Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

 Συνέντευξη υποψήφιου Ευρωβουλευτή με την «Ελπίδα Πολιτείας» κ. Κίμωνα Μανέτα στο AndrosPortal – «Προτείνουμε στον Ελληνικό λαό, αυτές οι εκλογές να είναι η νίκη του λαού και όχι της παλαιοκομματικής αντίληψης»

«Η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές δεν είναι χάσιμο χρόνου, αλλά το κλειδί για τη δυναμική παρουσία του κράτους στη λειτουργία των θεσμών της ευρωβουλής», υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο Andros Portal, ο Ανδριώτης υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την «Ελπίδα Πολιτείας» κ. Κίμωνας Μανέτας.
PC260041α
Ιδιαίτερα καυστικός και χωρίς να «μασά» τα λόγια του ο κ. Μανέτας, εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν να ασχοληθεί με την πολιτική αλλά και την Ευρωβουλή, τονίζοντας πως η παρουσία του στο πολιτικό γίγνεσθαι, δεν είναι όραμα, καριέρα ή ιδιοτέλεια, αλλά οργή απέναντι στην αδικία που συντελείται καθημερινά, και καθήκον για την επαναφορά των αξιών που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει έχουν καταλυθεί με τον πιο ύπουλο τρόπο.
Αναφερόμενος στην «Ενωμένη Κοινωνία Άνδρου», επισημαίνει πως δημιουργήθηκε πριν λίγους μήνες για να ρίξει φως σε ζητήματα όπως οι Α.Π.Ε. και τα Περιφερειακά Πάρκα, που «θόλωσαν τη κοινή γνώμη και διαστρέβλωσαν την αλήθεια», όπως επισημαίνει.
Σε ότι αφορά το ρόλο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την ανισόμετρη ανάπτυξη μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, χαρακτηρίζει την Ελλάδα «εταίρα» χαριτολογώντας, ενώ ξεκαθαρίζει πως «όσο η Γερμανία δεν βρίσκει αντίσταση, τόσο ο κοινωνικός βιασμός συνεχίζεται και ότι η Ελπίδα Πολιτείας  δεν πάει στην Ευρώπη για καφέ όπως κάνουν μέχρι τώρα τα κόμματα της ντροπής, αλλά για να θέσει τους όρους ως Έθνος ελευθέρων πολιτών»,
Επιπλέον ο κ. Μανέτας μιλά για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση, καταθέτει τις προτάσεις της «Ελπίδας Πολιτείας» για την ανεργία και τις ΑΠΕ και αναλύει πολλά άλλα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν όχι μόνο τους Ανδριώτες αλλά όλους τους Έλληνες. ...

«Έχω βαθιά πίστη ότι θα τα καταφέρουμε ως λαός, διότι μετά τη κατάρρευση της μεταπολιτευτικής σαβούρας ο μύθος της ηγεσίας και της εξουσίας έχει παρέλθει στις συνειδήσεις μας» 

