Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Ο θλιβερός κυβερνητικός θίασος σε αγώνα προεκλογικών τερτιπιών - (Λαμόγια, καταπατητές, δολοπλόκοι, κλέφτες, μιζοεισπράκτορες, κυβερνητικοί κολογλύφτες, και κάθε είδους δια σπαθιστές του δημοσίου πλούτου και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ενωθείτε... για όσο μας μένει ακόμη καιρός στο απυρόβλητο της ατιμωρησίας...)


Γιατί άραγε Καταργήθηκαν οι Επιθεωρητές του Υπουργείου Οικονομικών;

Τι τύχη θα έχει η Μηνυτήρια Αναφορά της ΟΚΕ για την εκποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης;

Το έχω ξαναγράψει και το τονίζω και τώρα:
"ΔΕΝ υπάρχουν μεγάλες απάτες χωρίς νομιμοφανή μανδύα, γιατί πρώτα νομοθετούν και στην συνέχεια αυθαιρετούν".
Άρα δεν υφίσταται "νομική απόκλιση" παρά μόνον η διασάλευση της ηθικής τάξης.
 "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Παραιτήθηκε πρωθυπουργός για ένα μπουκάλι κρασί διαβάζουμε στο star

Για ένα μπουκάλι κρασί, αξίας 3.000 δολαρίων, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μπάρι Ο’ Φάρελ, αφού όπως αποδείχθηκε δέχθηκε το ακριβό αυτό δωράκι από έναν επιχειρηματία για να τον… διευκολύνει στις δουλειές του.
Μετά από τις αποκαλύψεις αυτές, ο Ο’ Φάρελ κατέβασε τ’ αυτιά και υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους… ευθιξίας.
Βέβαια αυτό είναι κάτι που ο μέσος έλληνας θα τον αποκαλούσε τουλάχιστον "μαλθακό" και μάλιστα με το γνωστό κοσμητικό για αυτές τις περιπτώσεις.
.
Πώς μπορεί να γίνει εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων Δημοσίου γράφει ο Φώτης Κόλλιας στο euro2day.
Με εκπτώσεις και δόσεις η εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων. Τι προβλέπεται για εξωδικαστικούς συμβιβασμούς. Τα νομοσχέδια που έδωσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών.
και μάλιστα επί του τιμήματος εξαγοράς και μέχρι το ποσό των 100.000 ευρώ παρέχεται έκπτωση 10%, εφόσον:

α) Στο προς εξαγορά ακίνητο υφίσταται κτίσμα έως 120 τ.μ., ή 140 τ.μ., σε περίπτωση πολυτέκνου, το οποίο αποτελεί την πρώτη και μόνη κατοικία του αιτούντος.
β) Ο ίδιος ο αιτών ή προστατευόμενο μέλος της οικογενείας του είναι ανάπηρος σε ποσοστό 80% και άνω.
Η ανωτέρω έκπτωση παρέχεται αυτοτελώς για κάθε μία των προβλεπομένων α' και β' περιπτώσεων και εφόσον ο αιτών κατά τα πέντε προηγούμενα της υποβολής της αιτήσεως οικονομικά έτη δεν δήλωσε εισόδημα μεγαλύτερο από 20.000 ευρώ. Το πέραν του ποσού των 100.000 ευρώ τμήμα του τιμήματος εξαγοράς καταβάλλεται χωρίς τις παραπάνω εκπτώσεις.
Η εξαγορά ακινήτου επί του οποίου έχουν ανεγερθεί αυθαίρετα κτίσματα σε καμιά περίπτωση δεν νομιμοποιεί τα κτίσματα αυτά. Εντός αποκλειστικής προθεσμίας 12 μηνών από την έκδοση της απόφασης εξαγοράς, ο αιτών οφείλει να υποβάλει αίτηση νομιμοποίησης ή τακτοποίησης των κτισμάτων, επί ποινή ανάκλησης της απόφασης εξαγοράς.
Αυτή είναι η νέα αντίληψη Σαμαροβενιζέλου για τους καταπατητές και κάθε άλλου είδους (όπως στον ομώνυμο τίτλο) για την έξοδο από τη κρίση. Είσαι απατεώνας και πήρες μίζα, άσχετα πόσο ζημίωσες το λεγόμενο δημόσιο, έχεις την επιείκεια των δικαστών. Τα παραδείγματα πάρα πολλά και δεν έχει να προσθέσει τίποτα καινούριο στο τίτλο εκτός από την επιβεβαίωση των εκπροσώπων του λαού, όχι μόνο να εκπαιδεύουν με το παράδειγμά τους το λαό στην παρανομία αλλά να τον προτρέπουν διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα τιμωρηθούν.(Βέβαια δεν θα αναλύσουμε τα άρθρα του ΕΣ 17, 24 και 117 ούτε θα υπεισέλθουμε στο νόμο Ν Ο Μ Ο Σ 998/1979)
Έχουμε γράψει και καταγράψει πολλές φορές ότι το σλόγκαν όσων κυβέρνησαν μετά την μεταπολίτευση είναι ένα:
Το έχω ξαναγράψει και το τονίζω και τώρα:
"ΔΕΝ υπάρχουν μεγάλες απάτες χωρίς νομιμοφανή μανδύα, γιατί πρώτα νομοθετούν και στην συνέχεια αυθαιρετούν".
Άρα δεν υφίσταται "νομική απόκλιση" παρά μόνον η διασάλευση της ηθικής τάξης.
Νομοθετούν οι Σαμαροβενιζέλοι ακόμη και την απαλλαγή από μελλοντική πρόθεση για τυχόν ποινικά εγκλήματα, βλέπε αποκρατικοποιήσεις ΤΑΙΠΕΔ, ΤΧΣ κλπ.

