Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Βρετανικό δημοσίευμα προκαλεί: Κυρία Κλούνεϊ, εάν οι Έλληνες ξεπληρώσουν τα 240 δις ευρώ του δανείου τους, τότε θα επιστρέψουμε τα Μάρμαρα

Ο Τέως Υπουργός Πολιτισμού ανέφερε ότι η λεηλασία του Έλγιν δεν ήταν κλοπή. Και για όποιον έχει αντίρρηση ότι ειπώθηκε και μετά το διάλειμμα προσπάθησε να το μπαλώσει έχουμε ΌΛΟ το Video στα χέρια μας.Είναι Ντροπή και Ηθικά απαράδεκτο για Έλληνα να ξεστομίζει δημόσια τέτοια πράγματα. Στην φιλοσοφία μας δεν είναι να διαπομπεύουμε πρόσωπα, αλλά εδώ προσωπικά ένιωσα προδομένος από μέλος του Ελληνικού κοινοβουλίου. Μέσα στην οικονομική κρίση που σαφώς ευθύνεται η κακοδιαχείριση των κυβερνήσεων,μέσα από τις προσβολές που έχουμε δεχθεί σαν Έλληνες.... το προαναφερθέν ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΏΝΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΈΧΟΜΑΙ ΑΠΌ ΚΑΝΈΝΑΝ.


Δημοσίευμα-πρόκληση από βρετανικό περιοδικό για την επιστροφή των Μαρμάρων και τον ρόλο της Αμάλ Αλαμουντίν- Κλούνεϊ

 Μέσω ενός δηκτικού άρθρου, το βρετανικό περιοδικό Spectator, απευθυνόμενο προς την κυρία Κλούνεϊ, της λέει πως θα επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα, αν πληρώσει τα 240 δισ. ευρώ που χρωστάει!
Όπως αναφέρει η Αμάλ Αλαμουντίν- Κλούνεϊ πέταξε λίγο μετά τον γάμο της στην Αθήνα για να παρέχει συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με "την επιστροφή των Ελγινείων Μαρμάρων από το Βρετανικό Μουσείο". ...

"Το Χόλιγουντ έχει τη φήμη να φτιάχνει ιστορίες όπου ένας δικηγόρος είναι ο ήρωας ή ότι η Αγγλία είναι ο κακός της υπόθεσης. Η τελευταία επική εκδοχή έχει και τα δύο, μόνο που εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ταινία, αλλά με την πραγματικότητα", σχολιάζει ενώ σημειώνει πως δεδομένου της χαοτικής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα το τελευταίο πράγμα που θα την απασχολούσε θα ήταν η επιστροφή των Μαρμάρων.
"Τι θα κάνουν στα αλήθεια οι Έλληνες πολιτικοί αν τα πάρουν πίσω; Θα το χρησιμοποιήσουν ως αντιπερισπασμό για να κουκουλώσουν τις αποτυχίες των τελευταίων ετών", σημειώνει και προβάλει την πρότασή του:
"Στο όνομα της ευρωπαϊκής αρμονίας, προτείνουμε μια συμβιβαστική λύση: θα επιστρέψουμε τα Ελγίνεια Μάρμαρα όταν η Ελλάδα καταφέρει να αποπληρώσει τα 240 δις ευρώ από τα δάνεια έκτακτης ανάγκης που έχει λάβει από τα κράτη της ΕΕ".
"Μέχρι να γίνουν όλα αυτά προτείνουμε στην Ελλάδα να αναγνωρίσει στον λόρδο Ελγιν το ρόλο που έπαιξε για τη διάσωση της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Επίσης να αποδεχτεί ότι το Βρετανικό Μουσείο κάνει εξαιρετική δουλειά στη φύλαξη και διάδοσή τους σε όλο τον κόσμο", καταλήγει.

Στον αντίποδα Βρετανοί βουλευτές δηλώνουν: «Ντροπή η παρέλαση κλεμμένων λαφύρων στο Βρετανικό Μουσείο. Επιστρέψτε τα Γλυπτά» Υπάρχει ωστόσο και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Ο βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Τζορτζ Άντριου, κατέθεσε σχετική ερώτηση στο υπουργείο Πολιτισμού και δήλωσε μέσα στη βρετανική Βουλή τα εξής: «Είναι γεγονός ότι η παρέλαση κλεμμένων λαφύρων από το κατά τ” άλλα εξαιρετικό Βρετανικό Μουσείο, είναι κάτι το οποίο πιστεύω ότι αποτελεί ντροπή γι” αυτή τη χώρα. Σίγουρα το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται τώρα να συμμετέχει εποικοδομητικά, να ενεργήσει γενναιόδωρα και να αναγνωρίσει ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στην Αθήνα». Υποστηρικτής του και ο βουλευτής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος τόνισε ότι τα αντικείμενα αυτά έχουν βασικά κλαπεί από τον λαό της Ελλάδος. «Υπάρχουν πολύ δυνατά συναισθήματα γι” αυτό το θέμα στην Ελλάδα. Πιθανότατα οι σχέσεις μας με την Ελλάδα να βελτιωθούν αν υιοθετήσουμε εποικοδομητικά τη θέση επιστροφής κάποιων, αν όχι όλων των αντικειμένων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόρμπιν. Στις τοποθετήσεις των δύο βουλευτών απάντησε η υφυπουργός Πολιτισμού, Έλεν Γκραντ, η οποία σημείωσε: «Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η Ουνέσκο θέλει να μεσολαβήσει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Θα λάβουμε υπόψη μας αυτήν την πρόταση και θα απαντήσουμε εν καιρώ. Είναι ξεκάθαρο ότι τα γλυπτά ανήκουν νόμιμα στο Βρετανικό Μουσείο, στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι και μάλιστα δωρεάν». Παράλληλα, τόνισε ότι δεν δέχεται πως τα αντικείμενα αυτά έχουν κλαπεί και επισήμανε: «Αλλά θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχει εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδα και της Βρετανίας. Το θέμα συζητήθηκε πολύ πρόσφατα, στις αρχές Οκτωβρίου, στα κεντρικά γραφεία της Ουνέσκο στο Παρίσι».


Σχετικό και ενδιαφέρον: Αυτό είναι "Ειδήσεις για success story Σαμαρά": "Έφεραν την Αλα-μουντίν στο τόπο μας... και με τα ρέστα μας την τάισαν ψάρια" - Τι δεν κατάλαβες;"

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.