Andros Portal: Κε Μανέτα, το τελευταίο διάστημα έχετε έντονη πολιτική δραστηριότητα και παρουσία στο νησί, μέσω του Κινήματος που ιδρύσατε με άλλους συντοπίτες μας, την «Ενωμένη Κοινωνία Άνδρου». Ποιοι παράγοντες συντέλεσαν ώστε να επιλέξετε να κατέλθετε υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ελπίδα Πολιτείας» και για ποιους λόγους δεν προτιμήσατε να συμμετάσχετε σε κάποιον δημοτικό συνδυασμό ώστε να συνεχίστε το έργο που ξεκινήσατε με την Ε.Κ.Α.;
Κίμων Μανέτας: Ποτέ δεν ασχολήθηκα είτε ενεργά είτε παθητικά με τη πολιτική και το λέω με ντροπή καθώς η Ελλάδα σήμερα αιμορραγεί κάτω από την ανοχή, τη χαλαρότητα και τον φόβο. Η παρουσία μου στο πολιτικό γίγνεσθαι, δεν είναι όραμα, ούτε καριέρα, ούτε ιδιοτέλεια, αλλά οργή απέναντι στην αδικία που συντελείται καθημερινά, και καθήκον για την επαναφορά των αξιών που έχουν καταλυθεί με τον πιο ύπουλο τρόπο. Έχω βαθιά πίστη ότι θα τα καταφέρουμε ως λαός, διότι μετά τη κατάρρευση της μεταπολιτευτικής σαβούρας ο μύθος της ηγεσίας και της εξουσίας έχει παρέλθει στις συνειδήσεις μας.
Η πολιτική δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά συλλογική.
Η Ενωμένη Κοινωνία Άνδρου δημιουργήθηκε πριν λίγους μήνες γι αυτό το σκοπό,  να ρίξει φως σε ζητήματα όπως οι Α.Π.Ε. και τα Περιφερειακά Πάρκα, που θόλωσαν τη κοινή γνώμη και διαστρέβλωσαν την αλήθεια. Το έναυσμα του μεγάλου κόλπου δόθηκε πριν 40 χρόνια περίπου, όταν τα περιβαλλοντικά ζητήματα εδραίωσαν την λανθασμένη κατά γενική ομολογία εκατομμυρίων επιστημόνων στον πλανήτη, αντίληψη της κλιματικής αλλαγής, που επεκτάθηκε σήμερα με σωρεία άκυρων νόμων για να προωθούν οι επιτήδειοι τις Βιομηχανικές Πηγές Ενέργειας.
Η αποδοχή των κατοίκων στις ημερίδες, ήταν πολύ μεγαλύτερη των προσδοκιών μας, κάτι που έδειξε ότι οι Ανδριώτες  ξυπνούν με δυναμισμό μετά από πολλά χρόνια βαθιάς ύπνωσης, προερχόμενης από συμφέροντα της ελίτ του νησιού και της πολιτικής αλητείας που έφερε τη χώρα μας στα γνωστά  αδιέξοδα.
Η ενωτική και αλληλέγγυα καθημερινότητα μας είναι το μεγαλύτερο όπλο στην αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά κάτι τέτοιο σημαίνει απαλλαγή από το «εγώ» και στροφή της ρότας στο «εμείς».
Δεν λέω, θέλει εκπαίδευση η πραγματική δημοκρατία, όμως πιστεύω ότι μπορούμε κι έχουμε τη δυνατότητα να αναπτυχθούμε σε όλους τους παραγωγικούς τομείς με συλλογική εργασία όπως παλιά, καθώς το νησί μας διαθέτει πόρους για ευημερία σε σχέση με τις αστικές περιοχές.
Όλες οι άλλες προτάσεις περί επενδύσεων σε φούσκες και με δανεικά πάνω από τις δυνατότητες μας, είναι μόνο για τους ανόητους που ή δεν έχουν καταλάβει σε τι κατάσταση βρισκόμαστε ή είναι πουλημένοι καιροσκόποι και κερδοσκόποι.
Καταλαβαίνετε τι σημαίνει να πληρώνουμε προγράμματα για την προστασία των πτηνών και αυξημένο ρεύμα εξ αιτίας των δήθεν A.Π.Ε., και από την άλλη να στερούμαστε των βασικών μας αναγκών.
Σε μια τέτοια περίπτωση η Ε.Κ.Α. έρχεται να ενημερώσει τον πολίτη, να του δώσει λόγο και ικανότητα να ελέγχει την δημοτική υπηρεσία και να αποφασίζει μέσα από δημοψηφίσματα ο ίδιος για το μέλλον του τόπου και κανένας άλλος.
Αν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι είχαν τη βαθιά συνείδηση και συνέπεια του χρέους  προς την αληθινή δημοκρατία και όχι της δημοκρατίας των κομμάτων και του ρουσφετιού, αν αντιλαμβανόντουσαν την υψηλή θέση τους ως υπηρεσίες και όχι ως εξουσίες, τότε ίσως να βρισκόμουν σε κάποιον από τους τοπικούς συνδυασμούς, χωρίς να θέλω βέβαια να προσβάλω αυτούς οι οποίοι πραγματικά κάνουν άλματα προς αυτή τη κατεύθυνση.
Ο γιατρός Δημήτρης Αντωνίου ιδρυτής και πρόεδρος του ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ είναι ο γνωστός γιατρός από τη Χαλκίδα  που  το 2010 μήνυσε με τη κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, όλη τη κυβέρνηση και τους βουλευτές που ψήφισαν μνημόνια κι έγινε δεκτή από τον Άρειο Πάγο.
Είναι από τους μοναδικούς ανθρώπους που διέγνωσα την αγάπη του για την αληθινή δημοκρατία, την καθαρότητα της ψυχής του, τον ανιδιοτελή αγώνα του, και τον  άρρηκτο χαρακτήρα του απέναντι στην αδικία. Τέτοιοι άνθρωποι είναι πράγματι επικίνδυνοι για το κατεστημένο καθώς το «ωραίον» με την έννοια του σωστού φαίνεται να συγκρούεται με την άγνοια που ηθελημένα στηρίζει η Νέα Τάξη Πραγμάτων. Δεν θα μπορούσα να μην συμπορευτώ μαζί του, καθώς η ιδιότητα του «καμικάζι» αν και ακραία, είναι το κοινό μας στοιχείο.

