Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Γιατί στο Μαξίμου πιστεύουν ότι "κερδίζουν" τους στρατιωτικούς στην "μάχη των αγωγών"

Η επιμονή της κυβέρνησης να μην εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για επιστροφή των αποδοχών των στρατιωτικών στο καλοκαίρι του 2012, δεν έγινε στην τύχη.

Στηρίχθηκε σε εκτιμήσεις και εισηγήσεις του κυβερνητικού επιτελείου οι οποίες κατέληξαν σ΄ ένα συμπέρασμα και μία στρατηγική:
Οι στρατιωτικοί μπορεί να μην είναι πια δεδομένοι αλλά είναι σίγουρα κουρασμένοι” ήταν το το συμπέρασμα . Και η στρατηγική; “Ας τους εξαντλήσουμε κι άλλο μήπως και τους ξανακάνουμε…δεδομένους”!

Σε πρώτη φάση οι κυβερνητικοί επιτελείς θεωρούν ότι “κερδίζουν το στοίχημα”. Οι αγωγές που έχουν κατατεθεί από στρατιωτικούς είναι εκατοντάδες. Αλλά ο αριθμός κρίνεται “μικρός” με βάση τα δεδομένα. Ποια είναι αυτά;

•Οι αγωγές είναι “κερδισμένες” από τώρα με βάση την απόφαση του ΣτΕ. Δεν μπορεί να υπάρξει δικαστήριο όχι στην Ελλάδα αλλά σ΄ ολόκληρο τον πλανήτη που να απορρίψει τις αγωγές των στρατιωτικών .

•Τα ποσά που έχουν να λάβουν οι στρατιωτικοί είναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους αξιοσέβαστα. Αλλά ακόμη και 500 ευρώ που λέει ο λόγος να διεκδικούσε κάποιος με κόστος...
40 ευρώ -τόσο είναι το κόστος της αγωγής για κάθε στρατιωτικό μέσω των Ενώσεων- πάλι σημαντικό είναι το ποσό.

Παρόλα αυτά οι εκτιμήσεις που κάνει η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι “πάμε καλά”. Η πρόβλεψη περί “κουρασμένων στρατιωτικών” θεωρούν ότι “τώρα δικαιώνεται”.

Μπορεί οποιοσδήποτε να κατηγορήσει όποιον στρατιωτικό δηλώσει ότι “κουράστηκε,βαρέθηκε και αηδίασε” από την κοροϊδία, μετά απ΄ όσα έγιναν με την απόφαση του ΣτΕ; Μπορεί οποιοσδηποτε να υποστηρίξει ότι η απαγοήτευση μπορεί να “αφοπλίσει” ακόμη και την οργή; Όχι βέβαια.

Μπορεί στο Μαξίμου να θέλουν να πιστεύουν ότι “κερδίζουν” το στοίχημα με τους στρατιωτικούς. Θα επιστρέψουν κάτι λίγα για να μπορούν να ενεργοποιήσουν και τον κοινωνικό αυτοματισμό κατά των στρατιωτικών . Θα επαναλάβουμε ότι είναι νωρίς για τέτοια συμπεράσματα . Και πάντως είναι βέβαιο ότι τελικά ο χαμένος αυτής της σύγκρουσης τελικά δεν θα είναι οι στρατιωτικοί -ακόμη κι αν δεν πάρουν τα χρήματά τους- αλλά η κυβέρνηση.

Όπως έχουμε αρκετές φορές γράψει το πως θα αντιδράσει και τι θα κάνει κάθε στρατιωτικός είναι θέμα δικό του και της οικογένειάς του. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει κανέναν για το πως θα πορευθεί σ΄ αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε. Οι στρατιωτικοί έχασαν πάρα πολλά σ΄ αυτά τα χρόνια της κρίσης. Κέρδισαν όμως και κάποια πράγματα που δεν έχουν με τα οικονομικά τους. Κέρδισαν το δικαίωμα έκφρασης και αντίδρασης .Τα οποία δεν ‘τρώγονται” ,ούτε πληρώνουν λογαριασμούς βέβαια αλλά είναι πολύ σημαντικά για να πάψουν να βάζουν στοιχήματα οι κυβερνήσεις για “το πόσο δεδομένοι είναι οι στρατιωτικοί”,

Διαβάστε ακόμη:

Αυτές είναι οι πρώτες αγωγές που κατέθεσαν οι στρατιωτικοί - Και υψηλόβαθμοι ανάμεσά τους

"Γαλόνια ή χρήματα" - Το απαράδεκτο και ανύπαρκτο δίλημμα που θέτουν στους στρατιωτικούς

34000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν οι Αρχηγοί με αγωγές! Τι παίρνουν οι ανώτατοι

 ==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.