Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Εκπληρώσαμε μόνο 998 από τα 1.000 προαπαιτούμενα!


Βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται...
 Σούπερ ικανοποιημένοι δηλώνουν οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά από την εμφάνισή του στη Θεσσαλονί­κη. Δεν ξέρουμε πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες αυτής της χώρας ακούγοντας έναν υποψήφιο πρωθυπουργό να δη­λώνει απερίφραστα και ανενδοίαστα τέτοιες δραματικές για τη χώρα ώρες ότι θα προκαλεί εκλογές μέχρι να αποκτήσει αυτο­δυναμία. Ε, ρε βρεγμένη σανίδα... Α.Χ. (topontiki)


Έπιασαν δουλειά οι καθαρίστριες. Πήγαν συμβολικά και καθάρισαν τη ΔΟΥ Γαλατσίου. 
Στο υπ. Οικονομικών σκέφτονται να τις καλέσουν και εκεί για να τους ξεβρομίσουν και να υποδεχτούν την τρόικα.

Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση γιατί η αγριεμένη τρόικα ζητάει, ούτε λίγο-ούτε πολύ, 1.000 προαπαιτούμενα.
Κι έχουμε εκπληρώσει μόνο 998 προαπαιτούμενα.
Ουρές για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ έδειχναν τα κανάλια.
Δεν έδειχναν όμως τις ουρές εκείνων που δεν πήγαν. Οσοι πήγαν και πλήρωσαν ήταν από τους βολεμένους που λέει το γκάλοπ της Issue.
Μερικοί μάλιστα διαμαρτύρονταν γιατί δεν είναι διπλός ο φόρος. Δεν έχουμε βγει ακόμα στον δρόμο να πανηγυρίσουμε;
Ο Γιακουμάτος δήλωσε ότι μειώθηκε η τιμή του γάλατος τουλάχιστον 5 λεπτά!
Ταυτόχρονα επιμηκύνθηκε η ημερομηνία που θεωρείται φρέσκο το γάλα κατά 48 χρόνια.
Ποια είναι η Δημοκρατική Παράταξη;
Σωστά απάντησε το ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία ότι είναι το ΠΑΣΟΚ.
Εδώ απάντησαν για την πρόσληψη του Καραγκούνη ως βοηθού του Ρανιέρι μιλώντας για κωλοτούμπες, γι’ αυτό το θέμα δεν θα απαντούσαν;
Η μόνη διαφορά Βενιζέλου και Καραγκούνη είναι ότι ο Βενιζέλος, και να θέλει, δεν γίνεται να κάνει κωλοτούμπα.
Ετρεξε να προλάβει. Μέγας χορηγός στην Αμφίπολη η «Ελληνικός Χρυσός».
Πιστεύει ότι εκεί δεν είναι οι Σκουριές αλλά οι Χρυσιές. ...
Δεν είχε και μεγάλο ανταγωνισμό για τη χορηγία.
Μοναδικός αντίπαλος στη χορηγία ήταν τα «Jumbo» για την παιδική χαρά που έχει δημιουργηθεί εκεί. Δεν θα ήταν πάντως κι άσχημα να τραγουδούσε σε διαφήμιση η Στανίση για τον Μεγαλέξανδρο.
Αν είναι πάντως η Ολυμπιάδα, την πατήσαμε άγρια.
Ποιος ξέρει πόσα δισεκατομμύρια ευρώ θα ξοδέψουμε. Το στέγαστρο στον τάφο θα το κάνει ο Καλατράβα.
Για τη Βούλτεψη και το προπαγανδιστικό γκάλοπ της εφημερίδας τα είπαμε αναλυτικά στο έκτακτο «Πάμε Λουκέτο» από χθες (efsyn.gr/?p=238926).
Πρέπει να συμπληρώσω για να μη στενοχωριέται η Σοφία για τα όσα γράφτηκαν.
Οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι διαχρονικά είναι αυτοί που τρέφουν και ζουν τέτοιες στήλες.
Δεν μας νοιάζει ποιος θα βγει πρωθυπουργός, αλλά ποιος θα μπει κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Βλέπω τη φοβερή σύνθεση των κυβερνητικών εκπροσώπων την τελευταία 20ετία που έχουν φτιάξει στο διαδίκτυο και κλαίω. Από συγκίνηση. Ολοι αυτοί μας έχουν δώσει ψωμί με τις ενέργειές τους.
Τι να θυμηθώ… Πεταλωτής… Αντώναρος… Καψής… Χυτήρης… Κεδίκογλου, όλοι.
Εχεις να πεις και να κάνεις πολλά ακόμα, Σοφία, για να τους φτάσεις.
Συνέχισε όμως. Είσαι σε καλό δρόμο.
Τα δύο προαπαιτούμενα που δεν έχουμε εκπληρώσει έναντι της τρόικας είναι οι ομαδικές απολύσεις και οι ομαδικοί θάνατοι.
φώτο: facebook jodi

