Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

kalami.net: "Η εξωτερική πολιτική, δεν γίνεται με ''φιγούρες και αρώματα'' γιά ''εσωτερική κατανάλωση''


Τα παραμύθια με τους ''μεγάλους Ομογενείς επενδυτές'' και οι ''παπατζήδες'' 'Ελληνες πολιτικοί
 
Το καλοκαίρι (Ιούλιο) πήγαν, με τον πρώην πρόεδρο Κλίντον, στην Αθήνα, συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό και άλλους. Μεγάλη η δημοσιότητα στα ελληνικά ΜΜΕ. Είπαν ΘΑ έδιναν και 100 εκατομ. δολ. γιά τις ανάγκες του λαού, χώρια οι ''μεγάλες επενδύσεις''. Οι της περίφημης Οργάνωσης ''Hellenic Initiative'', Λιβέρης, Κάλαμος, Κατσιματίδης και σία, συναντιούνται με υπουργούς όταν αυτοί επισκέπτονται τις ΗΠΑ. 

Κοντά δύο χρόνια συνεχίζεται το ίδιο παραμύθι. Ο ελληνικός λαός ΔΕΝ είδε τίποτα από αυτούς, απλά επειδή είναι του ''πάρε'' και όχι του ''δώσε''. 
Περιμένουν να αγοράσουν κάτι σε εξευτελιστική τιμή, όχι να επενδύσουν.
 Τώρα, ένας ακόμα γραφικός υπουργός της κυβέρνησης των μηδενικών, ο των Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος, συναντήθηκε μαζί τους στη Νέα Υόρκη 21 Φεβρουαρίου, υποτίθεται γιά... ''επενδύσεις'' στην Ελλάδα. 
Μίλησαν και είπαν διάφορα και φυσικά οι ''επενδυτές'' πάντα βρίσκουν ''δικαιολογίες'': Φορολογία στην Ελλάδα, απεργίες, διαδηλώσεις, πολιτική αστάθεια κλπ... 
Και έτσι απλά, διαιωνίζεται το ίδιο παραμύθι γιά να δικαιολογούν οι σοβαροφανείς 'Ελληνες πολιτικοί, τα ταξιδάκια τους στις ΗΠΑ και αλλού και γιά να πωλούν ελπίδα στον λαό.
Η ουσία: 'Ολοι αυτοί οι πολυεκατομμυριούχοι ΔΕΝ έχουν δώσει ούτε 1 ευρώ σε δεινοπαθούντες στην Ελλάδα. 'Ενας μάλιστα από αυτούς, που θέλει να γίνει και δήμαρχος Νέας Υόρκης, ''έχει βάλει στο μάτι'' τον ''Αστέρα Βουλιαγμένης'', αλλά με την προϋπόθεση να τον αγοράσει σε... εξευτελιστική τιμή. Μιλάμε δηλαδή γιά μεγάλους... ''Ομογενείς πατριώτες'', που θα...


 ''βοηθήσουν'' την Ελλάδα και τον εξαθλιούμενο λαό της !!!
Σημ.: Ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε και με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, που εκπροσωπεί ποσοστό 17-20% της Ομογένειας ΗΠΑ, αλλά παρουσιάζεται ως...ηγέτης της, άσχετα αν το 80% ούτε θέλει να τον ξέρει.




Στο πρόγραμμα υπάρχει ένα κενό 3 ημερών, που θα το απολαύσουν στο Μανχάτταν (πληρώνουν τα κορόϊδα)
Επίσκεψη Δημ. Αβραμόπουλου -με 5μελή συνοδεία- σε Νέα Υόρκη και Καναδά
Γραπτή διαμαρτυρία στον ΟΗΕ (''ρηματική διακοίνωση'') για την παραχώρηση εκ μέρους της Τουρκίας, αδειών έρευνας γιά υδρογονάνθρακες, μέσα σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας
Δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, μετά την συνάντησή του με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ
Ο υπουργός Εξωτερικών, σε μιά από τις συχνές επισκέψεις του στις ΗΠΑ, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη (από απόγευμα 20 και) 21 Φεβρουαρίου, τυπικά κι επίσημα γιά ''επαφές στον ΟΗΕ'' (δηλ. ''τακτοποίηση'' ονόματος ''Μακεδονία'', ΑΟΖ, νέο σχέδιο Ανάν γιά Κύπρο, γεύμα με υποτιθέμενους ''επενδυτές'', συνάντηση με αρχιεπίσκοπο και πιθανά με American Jewish Committee)
Μετά, υποθέτουμε, θα περάσει το ''κενό'' τριήμερο 22, 23, 24 Φεβρουαρίου με τον γιό του, που σπουδάζει στην Βοστώνη, ενώ οι συνοδεύοντες αυτόν 5 πρέσβεις και ''παράγοντες'', θα κάνουν τα... ψώνια τους στο Μανχάτταν.
Θα ακολουθήσει το ταξίδι στον Καναδά (Τορόντο, Μόντρεαλ, Οττάβα) 25-27 Φεβ. Η επίσκεψη του υπουργού στον Καναδά, γιά τα 70 χρόνια διπλωματικών σχέσεων, είχε αναβληθεί τέλη Οκτωβρίου, τότε που, εξαιτίας... προαναγγελθείσας κακοκαιρίας, ήρθε ΗΠΑ, παρέμεινε στην Βοστώνη και μετά γύρισε άπραγος στην Αθήνα.
 
Σημ.: Ο υπουργός, δεν θα ασχοληθεί με τα σκάνδαλα σπατάλης των ελληνικών προξενείων στον Καναδά και αλλού. Γι' αυτόν είναι... ''μηδαμινά και ασήμαντα''. Το ίδιο έκαναν και οι προκάτοχοί του, GAP και Ντόρα.




Η εξωτερική πολιτική, δεν γίνεται με ''φιγούρες και αρώματα'' γιά ''εσωτερική κατανάλωση''
 
Δημ. Αβραμόπουλος: Ο μόνος υπουργός (υποτίθεται είναι και ''αρμόδιος'' γιά την προβολή της Ελλάδας), που παρά τις συχνές επισκέψεις του στις ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Βοστώνη κ.ά.), ουδέποτε εμφανίστηκε, να πει λίγα λόγια γιά την Ελλάδα, σε αμερικάνικα ΜΜΕ, τα οποία αγνοούν την παρουσία του και ειδικά την... ύπαρξή του.



Ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρρυ, μίλησε τηλεφωνικά με πολλούς ομολόγους του διαφόρων χωρών (και Νταβούτογλου). Γιατί απόφυγε τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας;

Πρώτο ταξίδι 9 ημερών, από 24 Φεβρουαρίου, του (νέου) υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρρυ σε εννέα χώρες (Ευρώπη και Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανόμενης και της Τουρκίας)



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.