Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Δείτε το σχέδιο νόμου, για τις προαγωγές των στελεχών των ΕΔ, το οποίο παρ- έμενε "καρτερικά" πρόθυμο υπουργό, επί οκτώ και πλέον χρόνια στα συρτά- ρια των στρατηγών κλπ - Δείτε τον ρατσισμό σε όλο το μεγαλείο του!!!

Το σχέδιο νόμου του ΓΕΕΘΑ για τις προαγωγές των στελεχών των ΕΔ χαρακτηρίζεται ήδη "ρατσιστικό" για τους υπαξιωματικούς. 
 Ο χαρακτηρισμός προέρχεται από στελέχη που έχουν όχι μόνο γνώση του κειμένου αλλά και το κλωθογύρισμα από το 2006. Παρέμεινε επί οκτώ και πλέον χρόνια στα συρτάρια των υπουργών
και στην επιμονή των στρατηγών να το περάσουν. Ο ρατσισμός σε όλο το μεγαλείο τους.


"Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Εάν πράγματι ρωτούσαν τους υπαξιωματικούς, δεν τους ρωτάνε όμως, πολλοί θα ήθελα την "Ενιαία επετηρίδα και ιεραρχία των υπαξιωματικών" όπως με το αμερικάνικο μοντέλο και με άλλα συστήματα στρατιωτικής καριέρας σε πολλά προοδευτικά κράτη που σέβονται τα στελέχη τους.
Αλλά εκεί υπάρχει το βόλεμα των ημετέρων και για αυτό θέλουν αξιωματικούς δύο ταχυτήτων.

Για τους γνωρίζοντες θα υπενθύμιζα ότι οι σχολές των αξιωματικών έπαιρναν ολιγάριθμους αξιωματικούς, γιατί οι επιλογές γινόταν από τους ίδιους με θέματα και εξετάσεις από τις στρατιωτικές σχολές. όταν όμως και οι στρατιωτικές σχολές μπήκαν στις πανελλήνιες εξετάσεις τα πράγματα δυσκόλεψαν και οι "περικοπές" με τα "τεστ", τα αθλητικά και τους γιατρούς δεν επαρκούσαν και έφτασαν να αυξάνουν δυσανάλογα τους εισακτέους και να μπουν και τα παιδιά των ημετέρων.

Θυμάμαι όταν ρώτησαν κάποτε έναν από δαύτους, ότι θα ήταν καλύτερα και πιο αξιοκρατικά οι πανελλήνιες εξετάσεις, μου απάντησε με νόημα:
"...και τα παιδιά μας πως θα μπαίνουν στις τάξεις μας; είσαι τόσο αφελής ή δεν καταλαβαίνεις ότι θα γεμίσει το στράτευμα από "αλλότριους".

Βέβαια οι αρχηγοί στην συνέχεια μηχανεύτηκαν (χυμούς) πολλά κόλπα  και την ειδική μονιμότητα. Το κόλπο έπιασε και μάλιστα λειτουργεί και σήμερα χωρίς να τολμούν να το λειτουργήσουν σε ετήσια βάση.
Το κόλπο σχεδόν σατανικό. Πρώτα τα κριτήρια τα όποια ήταν γνώσεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έξι μήνες δόκιμος αξιωματικός. Εάν και το δόκιμος ήθελε παλαιότερα πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το ξεπέρασαν και αυτό αν οι στρατηγοί ήθελαν τους γιους τους (και κάποιων άλλων για "ξεκάρφωμα") αξιωματικούς και μάλιστα πολλούς από αυτούς ιπταμένους κλπ (εσύ που διαβάζεις καταλαβαίνεις πολλά περισσότερα από ότι γράφω)

Το παραπάνω σχέδιο νόμου αδικεί κατάφωρα τις στρατιωτικές σχολές των υπαξιωματικών
 
ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ   ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ              2014       2013     Διαφορά έτους
ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΣΥΔ)                18.512      18.180            332
ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ (ΣΝΔ) ΜΑΧΙΜΟΙ                                     18.143      17.052         1.091
ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ (ΣΝΔ) ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ                                18.425     17.817            608
ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (Σ.Τ.Υ.Α.)           17.152     16.258            894
ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (Σ.Μ.Υ.) – ΟΠΛΑ      15.674      14.804            870
ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (Σ.Μ.Υ.) – ΣΩΜΑΤΑ  16.455       15.655            800
ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (Σ.Μ.Υ.Ν)               16.054        15.150            904

 Αναλυτικοί πίνακες και συγκρίσεις σχολών πατήστε ΕΔΩ

Τώρα να προκαλέσουμε τους νυν και τους απόστρατους στρατηγούς να μα δείξουν απολυτήριο εξαταξίου γυμνασίου δεν θα το κάνουμε, οι ίδιοι γνωρίζουν και δεν  θα έχει κανένα νόημα.

