Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

κυβερνητική τρομολαγνία: Ουρές της ντροπής στις τράπεζες για τον ΕΝΦΙΑ - Οι προλετάριοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν παρά μόνο τις αλυσίδες τους

 Μία φωτογραφία χίλιες λέξεις: 
Δείτε στην φώτο τις ηλικίες και θα καταλάβετε περισσότερα από το ρεπορτάζ
Υπό τον φόβο προσαυξήσεων και… φυλάκισης.
Το αδιαχώρητο επικράτησε στα περισσότερα υποκαταστήματα τραπεζών της χώρας από τρομοκρατημένους πολίτες, που έσπευσαν να πληρώσουν τον τσουχτερό ΕΝΦΙΑ προκειμένου να γλιτώσουν τα χειρότερα…
 
Χιλιάδες φορολογούμενοι στήθηκαν στις ουρές της ντροπής, αυτή τη φορά όχι για να πάρουν κάποιο βοήθημα αλλά για να πληρώσουν το νέο χαράτσι που έχει μπει στην ιδιοκτησία των ακινήτων.

Αρκετοί ήταν και εκείνοι που περίμεναν για ώρες στα γκισέ για να πληρώσουν τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.

Συνταξιούχοι, που μόλις είχαν πληρωθεί τη σύνταξή τους, οικογενειάρχες που έκαναν οικονομίες όλο το μήνα στερώντας τα απαραίτητα από τα παιδιά τους, ακόμη και φτωχοί άνεργοι που έψαξαν και βρήκαν δανεικά από συγγενείς, έσπευσαν να προλάβουν την προθεσμία που εκπνέει σήμερα υπό τον φόβο των αυστηρών κυρώσεων.

Αρκετοί είναι εκείνοι που φοβήθηκαν τις προσαυξήσεις-φωτιά κιόλας από την 1η Οκτωβρίου, όπως προβλέπει ο νόμος σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής.

Άλλοι πάλι, κυρίως οι πιο ηλικιωμένοι, έτρεμαν ακόμη και το ενδεχόμενο φυλάκισης, επηρεασμένοι προφανώς από την κυβερνητική τρομολαγνία που προηγήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε οι πολίτες να αναγκαστούν με κάθε κόστος να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ. ...
Είναι ενδεικτικό ότι η προσαύξηση που προβλέπεται για τη βεβαιωμένη οφειλή ανέρχεται σε 0,73% για ένα μήνα, 10% για δυο μήνες, 20% για πάνω από 1 χρόνο και 30% για καθυστέρηση μεγαλύτερη των δυο ετών.

Ακόμη χειρότερα, οι οφειλέτες με βεβαιωμένη οφειλή πάνω από 4.000 ευρώ με καθυστέρηση πάνω από 4 μήνες απειλούνται με αυτόφωρο, για πάνω από 10.000 ευρώ με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών, για 50.000 ευρώ 12 μήνες και για ποσά μεγαλύτερα των 150.000 ευρώ ποινή φυλάκισης 3 έτη.

Η δυσαρέσκεια για την πληρωμή του νέου φόρου, ήταν έκδηλη, με τους πολίτες να κάνουν λόγο για εξοντωτική φορολόγηση, στην οποία δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν.

«Κάθε μήνα με το που τα παίρνουμε, απευθείας τα δίνουμε. Πως θα βγει ο υπόλοιπος μήνας;» ανέφεραν με παράπονο αρκετοί από τους συνταξιούχους.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία λήγει σήμερα, ενώ για όποιον δεν προλάβει το ωράριο των τραπεζών μπορεί να εξυπηρετηθεί από τα 59 υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ που λειτουργούν μέχρι τις 8 μ.μ.
 kontranews

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.