Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Κλήρος και ομοφυλοφιλία... η ομοφυλοφιλία καταδικάστηκε…


Ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας, όπως είναι γνωστό, έστειλε μια επιστολή στον πρωθυπουργό για να δηλώσει την αντίθεσή στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
«Θα μας απαγορεύει, δηλαδή, ο αντιρατσιστικός νόμος να πούμε ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι αισχροί, ότι είναι "κύνες", όπως τους ονομάζει ἡ Αγία Γραφή στο τελευταίο της βιβλίο, την Αποκάλυψη», είναι το βασικό ερώτημα του ιεράρχη που προφανώς έχει «μαύρα μεσάνυχτα» σ’ ένα ζήτημα για το οποίο η διοικούσα Εκκλησία δεν θα ανοίξει ποτέ συζήτηση. Δηλαδή το θέμα κληρικοί και ομοφυλοφιλία.
Τη συζήτηση προσπάθησε πριν από μερικά χρόνια να ανοίξει ο «Αβέρκιος», ένας κατά δήλωσή του «αδελφοποιημένος» κληρικός που στο www.adelfopoiemenoi.blogspot.com, προσπάθησε να θέσει μια σειρά από ζητήματα και κυρίως το γεγονός ότι οι περισσότεροι γνωρίζουν τι συμβαίνει εντός της Ιεραρχίας καθώς πολλοί είναι ομοφυλόφιλοι εντός της Εκκλησίας αλλά κανένας δεν θέτει το θέμα στην ουσιαστική του βάση. Δηλαδή αν και πώς μπορεί κάποιος κληρικός και κυρίως του ανώτατου βαθμού της ιεροσύνης να είναι ομοφυλόφιλος. Εάν έχει τη δυνατότητα ή όχι να είναι αποδεκτός από τους άλλους κληρικούς και από τους πιστούς. ...

Στον χώρο της Ιεραρχίας το θέμα της ομοφυλοφιλίας τίθεται με διαφορετικούς όρους και κυρίως με κραυγές, όπως του Πειραιώς Σεραφείμ και του Καλαβρύτων Αμβρόσιου.
Έτσι για παράδειγμα στην περίπτωση ενός υπαρκτού ιεράρχη που παραιτήθηκε από τον θρόνο του, επικαλούμενος λόγους υγείας, όταν τα παραδικαστικό σε συνδυασμό με το παραεκκλησιαστικό έβραζαν το 2005, οι καταγγελίες για τον βίο της «ακολασίας» ήταν πολλές. Γνωστότερη όλων ήταν μια καταγγελία, ενός ψάλτη, που έγινε για πρώτη φορά το 1992 στον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ. Σε μια επιστολή ο ψάλτης περιέγραφε τη δική του εκδοχή για μια σειρά από γεγονότα. Η επιστολή που είχε φτάσει στη διοικούσα Εκκλησία, διακινούνταν χέρι με χέρι στους κύκλους της Ιεραρχίας προκαλώντας διάφορες αντιδράσεις, με συχνότερη τα γέλια.
Σ’ ένα μέρος της επιστολής του ο ιεροψάλτης έγραφε ότι στην προσπάθεια που έκανε μητροπολίτης να του την…πέσει, τον θώπευσε και τον κυνηγούσε μέσα στην Εκκλησία γύρω από την αγία τράπεζα λέγοντάς του: «Αν δεν με γαμήσεις εσύ, θα σε γαμήσω εγώ με τον τελειότερο τρόπο αγάπης»!
Πολλοί γνώριζαν, κάποιοι χασκογελούσαν και κανένας δεν έθετε το ζήτημα επί της ουσίας. Προφανώς γιατί η ομοφυλοφιλία (και) εντός της Εκκλησίας δεν είναι κάτι απαγορευμένο, υπό όρους βεβαίως.
Η καταγγελία μπήκε στο συρτάρι για ένα διάστημα, ο ψάλτης φέρεται να «συνθηκολόγησε» και το 2005 την επανέφερε μέσω ενός δικηγόρου που στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές εξελέγη βουλευτής με τους ΑΝ.ΕΛ., διεκδικώντας 3.000.000 €.
Όταν κάποιος πάλι στην Ιεραρχία μίλησε για το «κουσούρι», κανένας δεν αντέδρασε και λίγοι θυμήθηκαν μια σειρά από περιστατικά, όπως π.χ. τον καυγά μεταξύ δύο ιεραρχών λίγο μετά την κηδεία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρου στο Κάιρο, το 2004 -όταν ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας- που κατά τη διάρκεια του φραστικού διαπληκτισμού των δύο ιερέων ο ένας, απευθυνόμενος στον άλλο, είπε: «φύγε από 'δω, μωρή»!
Υπήρξαν και περιπτώσεις όπου προκλήθηκε πανικός, όπως έγινε όταν ένας αρχιμανδρίτης δήλωσε σε ανώτατο κληρικό την απόφασή του να παραιτηθεί σε μια συγκυρία που τα φώτα της δημοσιότητας είχαν στραφεί στην Ιεραρχία.
Τα περιστατικά είναι πολλά, αλλά αυτό είναι το λιγότερο.
Ο Ιερεμίας, που επικαλείται την «Αποκάλυψη», πιθανόν δεν ξέρει, εκείνοι όμως που γνωρίζουν θα ήταν έντιμο να αναλάβουν να ανοίξουν το θέμα που έχει πολλές και διαφορετικές προεκτάσεις καθώς σε κάποιους δεν προκαλεί γέλιο όπως στους περισσότερους. Είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που η Εκκλησία αγνοεί για τους δικούς της λόγους και επηρεάζοντας και ένα μέρος της «κυβέρνησης των πιστών» προσπαθεί να ανατρέψει την ψήφιση νόμων που αφορούν την ποιότητα της δημοκρατίας και του πολιτεύματος. Αλλά με αυτά ποιος έχει τα κότσια να ασχοληθεί εντός της Ιεραρχίας;
 
