολεμένοι φοβούνται μην χάσουν το εναπομείναν άνετο επίπεδο διαβίωσης και τα δίνουν όλα στην Τρόικα. Από κοντά και τα δύο κεντρογενή κόμματα. Προσπαθούν να προσεταιρισθούν εκλογικά τους μεγαλοαστούς και αδιαφορούν για τα λαϊκά προάστια. Εκεί χορεύουν οι διάβολοι του αντιμνημονίου. Λένε σε...

Φτώχυνες αρκετά ή θες και Σαμαρά; …Άντε κουρευτείτε υπάλληλοι των κομμάτων…

από "σίβυλλα"
Το μαντρί με τους λύκους:

Δείτε το νέο ντοκυμαντερ της ομάδας του “Χρεοκρατία”


CATASTROIKA ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ από infowar

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Τραπεζικά δάνεια και νέος νόμος για την "Δίκαιη δίκη": Εισαγωγή πρωτοφανούς ρύθμισης που παράγει εξοντωτικούς τόκους


ΑΡΝΕΙΤΑΙ η ΕΤΕ την απευθείας καταβολή CHF για την πληρωμή της δόσης! Απαιτεί καταβολή σε CHF, κατόπιν όμως μετατροπής τους από EURO που θα κάνει ΜΟΝΟ Η ΙΔΙΑ!!!

Πελάτης μου για τον οποίο έχω συντάξει αγωγή για δάνειο σε CHF μου έκανε την εξής απίστευτη καταγγελία:

Την  Μ. Τετάρτη 11/04/2012 υπέβαλε προφορικά στην Εθνική Τράπεζα  αίτημα με το οποίο αξίωσε η καταβολή της μηνιαίας δόσης να γίνει ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στο νόμισμα του δανείου (Ελβετικά φράγκα), ΔΙΧΩΣ δηλαδή για τα οφειλόμενα σε ελβετικά φράγκα ποσό της δόσης να μεσολαβήσει η μετατροπή τους ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ με το ισότιμό τους σε ευρώ για την οποία (μετατροπή) εφαρμόζεται η τιμή πώλησης Ελβετικών φράγκων που ισχύει την ημερομηνία καταβολής της εκάστου δόσης (σύμφωνα με το ημερήσιο δελτίο της συναλλάγματος της  τράπεζας). ...

Το ΠΑΣΟΚ... μας ψεκάζει


 ==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Μετ’ εμποδίων προς τις κάλπες.


Στην Ελλάδα, μας επετράπη, μετά από πολλούς μήνες διακυβέρνησης από μια κυβέρνηση αμφίβολης συνταγματικότητας και πλήρους αναντιστοιχίας με τη θέληση των πολιτών, να κάνουμε εκλογές.
Για τις εκλογές αυτές τα παλιά πολιτικά κόμματα πήρανε, πέραν των 54 εκ. ευρώ της τακτικής τους επιχορήγησης, 10 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον.
(Παρ’ όλα αυτά, τα κόμματα που υποτίθεται ότι θα μας σώσουν, χρωστάνε στις τράπεζες πάνω από 240 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή τα έσοδά τους για πέντε χρόνια!)
Στον ίδιο πολιτικό στίβο βρίσκεται το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, το οποίο ιδρύθηκε πριν 3 μήνες, έχει 800 μέλη και θα βρεθεί στις εκλογές μπροστά στο 80% των Ελλήνων πολιτών. ...

Για την "Πατρίδα" τα κάνουν όλα!

Για την “Πατρίδα” τα κάνουν όλα!
Θυσιάζονται στις Συναγωγές και τις Στοές για την “πατρίδα”!
Σαν τον...

MNHMONIO 2 - ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ! (Όλος ο Νόμος 4046/2012 σχολιασμένος... ) Τώρα γνωρίζεις... άρα δεν θα έχεις άλλοθι για δικαιολογίες όταν πας στην κάλπη

Νίκος Ανδρουλάκης, ο... κηπουρός του Μπένι με brand name


 από "σίβυλλα"
Παρατηρώ ότι η υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη στη 3η εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ περιγράφεται από τα ΜΜΕ ως κάτι θετικό με το...αμάχητο επιχείρημα ότι είναι νέος. Πράγματι, ο κ. Ανδρουλάκης είναι 33 ετών. Κατά τα λοιπά όμως, πρόκειται για ένα γνήσιο τέκνο του κομματικού σωλήνα, για έναν υπερδραστήριο ΠΑΣΠίτη που εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται στην αυλή του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο ίδιος δηλώνει ότι ασκεί παράλληλα με την πολιτική του δράση και το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού αλλά κάτι τέτοιο μοιάζει μάλλον αδύνατο καθώς ξοδεύει πολλές ώρες της καθημερινότητας του για το ΠΑΣΟΚ. Η σχέση του με το βενιζελικό μπλοκ είναι τόσο στενή όπου ήδη από το 2008 σε ηλικία 29 ετών είχε εκλεγεί μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.

 Ακολουθώντας τους όρους που επέλεξαν κάποιοι για να απαξιώσουν κορυφαίους υπουργούς των κυβερνήσεων Παπανδρέου, ο κ.Ανδρουλάκης δεν είναι απλά ένα κομματόσκυλο αλλά και "κηπουρός" του Μπένι. Καλορίζικος...