«Η χαλαρότητα αφήνει παράθυρα ανοιχτά να «παίζουν» οι ισχυροί χωρίς αντίσταση σε βάρος των ασθενέστερων» 

A.P.: Οι πολίτες της χώρας μας δυστυχώς δεν έχουν καταλάβει τη σημασία του Ευρωκοινοβουλίου και τον καταλυτικό τρόπο με τον οποίο επιδρούν στα κράτη μέλη οι αποφάσεις του, με αποτέλεσμα να παρατηρείται σε κάθε εκλογική διαδικασία μια χαλαρότητα. Ποιες δράσεις  πιστεύετε ότι απαιτούνται ώστε να μπει στη συνείδηση των Ελλήνων η σημασία αυτών των εκλογών;
Κ.Μ.: Οι ευρωεκλογές για πολλούς συνδέονται με θεσμικές λειτουργίες εκτός συνόρων. Αυτή όμως είναι εντελώς λανθασμένη αντίληψη, καθώς η Ευρώπη προτείνει ή για να ακριβολογώ, επιβάλλει στα κράτη μέλη, τους κανόνες του παιχνιδιού, και πάνω σ αυτούς πατάμε κι εμείς. Άρα η ευρωβουλή δεν είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός, αλλά άμεσα συνδεδεμένος με την καθημερινότητα μας. Η χαλαρότητα αφήνει παράθυρα ανοιχτά να «παίζουν» οι ισχυροί χωρίς αντίσταση σε βάρος των ασθενέστερων.
Η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές δεν είναι χάσιμο χρόνου, αλλά το κλειδί για τη δυναμική παρουσία του κράτους στη λειτουργία των θεσμών της ευρωβουλής.

«Το πρόβλημα στην Ελλάδα κατά την άποψη μου, δεν είναι οικονομικό, αλλά πιο βαθύ και ίσως πιο ύπουλο»

