Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Εθνική Τράπεζα: Περνά η αύξηση κεφαλαίου με “εντολή” κυβέρνησης, Τράπεζας Ελλάδος και ΤΧΣ

Οι διαδικασίες και ο “τύπος” του νόμου δεν πρόκειται να μπλοκάρουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του bankwars. Η σημερινή εμπλοκή, με την απόφαση του γενικού συμβουλίου του ΤΧΣ που επικαλέστηκε την ανάγκη να γίνει η αύξηση με τον νέο νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τον 3864 και όχι με τον παλαιό νόμο 2190, είναι θέμα διάρκειας…μιας νυκτός.

Το ερώτημα αν μπορεί να γίνει ή όχι η αύξηση κεφαλαίου σε τιμή χαμηλότερη από την τελευταία, είναι με τον νόμο απαντημένο: Ναι, μπορεί να γίνει.
Η κυβέρνηση που υλοποιεί τα συμφωνηθέντα με την τρόικα και τον Χ. Αλμούνια, η CEO του ΤΧΣ Α.Σακελλαρίου που εισηγείται υπέρ της αύξησης, όπως και η Τράπεζα της Ελλάδος που επίσης έχει την ίδια άποψη, δεν πρόκειται να “κολλήσουν” σε τεχνοκρατικού χαρακτήρα θέματα, ούτε σε ενστάσεις κάποιων μεγάλων μετόχων της ΕΤΕ που διαμαρτύρονται για απώλεια κεφαλαίων τους από τη νέα αύξηση. Όσο και δίκιο να έχουν, μπήκαν στο χορό και …θα χορέψουν. Άλλωστε, άλλη πρόταση που να διασφαλίζει το μέλλον των νέων ή και των παλαιών τους κεφαλαίων, με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στο τραπεζικό σύστημα, δεν υπάρχει. ...

Θεωρείται λοιπόν δεδομένο, ότι την Μεγάλη Τετάρτη, το ΤΧΣ θα δώσει το πράσινο φως και το Δ.Σ. της Εθνικής θα πάρει την απόφαση για την ΑΜΚ της τράπεζας το απόγευμα.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.