Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΦΙΑ: Από μέσα Οκτωβρίου μέχρι 30 Νοεμβρίου οι αλλαγές στο Ε9 - Τριπλός έλεγχος σε όσους ζητήσουν έκπτωση στον Φόρο Ακινήτων

Τριπλός έλεγχος σε όσους ζητήσουν έκπτωση στον Φόρο Ακινήτων - Βήμα-βήμα οι έλεγχοι που θα γίνουν - Μέχρι τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να αναρτηθούν τα διορθωμένα εκκαθαριστικά
Δεν ισχύει το «ό,τι δηλώσεις» για τους ιδιοκτήτες
ακινήτων που θα ζητήσουν έκπτωση για τον ΕΝΦΙΑ.

Ειδικά αν πρόκειται για ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων ακινήτων, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει τριπλή διασταύρωση, για να μη καταλήξει η έκπτωση του 20% να γίνει «λάστιχο».

Όπως ανέφερε σχετικά η κυρία Άννα Κόλλια, προϊσταμένη του τμήματος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας της Διεύθυνσης Κεφαλαίου του υπουργείου Οικονομικών, βήμα-βήμα οι έλεγχοι θα γίνουν ως εξής:


- Πρώτα θα εντοπιστούν οι αριθμοί παροχής ρεύματος που έχουν δηλωθεί για πρώτη φορά φέτος στο Ε9.

- Εν συνεχεία οι αριθμοί αυτοί θα ταυτοποιηθούν με τα στοιχεία της ...
ΔΕΗ, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν σχετίζονται τα στοιχεία ιδιοκτήτη με τα επίμαχα ακίνητα.

- Τέλος θα υπάρξει η αντιπαραβολή όλων των παραπάνω στοιχείων, με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο Ε2, προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να εντοπίσει όσα ακίνητα δεν είχαν ηλεκτροδότηση καθ' όλη τη διάρκεια του 2013.

Όλη αυτή η διαδικασία υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Οκτωβρίου, οπότε και θα αναρτηθούν τα διορθωμένα εκκαθαριστικά για τους δικαιούχους.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε και η κ. Α. Κόλλια, τα ολοκληρωμένα ακίνητα που δεν ηλεκτροδοτήθηκαν ποτέ, δεν δικαιούνται ούτε την έκπτωση του 20% για τα ξενοίκιαστα ούτε την έκπτωση του 60% για τα ημιτελή.
Protothema.gr

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.