Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Δυσφορία Γκ. Χαρδούβελη για τους κομματικούς «τοποτηρητές» - Αποχώρηση Λαζαρίδη- Παπασταύρου με ερωτήματα

Πριν από τις επαφές με την τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών είχε ενημερώσει τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πως δεν θα επιθυμούσε την παρουσία κανενός στελέχους των δύο κυβερνητικών κομμάτων. Ωστόσο, το «παρών» στις συνομιλίες έδωσαν οι κύριοι Λαζαρίδης και Παπασταύρου .

Αποχώρηση Λαζαρίδη- Παπασταύρου με ερωτήματα


Πηγή:www.reporter.gr

Ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο έτερος σύμβουλος του πρωθυπουργού, κ. Παπασταύρου. Οι αποχωρήσεις δημιουργούν ερωτήματα, λόγω του κλίματος που υπάρχει στα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ, σχολιάζοντας την αποχώρηση των δύο κι αναφερόμενοι σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εκδίωξη των δύο από το Υπ. Οικονομικών, σημείωναν τα εξής: "Δεν υπάρχει καμία δυσαρέσκεια του ΥΠΟΙΚ για την παρουσία των συμβούλων του πρωθυπουργού. Αποχώρησαν...

γιατί δε θα συζητήσω το θέμα του χρέους σε αυτήν τη φάση. Ενημερώσαμε για την παρουσία πάντως και τον κ. Βενιζέλο".

Λίγη ώρα αργότερα έφυγαν και ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρίστο Σταϊκούρα.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο συζήτησής του, προ ημερών, με τον Υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, έθιξε το αν και κατά πόσο θα παρίστανται αντιπροσωπείες των δυο συγκυβερνώντων κομμάτων στην διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Ο κ. Χαρδούβελης επεσήμανε ότι δεν θα ήταν ορθό να παρίστανται κομματικές αντιπροσωπείες και υπό αυτό το πρίσμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν εξέφρασε αντίρρηση καθώς ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να διαβουλευθούν απευθείας Πρωθυπουργός-Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε εν συνεχεία τους κκ Πρωτόπαπα και Πιερρακάκη ότι δεν θα παρίστανται στην συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την Τρόικα.

Οι ίδιες πηγές προσέθεταν ότι σήμερα ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον κ.Βενιζέλο για την αιφνιδιαστική εμφάνιση του Χρύσανθου Λαζαρίδη στο Υπ. Οικονομικών, προκειμένου να εκφράσει την δυσαρέσκεια του, όπως ερμήνευαν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη.

Η διαπραγμάτευση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα και τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, συνεχίζεται.
Το απόγευμα και μετά τη σύσκεψη με τον κ. Βορίδη και την τρόικα, θα υπάρξει νέα σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών, των δανειστών και του επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους
reporter.gr
Η παρουσία δύο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, των κυρίων Χρύσανθου Λαζαρίδη και Σταύρου Παπασταύρου, κατά τις συνομιλίες με την τρόικα, ήταν η αιτία για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την ύπαρξη κομματικών «τοποτηρητών», ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.
Πριν από τις επαφές με την τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών είχε ενημερώσει τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πως δεν θα επιθυμούσε την παρουσία κανενός στελέχους των δύο κυβερνητικών κομμάτων στις συνομιλίες με τους δανειστές. Ωστόσο, αν και το ΠΑΣΟΚ φρόντισε να μην παρίσταται κάποιο στέλεχός του, οι δύο συνεργάτες του πρωθυπουργού έδωσαν σήμερα (Τρίτη) το «παρών», δημιουργώντας δυσφορία στον κ. Χαρδούβελη.
Ο υπουργός, κατά τη διάρκεια χθεσινής τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ενδεχόμενο της παρουσίας των δύο συνεργατών του πρωθυπουργού. Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ θα σεβαστεί την επιθυμία τού κ. Χαρδούβελη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δυσαρέσκεια του υπουργού Οικονομικών αφορούσε κυρίως τον κ. Λαζαρίδη. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι πρόσφατο το περιστατικό της «σύγκρουσης» του τελευταίου με τον τέως πρέσβη στο Βερολίνο, Παναγιώτη Ζωγράφο, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του μετά τη λογομαχία του με τον κ. Λαζαρίδη.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά είχαν συμμετάσχει στην ελληνική αντιπροσωπεία που έδωσε το «παρών» στο Παρίσι, κατά τις προκαταρκτικές συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών.
 efsyn.gr
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.