Αρνείται τις αποζημιώσεις στους ομολογιούχους το ελληνικό δημόσιο

Η «καυτή πατάτα» των αποζημιώσεων των μικροομολογιούχων
 μετατίθεται προς επίλυση για την επόμενη κυβέρνηση

Για μετά τις εκλογές μετατίθενται οι εξελίξεις αναφορικά και με το θέμα των αποζημιώσεων που διεκδικούν οι μικρο-ομολογιούχοι, οι οποίοι επλήγησαν από το «κούρεμα» του 75%. Η συνάντηση τους με τον επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Πέτρο Χριστοδούλου δεν κατέστη δυνατό να αποφέρει πρακτικά αποτελέσματα, όπως και αναμενόταν άλλωστε.
Για πολλούς λόγους, ο σημαντικότερος από τους οποίους έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι Βρυξέλλες έχουν απαγορεύσει οποιαδήποτε αποζημίωση σε τρίτους, ιδιώτες και μη, από αυτή τη διαδικασία. Ο φόβος ότι μια τέτοια κίνηση στην Ελλάδα θα μπορούσε να δημιουργήσει δεδικασμένο σε όλη την Ευρωζώνη λειτουργεί αποτρεπτικά και απαγορευτικά σε τέτοιου είδους κινήσεις.
Οπότε, εκ των πραγμάτων, ο ΟΔΔΗΧ δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση. Οι πληροφορίες αναφέρουν στα σχέδια του οικονομικού επιτελείου ήταν ένας συμψηφισμός χρεών προς το δημόσιο με τις απώλειες που δημιούργησε το «κούρεμα». Αλλά κι αυτή η λύση φαίνεται να συναντά την αντίσταση της Κομισιόν και όχι μόνο. Ολα δείχνουν λοιπόν ότι κι αυτή η «καυτή πατάτα» μετατίθεται προς επίλυση για την επόμενη κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών της οποίας θα βρει ένα «βουνό» από κρίσιμες εκκρεμότητες τη μέρα που θα πάει να αναλάβει τα καθήκοντα του... (voria)

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Όταν φτύνεις τον πατέρα σου είσαι ο ίδιος κατάπτυστος!

από "σίβυλλα"
 49 ΧΡΟΝΙΑ μετα τη δολοφονική επιθεση κατα του Γρηγόρη Λαμπράκη, που τον οδήγησε στις 27 Μαίου του 1963 στο θάνατο.
Γιατρός,αθλητής,βουλευτής της ΕΔΑ ,αγωνιστής της ειρήνης.
Το νήμα της ζωής του,που ήταν γεμάτη δημιουργία και αγώνες, έκοψαν στη Θεσσαλονίκη οι παρακρατικοί Εμμανουηλιδης και Γκοτζαμάνης . ...

Δικαστικοί λειτουργοί και κομματισμός ... [Ντροπή σας (κρατικοδίαιτα κομματόσκυλα)]

papanikolaousun2 
Του Ιωάννη Παπανικολάου 
επιτίμου Αντιπροέδρου Αρείου Πάγου

Το παγιωμένο στη χώρα μας φαύλο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα,, το οποίο πρωτοστάτησε για να οδηγηθούμε σε εθνική ταπείνωση και χρεοκοπία, έτρωσε πλειστάκις το ιερό τέμενος της Δικαιοσύνης, το ύψιστο τούτο οχυρό της Δημοκρατίας, προς εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων.
Η Δικαιοσύνη μετά την μεταπολίτευση της 24ης Ιουλίου 1974 έβγαινε από την δικτατορία ηθικά τραυματισμένη και με μειωμένο το κύρος και την αξιοπιστία της. Κυρίως γιατί επίορκοι δικαστικοί λειτουργοί δέχθηκαν πρόσκληση των αφρόνων πραξικοπηματιών και μετέσχον στην πρώτη κυβέρνηση της στρατιωτικής Χούντας με πρωθυπουργό τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνο Κόλλια και μέλη της τέσσερις αρεοπαγίτες, έναν εισαγγελέα εφετών, έναν ταξίαρχο και δυο συνταγματάρχες.
Η συμμετοχή των ανωτάτων δικαστικών λειτουργών στην κυβέρνηση αυτή της προσέδωσε μια νομιμοφάνεια και βοήθησε στη στερέωση και επιβολή της. Όπως εύστοχα παρατηρήθηκε: «η τήβενος έγινε καμουφλάζ των αδόξων σπαθιών» (Παναγιώτη Δημόπουλου, επίτιμου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: Ο Άρειος Πάγος, ο Θεσμός και τα Πρόσωπα σελ.77).
Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής κατά την συνεδρίαση της Βουλής, στις 6-12-1976, είπε: «Η Δικαιοσύνη επέρασεν από μίαν βαρείαν δοκιμασίαν κατά την διάρκειαν της δικτατορίας. Ήδη, μετά την αποκατάστασιν της Δημοκρατίας διέρχεται δοκιμασίαν…». Πράγματι δε η πρόβλεψη αυτή του πολιτικού ανδρός, που αποκατέστησε τη δημοκρατία στη χώρα μας, πλήρως επαληθεύτηκε, αφού η δοκιμασία της Ελληνικής Δικαιοσύνης συνεχίστηκε και ...