Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Γιατί… χαμογελούν στον ΣΥΡΙΖΑ με τη συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή

Η χθεσινή, αιφνιδιαστική και δημόσια συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή, κυριάρχησε εκ των πραγμάτων στην πολιτική επικαιρότητα, και θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα να κατέχει κεντρικό ρόλο.
Στον ΣΥΡΙΖΑ, οι αντιδράσεις της ηγετικής ομάδας χαρακτηρίζονται από… χαμόγελα με νόημα, καθώς η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι ο Αντώνης Σαμαράς εξαντλεί τις εφεδρείες συσπείρωσης της Κεντροδεξιάς, ενόψει της μάχης των επερχόμενων εκλογών, και εκπέμπει “ασθενή” μηνύματα, αναφορικά με την πολιτική αυτοπεποίθηση του Μεγάρου Μαξίμου.
Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και κορυφαία στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εστίαζαν στο γεγονός ότι αυτή ήταν η πρώτη ουσιαστικά τέτοιου είδους συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή, στα πέντε χρόνια της προεδρίας του στη Νέα Δημοκρατία, καθώς όλες τις προηγούμενες φορές είχαν συναντηθεί στο πλαίσιο εκδηλώσεων. ...
Η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι ο Πρωθυπουργός προσέτρεξε στη βοήθεια του Κώστα Καραμανλή, όχι μόνο για τη συσπείρωση της κοινωνικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και για να βρει λύση στο αδιέξοδο που εκτιμάται ότι έχει προκύψει με την απόπειρα συγκρότησης προεδρικής πλειοψηφίας 180 βουλευτών, ώστε να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές.
“Δεν είναι αυτή η εικόνα ενός ισχυρού Πρωθυπουργού”, σχολίαζαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι θύμιζαν ακόμη με νόημα ότι από την πλευρά του Κώστα Καραμανλή έχουν υπάρξει διαρροές που δεν έχουν διαψευστεί, περί της αναγκαιότητας επίσπευσης των διαδικασιών για την προεδρική εκλογή, αντί να παρατείνεται η αβεβαιότητα.
Και το τελευταίο αυτό σχόλιο, συνοδεύεται από τη διατύπωση του ερωτήματος για το αν οι εξελίξεις θα είναι τόσο ραγδαίες, ώστε να διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές εντός του 2014.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.