Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Όταν η γελοιότητα σου χτυπά την πόρτα

Ενδεικτική της κατάντιας στην οποία έχει οδηγήσει τη συντηρητική παράταξη η ακροδεξιά και φιλοχουντική αυλή του Α. Σαμαρά ήταν η ερώτηση που κατέθεσε ο Α. Γεωργιάδης για τον Λ.Λαζόπουλο.
Με ύφος αδιακόρευτης γεροντοκόρης το προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ επικαλείται ιστοσελίδες στο Ιντερνετ, τις οποίες δεν κατονομάζει, υποστηρίζοντας ότι ο Λάκης Λαζόπουλος “προέβη στην εκροή τεράστιου χρηματικού ποσού” στο εξωτερικό.
Το πολιτικό περιεχόμενο της ερώτησης βέβαια, το οποίο παραπέμπει σε ανακοινώσεις δικτατορικών καθεστώτων, είναι ότι ο Λαζόπουλος απεργάζεται, μέσω της πρόκλησης πολιτικής αστάθειας, την πολιτική χρεοκοπία της χώρας και την έξοδο της από τη ζώνη του ευρώ. και μάλιστα με ιδιοτελή κίνητρα.
Δεν έχουμε καμία πληροφορία εάν ο Λ.Λαζόπουλος έβγαλε ή δεν έβγαλε χρήματα από τη χώρα. Η συγκεκριμένη ερώτηση όμως, λόγων των “πηγών” που χρησιμοποιεί  αποτελεί προσβολή της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Πριν από αρκετά χρόνια ο Ουμπέρτο Έκο περιέγραφε σε ένα από τα δοκίμιά του τη διαδικασία με την οποία άνθρωποι που στο παρελθόν αποτελούσαν τους “τρελούς του χωριού” σήμερα όχι μόνο δεν φοβούνται το διασυρμό αλλά τον επιδιώκουν μέσω των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης. ...
Μια ανθρωποφάγος τηλεοπτική κοινωνία ανέχεται τη συγκεκριμένη διαδικασία αυτοεξευτελισμού με την ίδια σκληρότητα με την οποία κλειστές κοινωνίες της υπαίθρου διαπόμπευαν τα διανοητικά καθυστερημένα μέλη τους.
Εδώ φυσικά δεν έχουμε να κάνουμε ούτε με περιπτώσεις διανοητικής καθυστέρησης ούτε με κάποιου είδους τρέλας.
Έχουμε ανθρώπους που μέσω του αυτοεξευτελισμού τους απευθύνονται στα πιο πληβειακά και αμόρφωτα στρώματα του εκλογικού σώματος εκπληρώνοντας μια πολύ συγκεκριμένη αποστολή που τους αναθέτει η ηγεσία του κόματος.
Από αυτό το σημείο όμως μέχρι να υπουργοποιούνται και να μετατρέπονται σε εκπροσώπους μιας πολιτικής παράταξης, που φέτος έκλεισε σαράντα χρόνια, η απόσταση είναι τεράστια.
Το τι κάνει και λέει ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν είναι οι “παραξενιές” ενός γραφικού τύπου. Είναι το επίσημο πρόσωπο που επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς για να εκπροσωπεί την παράταξη του Κωσταντίνου Καραμανλή. Σε τέτοια εκτίμηση φαίνεται ότι την είχε ο αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης.

Άρης Χατζηστεφάνου


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.