A.P.: Η οικονομική κατάσταση της χώρας και η εξαθλίωση των πολιτών, έχουν οδηγήσει σε φιλο-αντιευρωπαϊκές πολιτικές αντιλήψεις και κόμματα, μεγάλη μερίδα των Ελλήνων. Ποια είναι τελικά τα οφέλη της χώρας μας από τη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη και ποια η συμβολή της στην οικονομική ανόρθωση της χώρας, γιατί μέχρι τώρα οι Έλληνες και μάλιστα οι εύκολοι στόχοι φορολογικά, έχουν πληρώσει το «μάρμαρο».
Κ.Μ.: Το πρόβλημα στην Ελλάδα κατά την άποψη μου, δεν είναι οικονομικό, αλλά πιο βαθύ και ίσως πιο ύπουλο, με τον κίνδυνο να χαρακτηριστώ συνομωσιολόγος. Συνηθίσαμε να δανειζόμαστε χωρίς αντίκρισμα κάτι το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά οι δανειστές μας. Γνωρίζουν επίσης ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχρεώσουμε από τη στιγμή που ο παραγωγικός τομέας  και οι εξαγωγές μας συνεχώς  μειώνονται, ενώ αυξάνονται οι εισαγωγές. Οπωσδήποτε συμβάλουν και άλλοι παράγοντες όπως η κακοδιαχείριση, οι μίζες και ο υπερκαταναλωτισμός, αλλά μήπως αυτά δεν ήταν γνωστά;
Άρα γιατί συνεχίζουν να μας δανείζουν;
Πέρα από την φαινομενική οικονομική κρίση, διαφαίνεται ότι υπάρχουν σοβαρότεροι γεωπολιτικοί και κοινωνικοί λόγοι για τους οποίους η Ευρώπη πρέπει να λάβει ξεκάθαρη θέση αν θεωρεί ότι τηρεί στο ακέραιο τις συνθήκες ενοποίησης των κρατών. Πάνω σ’ αυτό η ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ και συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα  που είναι δημοσιευμένο στην προσωπική μου ιστοσελίδα, http://kimon2.wix.com/manetas-1#!europrog/cee5 δίνονται οι θέσεις μας για την ισότιμη σχέση μας με τους εταίρους.
Παράλληλα όμως πρέπει να αλλάξει στην Ελλάδα και το πολίτευμα. Η μεταπολιτευτική περίοδος ήταν ένας δρόμος προς την καταστροφή με την άνοδο της διαφθοράς σε όλους τους τομείς. Σε αυτό συνέβαλαν η χαλαρότητα, η συνήθεια στα εύκολα κέρδη, οι μίζες και οι διαπλοκές  όλου του πολιτικού συστήματος, μα κυρίως η αδράνεια και η μη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά.
Στην διακήρυξη μας προτείνουμε ένα πραγματιστικό μοντέλο διακυβέρνησης που καλύπτει όλα τα κενά του σημερινού διεφθαρμένου κράτους με στοιχεία άμεσης δημοκρατίας και Ουμανισμού.
Αυτό το πολίτευμα φράζει τα ρουσφέτια και τις οικογενειοκρατίες των πολιτικών και  προτάσσει την κατάργηση των όρου «εξουσία» αντικαθιστώντας τη με τον όρο «Υπηρεσία».
Αν όλα αυτά επιτευχθούν στο άμεσο μέλλον, τότε μπορούμε να μιλάμε για σωστή αντιμετώπιση της κρίσης.
A.P.: Η Ε.Ε. δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την ανισόμετρη ανάπτυξη με αποτέλεσμα οι «δυνατοί» να έχουν γίνει «παντοδύναμοι» και οι «ανίσχυροι» να έχουν μεταμορφωθεί σε «επαίτες». Υπό αυτές τις συνθήκες, ποιο θεωρείτε ότι είναι το νόημα της λέξης εταίρος απέναντι στη Γερμανία, γιατί μέχρι τώρα μάλλον στη χώρα μας ταιριάζει καλύτερη η λέξη «πελάτης»;
Κ.Μ.: Χαριτολογώντας, θα έλεγα ότι εμείς είμαστε οι «εταίρες» της Ευρώπης, δηλαδή κάτι χειρότερο από πελάτες. Και όσο η Γερμανία δεν βρίσκει αντίσταση, τόσο ο κοινωνικός βιασμός συνεχίζεται.
Εμείς ως ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, δεν πάμε στην Ευρώπη για καφέ όπως κάνουν μέχρι τώρα τα κόμματα της ντροπής, αλλά για να θέσουμε τους όρους μας ως Έθνος ελευθέρων πολιτών και να υπενθυμίσουμε τη σημασία της Ε.Ε. και τους κανόνες που καταπατούνται με την μέχρι τώρα δική μας υποτέλεια και συνενοχή.
A.P.: Τι νόημα έχει η παραμονή του Νότου στην ευρωζώνη, αφού οι ισχυροί της Ευρώπης έχουν αποδείξει ότι δεν επιθυμούν ή δεν τολμούν να πάνε σε πολιτική ενοποίηση;
Κ.Μ.: Ο νότος και ιδιαίτερα οι χώρες της Μεσογείου έχουν περισσότερα κοινά από τους βόρειους. Δεν θα με ξένιζε η ιδέα στροφής των κρατών του νότου σε μια ομοσπονδιακή οικονομική και δημοσιονομική ενοποίηση των χωρών της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων και των Αραβικών. Εξ άλλου μια τέτοια πολιτική στροφή, αναφέρεται λεπτομερώς και στην διακήρυξη μας. Οι Βόρειοι αν θέλουν να χαρακτηρίζονται ισχυροί σε μια ενοποιημένη Ευρώπη, το πιο πιθανόν είναι να μείνουν μόνοι τους στο μέλλον.

