Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Συντριβή της κυβέρνησης Σαμαρά βλέπουν οι Γερμανοί εξαιτίας των 67,5 δις χρέη των Ελλήνων

Φουντώνει η λαϊκή αντίσταση κατά του χυδαίου πελατειακού κράτους. Οι Ελληνες πολίτες επιτέλους ανακαλύπτουν πως η μοναδική επιλογή αντίστασης απέναντι στην διαπλεκόμενη κυβέρνηση των κρατιστών οι οποίοι αγωνιούν μόνο για τους διορισμένους κομματικούς στρατούς και για τους ντόπιους ολιγάρχες, είναι η μη πληρωμή των χρεών στο χυδαίο Δημόσιο.
Η άρνηση της πληρωμής των πολιτών είναι η μόνη που μπορεί να προκαλέσει ανήκεστο βλάβη στην κυβέρνηση και να επιταχύνει την προδιαγραφόμενη συντριβή της.
Αυτό εκτιμά και η κυβέρνηση Μέρκελ σύμφωνα με δημοσιεύματα των γερμανικών ΜΜΕ: Oι Έλληνες ανατρέπουν την κυβέρνηση μην πληρώνοντας την Εφορία!!!
Η γερμανική διαπίστωση έρχεται να προσταθεί στα πύρινα άρθρα των διεθνών ΜΜΕ για την αιμομικτική σχέση της κυβέρνησης με τους ντόπιους ολιγάρχες.
Ετσι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Δημητρέλη στο Capital.gr τον Ιούνιο είχαμε νέο ρεκόρ ανυπακοής!
Νέο ρεκόρ πραγματοποίησαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο τον Ιούνιο καθώς όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι αφήνουν απλήρωτες τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τον Ιούνιο τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο ανήλθαν στα 67,25 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ας δούμε τα στοιχεία αναλυτικά:

Τον Ιούνιο:

- το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος των φορολογούμενων αυξήθηκε κατά 880 εκατομμύρια ευρώ φθάνοντας στο ύψος ρεκόρ των 67,25 δισεκατομμυρίων ευρώ.

- το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος, δηλαδή αυτό που κατέστη ληξιπρόθεσμο εντός του 2014 διαμορφώθηκε τον Ιούνιο στα 6,225 δισεκατομμύρια ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 1,027 δις ευρώ.

- το παλιό ληξιπρόθεσμο χρέος, δηλαδή αυτό που κατέστη ληξιπρόθεσμο έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2013 διαμορφώθηκε τον Ιούνιο στα 61,025 δις ευρώ σημειώνοντας μείωση κατά 147 εκατομμύρια ευρώ.

- οι εισπράξεις έναντι του παλιού ληξιπρόθεσμου χρέους ανήλθαν τον Ιούνιο στα 994 εκατομμύρια ευρώ ενώ οι εισπράξεις έναντι του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους ανήλθαν τον ίδιο μήνα στα 739 εκατομμύρια ευρώ.

Οι παραπάνω εισπρακτικές επιδόσεις είναι κατώτερες των στόχων που έχουν τεθεί. Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο εξάμηνο του έτους θα έπρεπε να έχει εισπραχθεί το 16% του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους αλλά έχει εισπραχθεί μόλις το 12%. Όσον αφορά στις εισπράξεις του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους ο στόχος δεν έχει πιαστεί οριακά καθώς προβλεπόταν η είσπραξη ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Στο υπουργείο Οικονομικών ο μεγάλος φόβος βρίσκεται στο δεύτερο εξάμηνο του έτους όπου οι φορολογούμενοι θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να εξοφλήσουν συνολικούς φόρους άνω των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για τα περίπου 3,5 δις ευρώ των εκκαθαριστικών του φόρου εισοδήματος, τα 3 δισεκατομμύρια του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων και το 1,1 δις ευρώ των ετήσιων τελών κυκλοφορίας οχημάτων.

Οι φόροι που κατά κύριο λόγο αφήνουν απλήρωτους οι φορολογούμενοι είναι ο ΦΠΑ, τα πρόστιμα και πρόσθετοι φόροι για φοροδιαφυγή και φορολογικές παραβάσεις, οι καταπτώσεις εγγυήσεων του δημοσίου με καταλογισμό των σχετικών ποσών στους δανειολήπτες, οι φόροι ακινήτων κ.ά.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.