Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Έτσι δημιούργησαν την φούσκα των ακινήτων που χαντάκωσε τόσο κόσμο

Έτσι δημιουργήσανε την φούσκα των ακινήτων που χαντάκωσε κόσμο και κοσμάκη. Τραγική η κατάσταση χιλιάδων ελλήνων που πήραν στεγαστικά δάνεια για να αποκτήσουν το σπίτι τους, δάνεια τα οποία ακόμα χρωστάνε και ενώ δεν μπορούν να τα πληρώσουν, βλέπουν την αξία των ακινήτων τους να πέφτει μέρα με την μέρα. Σύμφωνα με στοιχεία φωτιά που σοκάρουν που δημοσίευσε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), μέχρι και 300% έχουν αυξηθεί οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι χρόνια με τη μέση αύξηση να φθάνει το 238,4% κάτι που κατατάσσει τη χώρα στη δεύτερη θέση πανευρωπαϊκά πίσω μόνο από την Ιρλανδία, με αύξηση των τιμών που έφθασε στο 393,7%.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο forologoumenoi.gr, και όπως αποδεικνύεται από δειγματοληπτική έρευνα, η άνοδος των αντικειμενικών αξιών ήταν μεγαλύτερη, ξεπερνώντας στις περισσότερες περιπτώσεις ακόμη και σχεδόν το 400%.

Δηλαδή, για το σύνολο της Επικράτειας, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών, ήταν μεγαλύτερη από την αύξηση των εμπορικών τιμών. ...
Οι τιμές κορυφώθηκαν, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες του ΟΟΣΑ, κατά τη διάρκεια της διετίας 2007 – 2008. Στην Ελλάδα, η κορύφωση των τιμών σημειώθηκε στο α' εξάμηνο του 2008. Στις περισσότερες χώρες του ΟΟΣΑ, η κορύφωση της πορείας των τιμών συνέβη μερικούς μήνες νωρίτερα.

Με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα, κατά την διάρκεια της κρίσης έχουν υποχωρήσει κατά μέσο όρο 36%. Την ίδια στιγμή οι αντικειμενικές αξίες παραμένουν στα επίπεδα του 2007, κάτι που προκαλεί σαφώς άδικες επιβαρύνσεις σε βάρος των φορολογουμένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το «αλαλούμ» που είχαμε με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων που έφερε τα πάνω κάτω σε χιλιάδες προϋπολογισμούς νοικοκυριών.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.