«Εισάγουμε την αρχή του «λαϊκού καπιταλισμού», ήτοι της οργάνωσης και αποτίμησης της εντός συναλλαγών, κρατικής περιουσίας σε μορφή επενδυτικού κεφαλαίου και της ισοτίμου και ισαρίθμου διανομής του σε μορφή μερισμάτων σε όλους τους Έλληνες» 


A.P.: Στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιουργείται και γιγαντώνεται καθημερινά είναι η ανεργία. Ποιες είναι οι προτάσεις σας;
Κ.Μ.: Οι προτάσεις μας είναι συγκεκριμένες: 
Α) Με παραμονή στο Ευρώ
  1. Παύση πληρωμών του εξωτερικού μας χρέους
  2. Μονομερής -εκ μέρους της Ελλάδος- καταγγελία της Δανειακής Σύμβασης της 08-05-2010 με την Τρόικα και όλων των αναθεωρήσεών της.
  3. Κατάργηση του Μνημονίου (ν.3845/2010) και όλων των νόμων που ψηφίστηκαν κατ` επιταγή της Δανειακής Σύμβασης και του Μνημονίου.
  4. Συνταγματική επιταγή και δέσμευση, ότι εάν σε 5 χρόνια δεν επιτευχθεί πλήρης «Δημοσιονομική-Οικονομική Ομοσπονδοποίηση» της υφισταμένης Ευρωπαικής Νομισματικής Ένωσης, την αποχώρηση της Ελλάδος απ` αυτήν.
  5. Θέτουμε ως όρο για την συμμετοχή μας στην Ευρωπαική Ένωση, την Συνταγματική Θέσπιση της (επενδυτικής) μεταφοράς των δημοσιονομικών πλεονασμάτων των πλεονασματικών χωρών, στις ελλειμματικής χώρες. Ήτοι την Θέσπιση του Εμπορικού Ισοζυγίου μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαικής Ένωσης.
  6. Στα πλαίσια της ΕΕ, δυνατότητα δημιουργίας δημοσιονομικών ελλειμμάτων και πάνω από το 3% του ΑΕΠ για ανάπτυξη (κι όχι για σπατάλη) (άρθρα 9-13 του Ευρωσυντάγματος). Τα ελλείμματα καλύπτονται με εξωτερικό ή εσωτερικό ή δανεισμό, αλλά κυρίως με την ανάπτυξη
  7. Ενεργοποίηση του άρθρου 122 του Ευρωσυντάγματος, για βοήθεια αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών ευρισκομένων σε οικονομική ανάγκηΔανεισμός του Δημοσίου από την ΕΚΤ με 1% δια μέσου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
  8. Πάταξη Φοροδιαφυγής (60 δις. ευρώ) και της εισφοροδιαφυγής (12 δις, ήτοι το 8% του ΑΕΠ).Φορολόγηση Εκκλησίας, Τραπεζών, Εφοπλιστών κλπ.
Β) Έξοδος από το Ευρώ, επιστροφή στην Δραχμή (δεν είναι προτεραιότητά μας, αλλά μόνο λύση έσχατης και αναπόφευκτης ανάγκης)
  1. Παύση πληρωμών του εξωτερικού μας χρέους.
  2. Πιθανή υποτίμησή της με αύξηση των μισθών, συντάξεων
  3. Κάλυψη των ελλειμμάτων με αύξηση της ρευστότητας
  4. Διαβίωση με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς (σε περίπτωση αδυναμίας δανεισμού)
Γ) Λαϊκός καπιταλισμός
Εισάγουμε την αρχή του «λαϊκού καπιταλισμού», ήτοι της οργάνωσης και αποτίμησης της εντός συναλλαγών, κρατικής περιουσίας σε μορφή επενδυτικού κεφαλαίου και της ισοτίμου και ισαρίθμου διανομής του σε μορφή μερισμάτων σε όλους τους Έλληνες πολίτες με μοναδική Ιθαγένεια την Ελληνική
Το επενδυτικό αυτό κεφάλαιο διαχειρίζεται αποκλειστικά αρμοδία ανεξάρτητη κρατική εταιρεία. Τα ατομικά μερίσματα δεν ανταλλάσσονται (δεν πωλούνται, μόνο μεταβιβάζονται κληρονομικά) μεταξύ οιουδήποτε, αλλάζουν δε ισότιμα σε αριθμό μόνο λόγω αλλαγής του πληθυσμού, ή μερισματοποιήσεως των κερδών του.
Τα κέρδη του κεφαλαίου εκπηγάζουν από την εκμετάλλευση και αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας και διανέμονται, ή επανεπενδύονται.

