Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ελάτε κι άλλοι στο Χάλι Γκάλι, όταν τελειώνει το θέλεις πάλι. Μη σταματάτε μη ούτε για μια στιγμή το Χάλι Γκάλι


Ολοκλήρωσε πριν από λίγο την κατάθεσή του στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο, ως ύποπτος για την τέλεση της κακουργηματικής πράξης της δωροδοκίας βουλευτή ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος συνοδευότανε  από τον νομικό εκπρόσωπό του, Παύλο Σαράκη

Κατά την έξοδό τους από το εισαγγελικό γραφείο, ο δικηγόρος του Γ. Αποστολόπουλου, Π. Σαράκης δήλωσε:

«Μετά από κλήση της εισαγγελίας εφετών, ο κ. Αποστολόπουλος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην έρευνα μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη. Αμέσως ανταποκριθήκαμε, δώσαμε εξηγήσεις, δεν ζητήσαμε προθεσμία και αποσαφηνίσαμε την πραγματικότητα.

Δεν προκύπτει κανένα ποινικό αδίκημα, κανένα πολιτικό θέμα δεν υπάρχει όπως το παρουσιάζει ο κ. Χαϊκαλης. Η πραγματικότητα είναι όπως την κατέθεσε ο κ. Αποστολόπουλος, χωρίς μοντάζ. Πολιτικά ατοπήματα έχει διαπράξει ο κ. Χαικάλης.

Τα βίντεο είναι μονταρισμένα. Αποκάλυψε (σ.σ. ο Γ. Αποστολόπουλος) συνομιλίες που έγιναν για να αποκαλυφθεί η ηθική υπόσταση Χαϊκάλη.

Τα γεγονότα δεν έχουν τη διάσταση που παρουσιάζονται. Το ποινικό και το πολιτικό θέμα αφορά την άλλη πλευρά».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Αποστολόπουλος φέρεται να υποστήριξε στον εισαγγελέα ότι οι πρώτες νύξεις για χρήματα είχαν γίνει από τον Παύλο Χαϊκάλη κι εκείνος πήρε πρωτοβουλία θέλοντας να καταδείξει, όπως φέρεται να ισχυρίστηκε, ότι ο βουλευτής ήταν ηθικά ευάλωτος και ανέντιμος και να τον καταγγείλει.

Μάλιστα φέρεται να είπε στον εισαγγελέα ότι υπάρχουν στοιχεία από την επίμαχη συνάντηση που μπορούν να αποδείξουν την αλήθεια των ισχυρισμών του.

Υποστήριξε ότι ήταν σύμβουλος του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου ως την άνοιξη του 2013 και σε αυτόν φέρεται να ήθελε να αποδείξει ότι ο βουλευτής του ήταν ανέντιμος. Είχε φιλικές σχέσεις με τον Παύλο Χαϊκάλη. Συνομιλούσαν κι συναντιόντουσαν πολύ τακτικά.

Επίσης υποστήριξε οτι κανείς δεν κρύβεται από πίσω του, οτι δεν έχει προϊστάμενο καθώς αυτός είναι ελεύθερος επαγγελματίας και όλα έγιναν με αποκλειστικά δική του πρωτοβουλία.

Όσον αφορά το επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό που έχει καταθέσει ο Παύλος Χαϊκάλης, η υπεράσπιση Αποστολόπουλου ζήτησε από τον εισαγγελέα να μην γίνει καμία απολύτως χρήση καθώς πρόκειται για παράνομο υλικό προϊόν τέλεσης κακουργήματος.

Από την άλλη πλευρά νέα διάσταση στην υπόθεση απόπειρας δωροδοκίας του που ο ίδιος καταγγέλλει έδωσε με νέες δηλώσεις του το πρωί του Σαββάτου ο Παύλος Χαϊκάλης καθώς  όπως αποκαλύπτεται ο ίδιος είχε οικονομικές σχέσεις με τον Γιώργο Αποστολόπουλο, τον φερόμενο ως μεσάζοντα.
Ο κ. Χαϊκάλης αποκάλυψε ότι είχε δώσει πριν από μήνες στον καταγγελλόμενο Γιώργο Αποστολόπουλο 5.000 ευρώ για επενδύσεις και εκείνος με τη σειρά του επέστρεψε 500 ευρώ ως κέρδη. Στη συνέχεια όμως, όταν του ζήτησε να του επιστρέψει όλο το ποσό, ο κ. Αποστολόπουλος του κατέβαλε μόνο 800 ευρώ.
«Δεν κατηγορώ κανέναν, ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε την κυβέρνηση ούτε επιχειρηματικούς παράγοντες, είχα υποχρέωση σαν βουλευτής να υπερασπιστώ το δημόσιο συμφέρον» δήλωσε το Σάββατο ο Παύλος Χαϊκάλης, απαντώντας την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να καταθέσει μήνυση εναντίον του, με αφορμή δηλώσεις για την απόπειρα χρηματισμού του.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε πως δέχεται καλοπροαίρετα τη μήνυση του πρωθυπουργού, διευκρινίζοντας όμως ότι ο ίδιος δεν κατονόμασε ποτέ τον πρωθυπουργό, αλλά ότι ο καταγγελλόμενος ενέπλεξε το όνομα του κ. Σαμαρά στη συζήτηση.

Τόνισε πως πρέπει να δοθεί άδεια για να ακουστεί το υλικό και να φανεί για ποιους ενεργούσε ο καταγγελλόμενος.

Ρεπορτάζ από το zougla.gr: Το βίντεο που δεν είδε το φως της δημοσιότητας
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Ο κ. Χαϊκάλης σημείωσε ακόμη ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον φίλο του Λάκη Λαζόπουλο, στον οποίο και έδωσε το οπτικοακουστικό υλικό από τις συναντήσεις του με τον καταγγελλόμενο για να το επεξεργαστεί. «Αν το έβγαζα εγώ επειδή είχα κάνει την υποκλοπή θα πήγαινα φυλακή», προσέθεσε. Σημείωσε, δε, πως ο κ. Λαζόπουλος είναι δημόσιο πρόσωπο με αξιοπιστία και ήταν κατάλληλος να το επικοινωνήσει στον κόσμο, με δεδομένο μάλιστα ότι η απόπειρα έληξε αφότου ο καταγγελλόμενος να δεν προσήλθε στο τελευταίο συμφωνημένο ραντεβού.
Σε ερώτηση γιατί επελέγη ο συγκεκριμένος χρόνος δημοσίευσης, εν μέσω της διαδικασίας για την προεδρική εκλογή, ο κ. Χαϊκάλης απάντησε: «Τι, θα περιμέναμε να βγάζαμε το θέμα μετά τη διαδικασία;»
Τι απάντησε (χθες)  ο Γιώργος Αποστολόπουλος

Σε δήλωσή του ο κ. Αποστολόπουλος τονίζει ότι είναι «στην άμεση διάθεση της Δικαιοσύνης για την αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας. Όλα στο φως· χωρίς μοντάζ συρραφές και μηχανορραφίες».




==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.