Μετά από όλα αυτά έχουμε τον θλιβερό κυβερνητικό θίασο σε αγώνα προεκλογικών τερτιπιών, όπως γράφει ο Τ. Γ. (από το "Βαθύ Κόκκινο")
Και αίφνης, ο καλός Σαμαρείτης μαζί με τον Αριστείδη τον Δίκαιο, μίλησαν μέσα τους!  
Ο  κ. Σαμαράς και το παρεάκι του, αφού δημιούργησαν στρατιές αστέγων, αφού τους εγκαταλείψαν χρόνια εκτεθειμένους στο κρύο, την παγωνιά, το αγιάζι, την πείνα, τις αρρώστιες, λίγο πριν τις εκλογές, -αλήθεια τι σύμπτωση!- αποφάσισαν να τους αποκαταστήσουν! «Κοινωνική κατοικία», λοιπόν για τους άστεγους! Κλειστά κτήρια του δημοσίου θα αξιοποιηθούν, κοινωνική αδικία θα διορθωθεί! Και για να μεταφράσουμε στη γλώσσα τους: Ολο και κάποια ψηφουλάκια θα κερδηθούν, και δεν θα χαλάει και η μόστρα της  πόλης προεκλογικά.                                                                                                                            
Έρχεται το τέλος τους, και το γνωρίζουν. Θα επιδοθούν σε έναν αγώνα προεκλογικών τερτιπιών μήπως και σωθούν και το γνωρίζουμε. Ο θλιβερός τους θίασος βρίσκεται σε πανικό και οι μάσκες θα εναλλάσσονται ταχύτατα. Αποφασιστικοί διαπραγματευτές, δίκαιοι ηγέτες, υπερήφανοι πατριώτες, μάγκες, μόρτες, παιδιά του λαού, θρησκευόμενοι κυρ-Παντελήδες, όλοι θα παρελάσουν στη σκηνή του μεγάλου μας τσίρκου! Σύνεργα  τις δουλειάς τους μεγάλες ποσότητες αυταρχισμού, μπόλικος εκβιασμός, ψευτοδιλήμματα, προπαγάνδα.    Αυτά διαθέτουν, αυτά εμπιστεύονται, αυτά χρησιμοποιούν..Έχουμε μνήμη και κρίση. Ας τα χρησιμοποιήσουμε για να τους χαρίσουμε το τέλος που τους αξίζει.,
Αλλά γιατί τα γράφουμε όλα αυτά;
Φυσικά όχι για βίτσιο  αλλά για την δικαίωση του… μάγκα Έλληνα: 
Εξαγοράζονται τα καταπατημένα του δημοσίου (από koolnews)
Στο όνομα της οικονομικής κρίσης και του διαλυμένου κράτους ολοκληρώνεται μετά από δεκαετίες ένα διαρκές έγκλημα. Νομιμοποιούνται, έναντι προφανώς αδρού οικονομικού ανταλλάγματος, οι καταπατημένες εκτάσεις του δημοσίου.
Αντί δηλαδή να εκδιωχθούν οι καταπατητές το ελληνικό κράτος παραδέχεται και επισήμως την ήττα του, επιβεβαιώνοντας ότι σε αυτή τη χώρα υπερισχύει ο νόμος του θράσους και της κομπίνας.
Το υπουργείο Οικονομικών έθεσε την Μεγάλη Τετάρτη σε διαβούλευση τρία νομοσχέδια που αφορούν τη δημόσια περιουσία.
Πρόκειται για το σχέδιο νόμου που θα δώσει στους ιδιώτες τη δυνατότητα εξαγοράς καταπατημένων ακινήτων του Δημοσίου, το σχέδιο νόμου για την εξωδικαστική επίλυση ιδιοκτησιακών διαφορών μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών και το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τον αιγιαλό.
Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις τα βασικά χαρακτηριστικά των προτεινόμενων ρυθμίσεων είναι:
Στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της δυνατότητας εξαγοράς από ιδιώτες κατεχόμενων ακινήτων του δημοσίου:
  • Επιλύεται με τη δυνατότητα εξαγοράς ένα υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα, αυτό της μακρόχρονης παράνομης κατοχής δημοσίων κτημάτων από ιδιώτες, για την αντιμετώπιση της οποίας υφίσταται δυσχέρεια επιβολής της κείμενης νομοθεσίας λόγω έλλειψης κατάλληλων οργανωτικών υποδομών των αρμόδιων υπηρεσιών αλλά και κοινωνικών θεμάτων.
  • Εκκαθαρίζεται το χαρτοφυλάκιο της Δημόσιας Περιουσίας.
  • Διευρύνονται και απλοποιούνται οι προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση, σε σχέση με το προηγούμενο νομικό καθεστώς, που απαιτούσε εισοδηματικά κριτήρια.
  • Το τίμημα ορίζεται στο ύψος της αντικειμενικής αξίας κάθε ακινήτου, σε σχέση με χαμηλότερα τιμήματα προηγούμενων νόμων.
  • Αναμένονται άμεσα έσοδα για το δημόσιο, από το τίμημα εξαγοράς.
  • Αναμένονται σταθερά ετήσια έσοδα από την ένταξη των εξαγοραζόμενων δημοσίων κτημάτων στο σύστημα φορολογίας ακινήτων από τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων κτισμάτων επί των εξαγοραζόμενων ακινήτων και από τη διενέργεια φορολογητέων πράξεων διαχείρισης από τους νόμιμους πλέον ιδιοκτήτες (πωλήσεις, ενοικιάσεις, δωρεές, γονικές παροχές κ.λπ.).
Στο νομοσχέδιο για την εξωδικαστική επίλυση ιδιοκτησιακών διαφορών μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών:
  • Προβλέπεται η συμβιβαστική επίλυση ιδιοκτησιακών διαφορών μεταξύ ιδιωτών και ελληνικού Δημοσίου. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχει ασκηθεί αγωγή εναντίον του ελληνικού Δημοσίου, χωρίς να έχει εκδοθεί πρωτόδικη απόφαση.
  • Αφορά σε διεκδικούμενες εκτάσεις για τις οποίες ο ιδιώτης έχει συνεχόμενους τίτλους που ανάγονται από το 1926 και πριν και έχουν εμβαδόν τουλάχιστον 50 στρέμματα, για ακίνητα εκτός σχεδίου πόλης και 20 στρέμματα, για ακίνητα εντός σχεδίου πόλης.
  • Η δικαστική διαφορά τερματίζεται είτε με την αυτούσια διανομή του επίδικου ακινήτου, κατά 50% μεταξύ των διαδίκων, είτε με την καταβολή σε χρήμα της εμπορικής αξίας του 50% του ακινήτου από τον ιδιώτη στο δημόσιο.
Στο νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό:
  • Αντικαθίσταται ένας μη λειτουργικός, από πολλές απόψεις, νόμος (2971/2001), ο οποίος δυσχεραίνει τις αναπτυξιακές δράσεις.
  • Οριοθετείται σε σύντομο χρονικό διάστημα (έξι με δώδεκα μήνες), με χρήση νέας τεχνολογίας (ορθοφωτοχάρτες Κτηματολογίου) το 100% του αιγιαλού, σε όλη την επικράτεια, έναντι του μέχρι σήμερα χαραχθέντος 8%.
  • Απλοποιούνται και επιταχύνονται οι διοικητικές διαδικασίες αδειοδότησης για επιχειρηματικές χρήσεις και έργα εντός του αιγιαλού και του θαλάσσιου χώρου και προσαρμόζονται στις νέες επιχειρηματικές ανάγκες, με βασικό κριτήριο την περιβαλλοντική διάσταση. Επαναπροσδιορίζεται, προς το δικαιότερο, ο τρόπος υπολογισμού του οφειλόμενου στο Δημόσιο ανταλλάγματος για χρήση αιγιαλού, παραλίας και θαλάσσιου χώρου, με θεσμοθέτηση αντικειμενικών και σαφών κριτηρίων και διαφανούς διαδικασίας.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.