«Αυτές οι εκλογές θα είναι και οι πιο καθοριστικές για το μέλλον μας και αισιοδοξώ ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι θα σπάσουν το παρωχημένο και διεφθαρμένο τόξο της μεταπολιτευτικής δεξιάς – αριστεράς»


A.P.: Πως πιστεύετε ότι μπορεί τελικά να αντιμετωπιστεί η κρίση στην Ελλάδα, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε ευρωπαϊκό; 
Κ.Μ.: Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή οικονομικών – γεωπολιτικών καταστάσεων παγκοσμίως  και ίσως χαθεί ο έλεγχος των ισορροπιών στο άμεσο μέλλον αν συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε παθητικά και με φόβο τη κρίση. Εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε από το παρελθόν πως να επιβιώνουμε σε ακραίες συνθήκες, πόσο μάλλον στις σημερινές. Αυτό που χρειάζεται είναι ενότητα, αλληλεγγύη και επανεκκίνηση του παραγωγικού πλούτου μας.
Να αποδεσμευτούν οι δήμοι από το κεντρικό κράτος και να υπάρξει τοπική ανάπτυξη σύμφωνα με τις ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες και τις δυνατότητες του κάθε τόπου.
Σε αυτή τη περίπτωση, δεν βλέπω θετικά την παραμονή μας στην Ευρωζώνη αν δεν συμμορφωθούν όλα τα κράτη μέλη στους όρους που θέτουμε, εναρμονισμένοι  με τους κανόνες της ενοποίησης.
Αυτές οι εκλογές θα είναι και οι πιο καθοριστικές για το μέλλον μας και αισιοδοξώ ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι θα σπάσουν το παρωχημένο και διεφθαρμένο τόξο της μεταπολιτευτικής δεξιάς – αριστεράς και θα ψηφίσουν τις δυνάμεις που πηγάζουν από τους ίδιους δηλαδή τα καθαρά δημοκρατικά κόμματα. Οι ιδεολογίες και οι «χώροι» δεν μας εκφράζουν πια.

«Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ θέτει ως προϋπόθεση την τιμωρία των προδοτών, καθώς και την ακύρωση των μνημονίων»


A.P.: «Πάμε λοιπόν στην Ευρώπη να φέρουμε την Ελλάδα πίσω», αναφέρετε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σας…. Με ποιον τρόπο θα διεκδικήσετε ένα καλύτερο αύριο για τους Έλληνες πολίτες, αν εκλεγείτε;
Κ.Μ.: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι προδοτικές κυβερνήσεις των μνημονίων, κατηγορούνται αυτή τη στιγμή, άσχετα αν έχουν παγώσει οι διαδικασίες, για εσχάτη προδοσία λόγω της παράδοσης της Εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές.
Στην ευρωβουλή δεν έχει τεθεί το ζήτημα καθώς η προδοτική κυβέρνηση της ντροπής αν ασχοληθεί έστω και επιγραμματικά, κατά βάση αποδέχεται την ύπαρξη της μήνυσης.
Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ θέτει ως προϋπόθεση την τιμωρία των προδοτών, καθώς και την ακύρωση των μνημονίων. Με αυτές τις συνθήκες η Ελλάδα επιστρέφει στους Έλληνες οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον και τη πορεία της.
Όσο κι αν θέλουν οι δήθεν σωτήρες εθνοπροδότες και τα ανθελληνικά πρακτορεία τους  να  πολυπλοκοποιούν την Ελληνική κρίση για να μας κρατούν σε απόσταση, εμείς μεταθέτουμε την πολυπλοκότητα σε αυτούς, και απλοποιούμε τις διαδικασίες στο συμφέρον της Ελλάδας.

 «Η φράση  «αιολικό πάρκο» παραπλανεί και ακούγεται διαφορετικά από τη πραγματική σημασία του «βιομηχανική περιοχή αιολικής ενέργειας»»

A.P.: Μία από τις προτάσεις σας είναι να εξαιρεθεί η νησιωτική Ελλάδα του γενικού πλαισίου της ευρωπαϊκής σύμβασης και να ενταχθεί με αυστηρά κριτήρια σε ένα μοναδικό πλαίσιο που θα ανταποκρίνεται, όπως τονίζετε,  στη μοναδικότητα της αιγαιοπελαγίτικης αισθητικής. Με ποιους τρόπους θα πείσετε τους Ευρωπαίους πως τα ελληνικά νησιά και κυρίως τα μικρά όπως η Άνδρος, χρίζουν άλλης αντιμετώπισης και διαχείρισης λόγω των πολλών ιδιαιτεροτήτων τους;
Κ.Μ.: Οι Κυκλάδες μας, όπως και ολόκληρος ο ελληνικός νησιωτικός χώρος, κατέχουν μια μοναδικότητα αδιαμφισβήτητη σε παγκόσμιο επίπεδο.  Πάνω σε αυτό δεν χρειάζεται να κοπιάσουμε για να πείσουμε τους Ευρωπαίους, συμφωνούν και οι ίδιοι.
Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια ευρωπαϊκή σύμβαση για το τοπίο, την οποία συνυπέγραψε απερίσκεπτα ο πρόεδρος της υποτιθέμενης δημοκρατίας ν. 3827, και η οποία αναφέρεται στο αυτονόητο του ορισμού του τοπίου, με ανούσια άρθρα για να γεμίζει  ο χώρος.
Από κει και πέρα όλες οι εγκύκλιοι  και οι νόμοι που αφορούν χωροταξικές μελέτες πατάνε εκεί, με αποτέλεσμα οι επιτήδειοι συμφεροντολόγοι να μπορούν να ορίζουν μια περιοχή όπως επιθυμούν, προκειμένου να  πετύχουν το σκοπό τους. Έχουμε γεμίσει με  τέτοιες εγκυκλίους νόμους και αποφάσεις που όχι μόνο προσβάλουν τελικά το τοπίο και τη μοναδικότητα των νησιών μας, αλλά και την νοημοσύνη μας.
Η φράση δε, «αιολικό πάρκο» παραπλανεί και ακούγεται διαφορετικά από τη πραγματική σημασία του «βιομηχανική περιοχή αιολικής ενέργειας». Το ίδιο συμβαίνει και με την λέξη «αειφορία» η οποία έχει γίνει καραμέλα στα οικολογικά φόρουμ και αναφέρεται συνεχώς στις περιβαλλοντικές μελέτες. Όμως ανάθεμα κι αν σχετίζεται με τα αποτελέσματα των μελετών που μεταλλάσουν τα οικοσυστήματα, και εξαφανίζουν την αειφορία.
Αν λοιπόν η ευρωπαϊκή σύμβαση συμπληρωθεί ή ακυρωθεί με αυστηρούς κανόνες ως προς την ιδιαιτερότητα των νησιωτικών περιοχών μας, αντιλαμβάνεστε ότι ακυρώνονται μονομιάς και οι καλοπληρωμένες μελέτες  που επιζητούν το κέρδος οπουδήποτε, καταπατώντας κάθε αξία, ιστορική, παραδοσιακή, τουριστική κλπ.
Αυτή η σκέψη  είναι ακόμα στο αρχικό στάδιο σχεδίου υλοποίησης και μελετιέται επιστημονικά ώστε να μην αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, αλλά ούτε και παράθυρα ανοιχτά για τους επιτήδειους.
Ξέρετε, τον κάθε τόπο τον γνωρίζει καλύτερα ο κάτοικος του, παρά ο οποιοσδήποτε άσχετος που σκέφτεται να επενδύσει σε ότι να ναι, αρκεί να έχει προσωπικά κέρδη.