Το στράτευμα είχε και έχει αξιόλογα στελέχη, όπως και σε κάθε δημόσιο οργανισμό και τους παρασιτικούς και βολεμένους της συνομοταξίας των γυμνοσαλιάγκων. Βέβαια αυτό δεν αλλάζει και δεν είναι θέμα βαθμολογίας, αν και τα στελέχη μετά την ένταξη των σχολών τους στο πανελλήνιο σύστημα των ενιαίων εξετάσεων έχει αναβαθμιστεί και ποιοτικά και βαθμολογικά, κάποιοι όμως επιμένουν αυτά να τα παραγνωρίζουν και να εισηγούνται νομοθετήματα τα οποία δεν θα καλυτερέψουν το στράτευμα τουναντίον με τις επιμηκύνσεις των βαθμολογικών προαγωγών, του χρόνου παραμονής στο στράτευμα και τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά "κουρέματα"μάλλον θα αποθαρρύνουν τους καλύτερους (σε βαθμολογία εννοείται) υποψηφίους με τα παραπάνω προσόντα δεξιότητες και γνώσεις να  ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα το οποίο είναι να το αγαπάς και να τιμάς την σημαία και να υπηρετείς ιδανικά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πίσω δεν θα υπάρξει και μία οικογένεια η οποία τουλάχιστον θέλει και της αξίζει μία αξιοπρεπής διαβίωση.

Θα έπρεπε από πολλά χρόνια να γίνονται ανοικτές συζητήσεις και με αυτό το παραμελημένο τμήμα της κοινωνίας για το οποίο δεν ισχύει το σύνταγμα αλλά ο "Στρατιωτικός Ποινικός Κώδικας" και ο "Κανονισμός Πειθαρχίας" γνωστός και ως "20-1".

Το θέμα άνοιξε και εμείς είμαστε εδώ να το "εμπλουτίζουμε" σχολιάζοντας...

Νάσος


Το Onalert έχει στην διάθεσή του όλο το σχέδιο του ΓΕΕΘΑ το οποίο μπορείτε να διαβάσετε λέξη ,λέξη ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ. Έτσι θα μπορέσετε να έχετε προσωπική άποψη για το τι προβλέπει.

Σε γενικές γραμμές:

•Εισάγετε για πρώτη φορά η κρίση για αξιωματικούς που θα είναι  "Διατηρητέοι υπό προαγωγή" που σημαίνει ότι και να συμπληρώνει κάποιος τα χρόνια παραμονής σ΄ ένα βαθμό δεν σημαίνει ότι θα προάγεται

•Όσοι προέρχονται από ΑΣΣΥ  θα πρέπει να ξεχάσουν όλα όσα ίσχυαν μέχρι τώρα

•Διασύνδεση με Νομοθέτημενες Οργανικές Θέσεις (ΝΟΘ) οι οποίες όμως  έχουν να επικαιροποιηθούν από το 1970.

•Το σχέδιο νόμου ¨καταδικάζει”  σε έλλειψη οράματος  όλα τα στελέχη που προέρχονται από Υπαξιωματικούς.

•Οι ανώτατοι αξιωματικοί “προστατεύονται” με “μαξιλάρι” εξασφαλισμένης τετραετούς παραμονής στο στράτευμα.

Όπως λένε υπαξιωματικοί που έχουν γνώση του σχεδίου νόμου “μ΄ αυτό ο αείμνηστος Πλαστήρας που προέρχονταν από την σχολή Υπαξιωματικών  -είναι άραγε τυχαίο ότι φωτογραφία του είναι η μόνη που δεν κοσμεί την πολυτελέστατη αίθουσα του ΣΑΓΕ;-  θα ήταν καταδικασμένος να αποστρατευτεί λοχαγός!”

Διαβάστε ακόμη:


"Διατηρητέος υπό προαγωγή"! Εφεύρημα ΓΕΕΘΑ ταφόπλακα για τους στρατιωτικούς

Η λογική, οι αριθμοί και ...το "γαμώτο" οδηγεί χιλιάδες στρατιωτικούς στην παραίτηση

Η οργή των στρατιωτικών ο κοινωνικός αυτοματισμός και το "κραχ" ηθικού που είναι πολύ κοντά!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.