Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Υπόψη κ.Τσίπρα: Να προσέχεις εκτός από τα περιστέρια της βουλής και την δική σου "περιστέρα", διότι " ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;"

 
 Σχετικό: Τελικά η περιστέρα δεν είναι τόσο αθώα... 
βλέπε και Η επαναστάτρια με τα ψηλοτάκουνα πίσω από τον Αλέξη! 
- Περιστέρα-Mπέτυ Μπαζιάνα: ποια η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα

"Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Από καθηγήτρια σε δημόσιο σχολείο στο τμήμα Ηλεκτρολόγων του Πολυτεχνείου! - Τελικά η περιστέρα δεν είναι τόσο αθώα... 
 Από το livepedia διαβάζουμε: "H Μπέτυ Μπαζιάνα, ηλεκτρολόγος-μηχανικός, γεννήθηκε το 1974 στην Καρδίτσα. Είναι σύντροφος εκτός γάμου του Έλληνα πολιτικού αρχηγού Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο έχουν υπογράψει σύμφωνο ελεύθερης συμβιώσεως, και έχουν αποκτήσει στις 10 Μαΐου 2010 ένα γιο, τον Φοίβο-Παύλο, ενώ το 2012 γεννήθηκε ο δεύτερος γιος τους. Με τον Αλέξη Τσίπρα, που είναι ο επικεφαλής του ελληνικού κόμματος Συ.Ριζ.Α., [Συνασπισμός], γνωρίστηκαν στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων από το οποίο αποφοίτησαν. Παλαιότερα ήταν μέλος της ΚΝΕ και συμμετείχε το 1991, στις μαζικές μαθητικές καταλήψεις. Σπούδασε και είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών..." περισσότερα εδώ

Όσο  οι πολιτικοί βρίσκονται στην αντιπολίτευση συνήθως (αν όχι τις πιο πολλές φορές) δείχνουν ένα διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που πράγματι έχουν όταν καταλάβουν την κυβέρνηση. Επειδή από τους προηγούμενους έχουμε παραπλανηθεί και το έχουμε οι πιο πολλοί μετανοιώσει, γιατί είναι αργά για δημοκρατικές επανορθώσεις, δεδομένου ότι η ."ανακλητότητα" που θα ήταν ένα ισχυρό αποτρεπτικό εργαλείο για παρεκκλίσεις και αναδιπλώσεις από το κυβερνητικό πρόγραμμα που ενέκρινε και έδωσε εντολή το εκλογικό σώμα δεν υφίσταται αλλά ούτε προβλέπεται να  υιοθετηθεί από τα υπάρχοντα κυβερνητικά κόμματα

"Κάηκε η γριά στο κουρκούτι και φυσάει και το γιαούρτι" λέει ο πάντοτε ψύχραιμος θυμόσοφος λαός,  όταν αντιμετωπίζει παρόμοιες  καταστάσεις που επιγραμματικά τις χαρακτηρίζει κυρίως από εμπειρία του  και αν θέλετε από παθήματα και το φοβικό ένστικτο της αναμενόμενης επανάληψης.

Αλλά ας πάμε τώρα σε ένα επίκαιρο δημοσίευμα και θα επανέλθουμε εν ευθέτω χρόνω με τα παραπάνω σχετικά:

Ωραία η Αριστερά και η επίκληση των ιδεών της, αλλά όταν φτάνει η ώρα της προσωπικής αποκατάστασης, όλα πάνε περίπατο. Χαρακτηριστική η περίπτωση της συντρόφου (με σύμφωνο συμβίωσης) του Αλέξη Τσίπρα Περιστέρας Μπαζιάνα, η οποία ως εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή δασκάλα Πληροφορικής Δημοτικού Σχολείου, έχει αποσπαστεί -και μάλιστα με τις υπογραφές δύο υπουργών- στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία», η μητέρα των δύο παιδιών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να μετακομίζει από σχολείο σε σχολείο και από περιοχή σε περιοχή (όπως συμβαίνει με τους περισσότερους δασκάλους), κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να μην ξεφύγει από τα σύνορα της Αθήνας.

Κριτήρια

Και μπορεί μεν η κυρία Μπαζιάνα να καλύπτει τα τυπικά κριτήρια που απαιτούνται για την απόσπασή της και να μην έχει υψηλότερες αποδοχές, όμως ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δύο αποφάσεις, η
1η του Φεβρουαρίου του 2014 (για το σχολικό έτος 2013-2014) που υπογράφει ο τότε υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και η
δεύτερη του προηγούμενου μήνα (για το σχολικό έτος 2014-2015) με υπογραφή του νυν υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, είναι η μοναδική εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που παίρνει απόσπαση στο Πολυτεχνείο της Αθήνας και ειδικότερα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Οι αιτήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν πολύ περισσότερες, αλλά στην τελική επιλογή, ως εκ θαύματος, υπερίσχυσε η σύντροφος του κ. Τσίπρα.

Και αυτό την ώρα που ο κ. Λοβέρδος ζητά την άμεση άρση της αναλογίας μία πρόσληψη για δέκα συνταξιοδοτήσεις, προκειμένου να προχωρήσει μέσα στο 2015 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών.
Ο ίδιος όμως με τις αποφάσεις του αποδυναμώνει τα σχολεία, καθώς έναν μήνα νωρίτερα υπέγραψε την απόσπαση της κυρίας Μπαζιάνα και άλλων 59 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε άλλα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Στο δια ταύτα:
Εμείς δεν βλέπουμε κάποια απόκλιση από την νομιμότητα, η οποία ως γνωστόν κόβεται, ράβεται και φοριέται με τα μέτρα και τις διαστάσεις της εξουσίας, αλλά στο  ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;

 Νάσος

ΥΣ: Το ότι και εμείς από εδώ θα στηρίξουμε μία ενδεχόμενη κυβέρνηση ή ένα κυβερνητικό σχήμα  με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ως αναγκαίο κακό για να φύγουν οι επίορκοι μνημονιακοί εγκάθετοι της τρόικα, δεν θα μας εντάξει στους  θεωρούμενους ως  δεδομένους, αλλά σε αυτούς που θα συνεχίσουμε να έχουμε τις ίδιες απόψεις και θα τις εκφράζουμε επώνυμα, με πάθος και παρρησία όπως κάνουμε μέχρι σήμερα.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.