«Αν δεν αλλάξει το διεφθαρμένο καθεστώς που ενισχύει  τις συνήθειες  χρηματισμού, αν δεν βγει ο λαός μπροστά στον έλεγχο των κονδυλίων και δεν τιμωρηθούν οι υπαίτιοι αυτής της κατάστασης, ποτέ δεν θα δούμε πραγματική ανάπτυξη»


A.P.: Τα κοινοτικά πακέτα είναι μια μεγάλη και αδιαμφισβήτητη βοήθεια στη χώρα μας, κυρίως για την εκτέλεση έργων υποδομών. Πως πιστεύετε ότι πρέπει να διαχειρίζεται η χώρα μας τα συγκεκριμένα εργαλεία, προς όφελος φυσικά των πολιτών και της πολυπόθητης ανάπτυξης του τόπου μας;
Κ.Μ.: Αν δεν αλλάξει το διεφθαρμένο καθεστώς που ενισχύει  τις συνήθειες  χρηματισμού, αν δεν βγει ο λαός μπροστά στον έλεγχο των κονδυλίων και δεν τιμωρηθούν οι υπαίτιοι αυτής της κατάστασης, ποτέ δεν θα δούμε πραγματική ανάπτυξη.
Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ προτάσσει ξεκάθαρα  το πολίτευμα όπου η διαφθορά, οι μίζες, τα φακελάκια, οι οικογενειοκρατίες, οι φιλίες και τα ατομικά συμφέροντα αποκλείονται. Από κει και μετά η σωστή διαχείριση των κονδυλίων μπορεί να κάνει θαύματα στην εγχώρια ανάπτυξη.
Προτείνουμε στον Ελληνικό λαό, αυτές οι εκλογές  να είναι η νίκη του λαού και όχι της παλαιοκομματικής αντίληψης. Τα συστατικά της αληθινής δημοκρατίας  αξιώνουν την Ελλάδα ως μάνα ιδεών διαχρονικά.

Μελετήστε μας, συγκρίνετέ μας και ψηφίστε μας.
http://kimon2.wix.com/manetas-1

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.