Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Νέο πλήγμα κατά του Αντώνη Σαμαρά από τη Γερμανία [Are you devil or angel? Are you question or answer?]

 Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Ξερή, σκληρή, χωρίς περιστροφές η εφημερίδα της γερμανικής ελίτ "Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε" στην εκατοντάδων λέξεων ανάλυσή της για την Ελλάδα, στην πρώτη σελίδα του οικονομικού τμήματός της: "Ως πράξεις απελπισίας εκλαμβάνονται οι πρόσφατες πολιτικές μανούβρες του Ελληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, οι οποίες στο τέλος δεν θα προωθήσουν ούτε το συντηρητικό κόμμα του ούτε την Ελλάδα" γράφει ωμά. Συνεχίζει ανελέητη την επίθεσή της η δεξιά γερμανική εφημερίδα εναντίον του ομοϊδεάτη της Ελληνα πρωθυπουργού. "Ο Σαμαράς έχει να διαλέξει ανάμεσα σε δύο κακά" γράφει και εξηγεί:
"Αν υποχωρήσει στην τρόικα, πέφτουν τα μούτρα του σε δυνάμει ψηφοφόρους του. Αν δεν υποχωρήσει, σπέρνει νέες αμφιβολίες στις αγορές χρήματος" - άρα ό,τι και να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς, χαμένος θα βγει! Ο Γερμανός αρθρογράφος χλευάζει την προσπάθεια του πρωθυπουργού να βγάλει την Ελλάδα νωρίτερα από το Μνημόνιο, έστω μόνο τυπικά.
 "Ο Σαμαράς θέλησε να αυξήσει τη δημοτικότητά του μέσω της πρόωρης εξόδου της Ελλάδας από το εξυγιαντικό πρόγραμμα που επιβλέπουν η Κομισιόν, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ. Ηλπιζε να κερδίσει συμπάθειες, αν κατόρθωνε να αδειάσει τους ελεγκτές της τρόικας και να προμηθεύεται φρέσκο χρήμα από τις χρηματαγορές, απευθείας και νωρίτερα από όσο ήταν σχεδιασμένο" γράφει.
Αποδίδει καθαρά σε εκλογική σκοπιμότητα τη στάση του Αντώνη Σαμαρά. "Του ήταν επειγόντως ...
αναγκαίες περισσότερες συμπάθειες, γιατί στις δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης προηγείται το αριστερό λαϊκίστικο κίνημα ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα και μπορεί να υπάρξουν νέες εκλογές σε λίγους μήνες" τονίζει με ιδιαίτερη έμφαση, χωρίς καμία εκδήλωση συμπάθειας προς τον ομοϊδεάτη της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, Αντώνη Σαμαρά - πόσω μάλλον κάποια ένδειξη στήριξής του. "Ο Σαμαράς χρειάζεται ένα δίχτυ ασφαλείας για τον κρατικό δανεισμό. Αυτό δεν υπάρχει χωρίς νέες εγγυήσεις μεταρρυθμίσεων. Γι' αυτό και η αρχική ιδέα (σ.σ.: του πρόωρου τέλους του Μνημονίου) οδηγεί σε παραλογισμό" υπογραμμίζει και προαναγγέλλει νέα δεινά για την κυβέρνηση της Αθήνας. "Τώρα έρχονται τα ακόμη χειρότερα γιατί γύρω από την υποτιθέμενη τελευταία επίσημη διαπραγμάτευση της τρόικας υπάρχει μια δοκιμασία ισχύος ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία θέλει να καταρτίσει τον προϋπολογισμό του 2015 σύμφωνα με τη γνώμη της, και τους εκπροσώπους της τρόικας, οι οποίοι επιθυμούν για μια ακόμη φορά επιδιόρθωση του προϋπολογισμού" γράφει η "Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε" και προειδοποιεί ευθέως την ελληνική κυβέρνηση: "Χωρίς υποχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, η τρόικα δεν πρόκειται να ταξιδέψει πλέον στην Αθήνα για τεχνικές συζητήσεις"! Εδώ και ένα εικοσαήμερο, από τα τέλη Οκτωβρίου, έχουμε ενημερώσει τους αναγνώστες μας ότι η γερμανική κυβέρνηση αποστασιοποιείται σταδιακά από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Ο λόγος είναι ότι το Βερολίνο έχει πλέον πειστεί γι' αυτό που γνωρίζουν όλοι οι Ελληνες - ότι δηλαδή σε περίπτωση εκλογών αποκλείεται να βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ, όποτε και αν γίνουν αυτές. Φυσιολογικό για κάθε ξένη χώρα είναι βέβαια το να μην ποντάρουν σε μία κυβέρνηση που είναι βέβαιοι ότι θα ηττηθεί στις βουλευτικές εκλογές, αλλά να ρίχνουν γέφυρες συνεργασίας με το κόμμα που εκτιμούν ότι θα αναδειχθεί νικητής και θα σχηματίσει κυβέρνηση. Στο διάστημα αυτών των είκοσι ημερών πολλαπλασιάζονται τα γερμανικά πλήγματα κατά της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, την οποία συστηματικά πλέον απαξιώνει ο γερμανικός Τύπος. "Από τη μια ο Σαμαράς υποσχέθηκε στους Ελληνες ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας και από την άλλη παρέμεινε αυτός και πολλοί από τους υπουργούς του δεμένοι στην παλιά πελατειακή πολιτική" αναφέρει το βαρυσήμαντο άρθρο, πριν καταλήξει στα συμπεράσματά του: "Οι Ελληνες έχουν συνθλιβεί και δεν θέλουν πλέον να ακούν τη λέξη "μεταρρύθμιση".
Πόσω μάλλον που το κόμμα της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά τους πολίτες ότι θα μπορούσαν να επιστρέψουν σε έναν περασμένο φωτεινό κόσμο... Στο τέλος όμως πρέπει οι Ελληνες να αποφασίσουν αν και με ποιον θέλουν να προωθήσουν την οικονομική ανανέωση" καταλήγει ο αρθογράφος της "Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε", αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι Ελληνες να αλλάξουν πολιτική ηγεσία. Είναι φανερό ότι οι Γερμανοί, οι οποίοι δεν ξεχνούν ποτέ, δεν συγχωρούν στον Αντώνη Σαμαρά ότι κάποτε, πριν από τον Νοέμβριο του 2011, υπήρξε αντιμνημονιακός - και τώρα που τον βρήκαν αποδυναμωμένο, παρά την πλήρη μεταστροφή του σε ακραίο μνημονιακό, τον χτυπούν σαν χταπόδι!

Amanda Lear -- Enigma : Give A Bit Of Hmm To Me :: Lyrics :: Give a bit of mmh to me,
and I'll give a bit of mmh to you.
Give a bit of mmh to me,
and I'll give a bit of mmh to you.

And your eyes like a laser,
every time cut me deeper.

Give a bit of mmh to me,(you're a mystery)
and I'll give a bit of mmh to you. (it's so confusing)
Give a bit of mmh to me,(you're a mystery)
and I'll give a bit of mmh to you. (it's so confusing)

For me, you are an enigma,
For me, you really are a mystery...
A mystery (a mystery)

For you, I break all the rules
And for you, I'll go to the moon,
'Cos you're the one
There's no one else.
There's no one else.


Are you devil or angel?
Are you question or answer?
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.