Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

"Θα πέσουνε κάτι μηνύσεις" γιατί "ξυπνήσαν οι σκλάβοι Αντωνάκη"… [Άλλους του ανεβάζει με αυξήσεις 25% και αναδρομικά cash και άλλους τους πετάς στα "τάρταρα" με μειώσεις 40 και 50% ... έχεις ο καιρός γυρίσματα! ]

Σχετικό: Με κατασχέσεις προσωπικών περιουσιών απειλούν στρατιωτικοί για την απόφαση του ΣτΕ
  Την επιστροφή των νόμιμων αποδοχών σ΄ όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ,όπως ακριβώς ορίζει η απόφαση του ΣτΕ, ζητά με το εξώδικο που έστειλε στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.
Πρόκειται προφανώς για μια κίνηση τακτικής που προαναγγέλει μια σειρά άλλων νομικών κινήσεων στις οποίες φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών.

Διαβάστε περισσότερα στο onalert.gr
Το εξώδικο που έστειλαν οι στρατιωτικοί στον Χαρδούβαλη είναι μόνο η αρχή. Με την λογική ο “βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται”, οι “χακί συνδικαλιστές” ετοιμάζονται να “πλακώσουν” τις μηνύσεις για την μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ. Πότε και σε ποιους το κρατάνε μυστικό αλλά είναι θέμα χρόνου “να πέσουνε κάτι μηνύσεις”.

Η κυβέρνηση μπορεί να μην το πιστεύει αλλά έχει μπλέξει πολύ άσχημα με τους στρατιωτικούς. Τους αστυνομικούς τους έχει από κοντά και έχει τάξει διάφορα. Τους “στραταίους” όμως εξακολουθεί να τους έχει ‘στο περίμενε”. Αλλά όπως έλεγε και η ταινία …
"ξυπνήσανε οι σκλάβοι Αντωνάκη"



Μάλλον σχετικό:  Οι δικαστικοί βγαίνουν πρώτοι από το Μνημόνιο: Αυξήσεις μισθών [πίνακας]

Τους μισθούς τους να αυξάνονται θα δουν από την 1η Σεπτεμβρίου οι δικαστικοί λειτουργοί καθώς από τότε θα αρχίσει η εκτέλεση των αποφάσεων του «Μισθοδικείου» που στις 31-12-13 έκρινε αντισυνταγματικές τις τελευταίες περικοπές που είχαν υποστεί με τον νόμο 4093/12.
Ουσιαστικά, οι αποδοχές των δικαστικών θα επανέλθουν στο επίπεδο αυτών που λάμβαναν τον Ιούλιο του 2012 γεγονός που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό κατά 70 εκατ. ευρώ, ενώ όταν εγκριθούν και τα αναδρομικά τους για την τελευταία 2ετία (τη σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να συνυπογράψει και ο συναρμόδιος υπουργός Οικονομικών), θα υπάρξει μια επιπλέον επιβάρυνση ύψους 100 εκατ. ευρώ.
Οι αυξήσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» αφορούν τις αποδοχές των εν ενεργεία δικαστών, εισαγγελέων και μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αλλά και την αυτόματη αναπροσαρμογή των καταβαλλόμενων συντάξεων στους πρώην συναδέλφους τους.

Μεσοσταθμικά η αύξηση υπολογίζεται γύρω στο 25% και οι νέες (μεικτές) αποδοχές αναμένεται να κυμαίνονται από 2.500 έως 8.000 για τους δικαστικούς που βρίσκονται  στην κορυφή της ιεραρχικής πυραμίδας.

Πίνακας: Εφημερίδα Εθνος της Κυριακής
Η αύξηση των βασικών μισθών συνεπάγεται και αύξηση του ποσού του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας (υπολογίζεται σε ποσοστό έως 60% επί του βασικού μισθού, ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας), κατά 20% κατά μέσο όρο, σύμφωνα με το ΓΛΚ.
Ακολουθούν οι ένστολοι, στο περίμενε οι πανεπιστημιακοί καθηγητές
Αντίστοιχη ρύθμιση περιμένουν και οι ένστολοι (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες) που είναι η δεύτερη κατηγορία «ειδικών μισθολογίων» που δικαιώθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ αντίθετα οι πανεπιστημιακοί καθηγητές είχαν μια αρνητική γι' αυτούς απόφαση από το Στ' Τμήμα ΣτΕ, που έκρινε μεν συνταγματικά ανεκτές τις δικές τους περικοπές ως μιας άλλης κατηγορίας «ειδικών μισθολογίων», αλλά παρέπεμψε τελικά το ζήτημα για οριστική κρίση στην Ολομέλεια ΣτΕ λόγω σπουδαιότητας.

Η κυβέρνηση θα πρέπει σύντομα να καταβάλει τις μισθολογικές τους απώλειες και στους συνταξιούχους δικαστικούς λειτουργούς, που δικαιώθηκαν στα τέλη Ιουνίου από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου (αναμένεται η δημοσίευση των αποφάσεων), ενώ τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο αναμένεται και η κρίση της για τις περικοπές στις συντάξεις των υπολοίπων «ειδικών μισθολογίων», με εισήγηση του γενικού επιτρόπου να κριθούν και αυτές αντισυνταγματικές (ενστόλων, πανεπιστημιακών, ιατρών).
Οι δικαστικοί βγαίνουν πρώτοι από... το μνημόνιο

 
"Τρεις μέρες προθεσμία να μας πείτε τι θα κάνετε με το ΣτΕ" - Εξώδικο στον Χαρδούβελη


Αγριεύει η κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι στρατιωτικοί αξιοποιώντας κάθε νόμιμο ένδικο μέσο έχουν την πρόθεση να πιέσουν με κάθε τρόπο την κυβέρνηση για να πράξει το αυτονόητο. Να εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας την οποία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών έστειλε εξώδικο στον υπουργό Οικονομικών με τον οποίο τον καλεί μέχρι την Πέμπτη να εφαρμόσει την απόφαση. Διαφορετικά επιφυλάσσεται για την χρήση κάθε ένδικου μέσου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ Ανέστης Τσουκαράκης το προχωρά ακόμη παραπέρα και με άρθρο του στο Παρασκήνιο κάνει λόγο για “κατασχέσεις προσωπικών περιουσιών” όσων παρανόμως αρνούνται να εφαρμόσουν τον νόμο.

Γράφει συγκεκριμένα:

‘Ειλικρινά, αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Χώρα μας δεν έχει συμβεί ούτε στα πιο απολυταρχικά καθεστώτα. Μη συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις. Και εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι όλες οι δικαστικές αποφάσεις εκδίδονται στο όνομα του Ελληνικού λαού, ενώπιον του οποίου θα πρέπει να κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι όσοι εμμέσως ή αμέσως με πράξεις ή παραλείψεις τους οδήγησαν έναν περήφανο λαό στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στη μιζέρια.

Αυτοί που δεν εκτελούν τις δικαστικές αποφάσεις υπέχουν ποινική και αστική ευθύνη και θα πρέπει να τους αποδοθούν. Οι Ενώσεις θα προχωρήσουμε ακόμη και σε κατασχέσεις προσωπικών περιουσιών ή δημόσιας περιουσίας, η οποία προτιμάμε να παραμείνει σε Ελληνικά χέρια από τα περάσει σε χέρια τοκογλύφων…”

Διαβάστε ακόμη:

Όλο το εξώδικο των στρατιωτικών στον υπουργό Οικονομικών - Τι ζητούν τι σχεδιάζουν


======================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.