*Ο Θωμάς Τσάτσης, είναι δημοσιογράφος



η ομοφυλοφιλία καταδικάστηκε…   1 comment


afysiki-seksoualikh-symperifora-mΔιαβάζουμε για τους μύδρους που έχει εξαπολύσει εν όψη του Pride Θεσσαλονίκης ο δημόσιος υπάλληλος κοσμικού κράτους που κυκλοφορεί με το ψευδώνυμο «Άνθιμος» (στην ταυτότητα του λέει Διονύσιος Ρούσσας). Ο «Άνθιμος» λοιπόν, δε χάνει ευκαιρία να καταδικάζει την ομοφυλοφιλία ως αφύσικη συμπεριφορά. Προειδοποιεί τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να παραμείνουν μακριά από την παρέλαση στην οποία ενδεχομένως να εμφανιστούν ημίγυμνοι άνδρες (από τη μέση και πάνω) κρατώντας πολύχρωμες σημαίες, σε μια ειρηνική εκδήλωση που επαναλαμβάνεται τακτικά, για να θυμίσει στην κοινωνία την ύπαρξη της ακόμα και σήμερα νομικά κατατρεγμένης ΛΟΑΔ κοινότητας. Μάλιστα, η κοινωνία ανέχεται ακόμα τύπους σαν τον «Άνθιμο», τους δίνει δημόσιο βήμα και κύρος,  & το ελληνικό κράτος τους έχει προσλάβει μόνιμα σε ρόλο πνευματικού καθοδηγητή του λαού.
Εν πάση περιπτώσει, αναρωτιέμαι αν η παρθενία και τα φουστάνια δείχνουν κάτι για το σεξουαλικό προσανατολισμό τον οποίο διαφημίζει ο κλήρος, και αν αυτή η ιδιότυπη σεξουαλική συμπεριφορά που ακολουθείται ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ από περίπου μερικές εκατοντάδες ιερείς στην ελληνική επικράτεια είναι πιο «φυσιολογική» από την σεξουαλική ταυτότητα (και όχι «επιλογή»!) περίπου του 10% των κατοίκων του πλανήτη, (στην Ελλάδα μόνο, μας κάνει 1.000.000. μιας και ο κάθε «Άνθιμος» ενοχλείται ειδικά από τους άνδρες ομοφυλόφιλους, θα είναι ενοχλείται από 500.000 άτομα.)
Τι θα έπρεπε να λένε στα παιδιά τους οι πιστοί για τη σεξουαλική «αλλοτρίωση», που τα οδηγούν κάθε Κυριακή να παρακολουθούν με ευλάβεια τον παρθένο άντρα στα φουστάνια και στα ριχτάρια να ξεφωνίζει απευθυνόμενος σε ένα φάντασμα;
afysiki-seksoualikh-symperifora-m
Αναφορές:
Άνθιμος, οργή θεού και άλλα εύθυμα
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/540988/orgi-theou-gia-to-gay-pride-festival/
Απειλεί ανοιχτά με επεισόδια και καλεί εμμέσως σε τέτοια
http://www.parapolitiki.com/2013/06/proklitikos-anthimos-eimaste-kata-tis-bias-alla-ofeilo-na-sas-po-oti-allou-eginan-epeisodia-kata-tou-pride.html
Διαγόρας ο Μήλιος
«Παρθένος άνδρας ντυμένος με φόρεμα κατακρίνει τους ομοφυλόφιλους για την αλλοτριωμένη σεξουαλικότητά τους»
http://diagoras.wordpress.com/2009/12/06/virgin_male_in_dress/
Παλιότερα σχετικά:
Corpus Christi: Σύλληψη ηθοποιών για βλασφημία. (η αστυνομία στην υπηρεσία της εκκλησίας)
Corpus Cristi: Οι χριστιανοταλιμπάν αντεπιτίθενται.
Χριστιανοταλιμπάν: Απειλές κατά ζωής συντελεστών θεατρικής παράστασης
Δεν είναι ο θεός το πρόβλημα…


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.