Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Εννέα κυβερνητικοί βουλευτές (με άτακτη φυγή - παραδίδονται άνευ όρων;) έτοιμοι να προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ (προφανώς για την επόμενη μέρα)

Εγκαταλείπουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ πριν από την εκλογική τους κατάρρευση

Εγκαταλείπουν την Νέα Δημοκρατία και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της συγκυβέρνησης, πριν την εκλογική κατάρρευση των δύο κομμάτων!!! Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες εννέα βουλευτές των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, δηλαδή τόσο Νεοδημοκράτες όσο και Πασόκοι έχουν ανοίξει εδώ και καιρό δίαυλο επικοινωνίας με το ΣΥΡΙΖΑ(!). Οι εννέα βουλευτές ακολουθούν το λαϊκό ρεύμα γιατί όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πολλοί ψηφοφόροι, κυρίως της ΝΔ, φεύγουν κατευθείαν για τον ΣΥΡΙΖΑ.  

Οι εννέα με τις κινήσεις τους επιχειρούν να επιτύχουν τριπλό στόχο:


Πρώτον να εκφράσουν την έντονη και έμπρακτη δυσαρέσκειά τους στην ακολουθούμενη αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική.

Δεύτερον να κατορθώσουν να επιβιώσουν πολιτικά, με δεδομένο ότι οι προβλέψεις είναι ότι η μεν Νέα Δημοκρατία αναμένεται στις εκλογές να απολέσει καμιά 50αριά έδρες, το δε ΠΑΣΟΚ μετά βίας να μπει στην Βουλή.

Τρίτον να δείξουν στις τοπικές κοινωνίες οι οποίες εκλέγουν τους βουλευτές αυτούς ότι έχουν συλλάβει το μήνυμα που στέλνει η κοινή γνώμη, συμμερίζονται την απόγνωσή της λόγω των συνεχών και επώδυνων μέτρων και έχουν αποφασίσει να αντιδράσουν ώστε να δείξουν στην κυβέρνηση Σαμαρά και στον ίδιον πως θα έπρεπε να αντιδράσει και ο ίδιος έναντι του Βερολίνου και της τρόϊκας.

Θα επηρεαστεί το εκλογικό σώμα
Δεν είναι τυχαίο ότι, τις τελευταίες ημέρες, και λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τις δημοσκοπήσεις που συνεχώς διεξάγονται, στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να μιλούν ακόμη και για αυτοδυναμία! Βεβαίως υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες, μία αυτοδυναμία είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Υπενθυμίζεται σχετικώς πρώτον η μεγάλη διασπορά των ψηφοφόρων, όπως αποδείχτηκε στις Ευρωεκλογές, και δεύτερον τα υψηλά ποσοστά που καταγράφονται είτε μεταξύ των αναποφάσιστων είτε μεταξύ αυτών που απαντούν «Άλλο» στην ερώτηση ποιο κόμμα θα μπορούσε να καταφέρει να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.
Παρ’ όλα αυτά στην περίπτωση που οι εννέα βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ενταχθούν τελικώς στο ΣΥΡΙΖΑ, το βέβαιο είναι ότι η επίδραση ενός τέτοιου γεγονότος στην κοινή γνώμη θα είναι πολύ μεγάλη και εξ ίσου βέβαιο είναι ότι θα επηρεαστεί και η ψήφος των πολιτών, εν πάση δε περιπτώσει των αναποφάσιστων.

Για τους εξής λόγους:

– Η ένταξη πολιτικών που προέρχονται από αστικά κόμματα στο κόμμα της Κουμουνδούρου θα διασκεδάσει του φόβους που καλλιεργούν είτε η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ακραίο κόμμα, αντιευρωπαϊκό, ότι θα οδηγήσει τη χώρα στη δραχμή και θα περιθωριοποιήσει τη χώρα. Πρόσφατη άλλωστε είναι η αδιανόητη όσο και επιπόλαιη δήλωση του ΆδωνιΓεωργιάδη ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει τα λεφτά του και θα πάει στο εξωτερικό.
Από την άλλη μεριά όμως το γεγονός ότι γίνονται συζητήσεις για ένταξη Νεοδημοκρατών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει επίσης ότι εν ενεργεία πολιτικοί που προέρχονται από αστικά κόμματα δεν αποδέχονται τις κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ και ότι γνωρίζουν το πως θα πολιτευθεί όταν έλθει στην εξουσία, έχοντας λάβει ενδεχομένως και τις σχετικές διαβεβαιώσεις.

– Η υποδοχή στους κόλπους του από το ΣΥΡΙΖΑ βουλευτών ή και πολιτευτών από δύο παραδοσιακά και συστημικά κόμματα είναι η προς την κοινή γνώμη επιβεβαίωση ότι και το κόμμα του οποίου ηγείται ο κ. Τσίπρας είναι συστημικό και ανεξαρτήτως του τι έχει πει και πως αντιπολιτεύτηκε εναντίον της συγκυβέρνησης, χαρακτηρίζεται από πολιτικό ρεαλισμό και ξέρει τις δυνατότητες που υπάρχουν για την εφαρμογή της πολιτικής του. Άλλωστε πρόσφατα και ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και τη δυνατότητα, να οι συνθήκες το απαιτήσουν και το επιβάλουν αν υπάρξει κυβερνητική συνεργασία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Aτακτη φυγή
Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι άλλοι βουλευτές της ΝΔ συζητούν ακόμη και με τον κ. Καμμένο των ΑΝΕΛ το ενδεχόμενο συνεργασίας, γεγονός που αποκαλύπτει δύο τινά:
Πρώτον ότι είναι διευρυμένη πλέον μέσα στο κόμμα της Συγγρού η εκτίμηση ότι η Νέα Δημοκρτατία εκλογικά καταρρέει και... σώζων εαυτόν σωθήτω.
Δεύτερον ότι οι βουλευτές που προσεγγίζουν το κόμμα του κ. Καμμένου έχουν περισσότερες πιθανότητες να εκλεγούν με τους ΑΝΕΛ, παρά με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας!
Επιπλέον δείχνουν και αυτοί την απόστροφή τους προς την πολιτική που επιμένει να εφαρμόζει ο κ. Σαμαράς, ως πειθήνιος συνομιλητής του Βερολίνου.
Τα γεγονότα αυτά και οι κινήσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ δείχνουν εμφατικά και τη σταδιακή παρακμή του κόμματος.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.