 Γιατί ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος;
 

7 λόγοι για τους οποίους ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος


1. Επειδή μονιμοποιεί το έκτακτο χαράτσι της ΔΕΗ

2. Επειδή δεν έχει αφορολόγητο όριο

3. Επειδή δεν προβλέπει εκπτώσεις σε ανέργους

4. Επειδή δεν προβλέπει εκπτώσεις σε πολύτεκνους

5. Επειδή φορολογεί τα κενά κτίσματα

6. Επειδή φορολογεί τα ημιτελή κτίσματα

7. Επειδή οι αξίες των ακινήτων υπολογίζονται με αντικειμενικές τιμές του 2007

-
Πηγή: Διαδικτυακή Ομάδα Παρέμβασης Λογιστών – Φοροτεχνικών


164 δισ. ευρώ το μη εξυπηρετούμενο ιδιωτικό χρέος

Τα εμπόδια που θέτει το μη εξυπηρετούμενο ιδιωτικό χρέος ύψους 164 δισ. ευρώ στην ανάκτηση της δυναμικής της ελληνικής οικονομίας επισημαίνει σε άρθρο του τη Δευτέρα το πρακτορείο Bloomberg.
Το δημοσίευμα εστιάζει στις συσσωρευμένες οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και περιγράφει τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Το Bloomberg φιλοξενεί δηλώσεις του Αριστείδη Μπελλέ, διευθύνοντα σύμβουλου της Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες, σύμφωνα με τον οποίο η αδυναμία των ελληνικών επιχειρήσεων να αποπληρώσουν τα δάνειά τους προς τις τράπεζες και το κράτος είναι σαφώς τροχοπέδη για την επιστροφή στην Ελλάδα για την ανάπτυξη και ως εκ τούτου είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη -τράπεζες, εταιρείες και το κράτος- να συμφωνήσουν σε μια ρύθμιση του χρέους. Το πρακτορείο αναφέρει πως οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των ιδιωτών ανέρχονται σε περίπου 90% του ΑΕΠ της Ελλάδας.
Όπως υποστηρίζεται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια προς τις τράπεζες έχουν φτάσει σχεδόν τα 80 δισ. ευρώ, νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν ληξιπρόθεσμες όφειλες προς την εφορία ύψους 69,2 δισ. ευρώ, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ξεπερνούν τα 14,5 δισ. ευρώ. «Μέρος αυτού του χρέους δεν μπορεί να ανακτηθεί και θα πρέπει να διαγραφεί» δήλωσε στο Bloomberg ο Πάνος Τσακλόγλου, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέχρι πρόσφατα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Eurogroup Working Group.
Ο καθηγητής ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιώργος Παγουλάτος δήλωσε στο πρακτορείο πως ως δευτερεύουσα επίπτωση της σημαντικής δημοσιονομικής εξυγίανσης, λιτότητας και ύφεσης, ο αριθμός των ατόμων και των επιχειρήσεων που δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους ή να εξυπηρετήσουν τα προϋπάρχοντα δάνεια τους έχει πολλαπλασιαστεί. «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι πολιτικές που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των μεγάλων ελλειμμάτων του προϋπολογισμού και του δημόσιου χρέους έχουν καταλήξει να δημιουργήσουν πρόβλημα στη σχέση του ιδιωτικού χρέους προς το ΑΕΠ» είπε ο κ. Παγουλάτος.
Το Bloomberg σημειώνει πως παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης αναμένει ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, το «κακό χρέος» απειλεί να περιορίσει τη χορήγηση νέων δανείων που απαιτούνται για την τόνωση της οικονομίας.
[πηγή: left.gr]
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.