Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ad hoc ή καλύτερα Σκοποκρατία (Adhocracy), όπου η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα: Το Υπουργείο Πολιτισμού μήνυσε τον Ηλία Ψινάκη: Ιδού_η_περιβόητη μήνυση!...


Την αντίδραση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού προκάλεσε η επίσκεψη του Ηλία Ψινάκη στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού των Αιγυπτίων Θεών στη θέση Μπρεξίζα , στη Νέα Μάκρη.

Το Υπουργείο Πολιτισμού προσέφυγε στη δικαιοσύνη επειδή αυτή η είσοδος ήταν παράνομη καθώς δεν ζητήθηκε άδεια.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος για τον δήμο Μαραθώνα , στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, εισέβαλε χωρίς καμία απολύτως άδεια στον αρχαιολογικό χώρο ,συνοδεία κάμερας του Star ,φωτογραφήθηκε πατώντας πάνω στα αγάλματα και μίλησε για την εγκατάλειψη του χώρου από το κράτος.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η κίνηση αυτή του γνωστού μάνατζερ Ηλία Ψινάκη είναι δυνατόν να ...
προκαλέσει μιμητές « με συνέπειες για τον αρχαιολογικό χώρο, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθούν».

Αυτή είναι λοιπόν η μήνυση της Β' Εφορείας Αρχαιοτήτων, προς τον Ηλία Ψινάκη...Προφανώς σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα, αναμένεται να δώσει συγχαρητήρια στην αρχαιολόγο, που αντί να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΣΥΝΤΗΡΕΙ κι ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ αντί να εγκαταλείπει τα ιστορικά μνημεία, υπογράφει... μηνύσεις προς όσους επιχειρούν να ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ το πρόβλημα και την εγκατάλειψη των αρχαιολογικών χώρων. Για να συνειδητοποιήσουμε τί κρύβεται πίσω απο αυτή την κίνηση, αρκεί μόνο να διαβάσουμε τη μηνυτήρια αναφορά...

Υ.Γ. Η συγκεκριμένη υπάλληλος, απλώς επισημαίνω, οτι ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ από ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, για να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, ΣΥΝΤΗΡΕΙ, ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ, την ιστορική ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ.
Οχι για να υπογράφει μηνύσεις σε όσους προσπαθούν -και μάλιστα δίχως μισθό- να καλύπτουν την ανεπάρκεια!
Με πληροφορίες από kontranews
και η μήνυση από themismallis

Ο Ηλίας Ψινάκης απαντά μέσω facebook:

Τη σκληρή απάντησή του σε αυτούς που του έκαναν μήνυση, επειδή φωτογραφήθηκε στο χώρο του Ιερού των Αιγυπτίων Θεών με σκοπό να προβάλει τα αρχαία, δίνει με επιστολή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.

Το TLIFE επικοινώνησε με τον κ. Ψινάκη που μας ενημέρωσε για την επιστολή του απέναντι στη μήνυση που δέχτηκε και την οποία δημοσίευσε στο επίσημο προφίλ του στο Facebook .

Η δυσκαμψία του κράτους και η νομο... πληξία απ\' την οποία πάσχουν οι δημόσιες υπηρεσίες βρήκαν για ακόμη μια φορά στην επιφάνεια. Αυτή τη φορά την... πλήρωσε ο δημοφιλής μάνατζερ και υποψήφιος Δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης που θέλησε να δώσει ένα μήνυμα προβολής των αρχαιοτήτων και εισέπραξε μήνυση γιατί το έκανε χωρίς άδεια απ\' την υπηρεσία!

Ο Ηλίας Ψινάκης έχει περιλάβει στα σχέδιά του ως υποψήφιος δήμαρχος του Μαραθώνα και την προβολή των μοναδικών αρχαιοτήτων της περιοχής. Έτσι επέλεξε το χώρο του Ιερού των Αιγυπτίων Θεών για να φωτογραφηθεί και να δώσει σχετική συνέντευξη για τα πλάνα προβολής της περιοχής.


Η φωτογράφηση για την εφημερίδα “Το Έθνος” αλλά και κάποια γυρίσματα για τον σταθμό STAR έγιναν εντός του αρχαιολογικού χώρου, όμως για την υπηρεσία αυτό ήταν απαράδεκτο.

Οι υπεύθυνοι της αρχαιολογικής υπηρεσίας με το σκεπτικό ότι η κίνηση Ψινάκη μπορεί να βρει μιμητές και να υπάρξουν επιπτώσεις στον αρχαιολογικό χώρο μήνυσαν τον υποψήφιο Δήμαρχο.

Ο ίδιος δημοσίευσε μια επιστολή μέσω της οποίας απαντά σε όσους προσπαθούν να εμποδίσουν το έργο του.

“Φίλοι μου

Υπάρχει μια μηνυτήρια αναφορά από την Αρχαιολογική υπηρεσία, η οποία προκύπτει από υπερβολική αντίδραση και είναι αβάσιμη και αδικαιολόγητη.

Ωστόσο με βοηθάει να πετύχω αυτό που ήθελα:

Να μάθει ο ελληνικός λαός την ύπαρξη ενός τόσο σημαντικού μνημείου, όπως ο αιγυπτιακός ναός στη Μπρεξίζα, 35 χιλ. από την Πλατεία Συντάγματος.

Προσπαθούν να έρθουν τουρίστες από όλο τον κόσμο και βλέπουν κάγκελα και χόρτα!

Αυτή η άθλια κατάσταση θα αλλάξει, όταν γίνω Δήμαρχος.

Θα πάω σε όλους τους εγκαταλελειμμένους αρχαιολογικούς χώρους και ας μου κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν!

Όσο για τους υπευθύνους, αντί να σπαταλούν χρόνο σε κυνήγι μαγισσών, να κάτσουν να σκεφτούν και να μου προτείνουν τι πρέπει να γίνει, προκειμένου να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση.

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση, με υγεία για όλους”.

Δες την απάντηση του Ηλία Ψινάκη στη μήνυση που δέχτηκε:



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.