Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Γιώργος Αποστολόπουλος: Είμαι αθώος - ΒΙΝΤΕΟ

«Απάντησα στη Δικαιοσύνη. Σαφώς είμαι αθώος», δήλωσε στο STAR ο Γιώργος Αποστολόπουλος ο οποίος κλήθηκε από τον Εισαγγελέα ως ύποπτος τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή μετά από τις  καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη. 

Δείτε το βίντεο του STAR:

Real.gr Αποστολόπουλος από realmedialive

Ντογιάκος: Δεν κατονόμασε το πρόσωπο ο Χαϊκάλης

Αποστολόπουλος για Χαϊκάλη: Είπε πως θα ψηφίσει αν λύσει το οικονομικό του πρόβλημα

Τη δική του εκδοχή απέναντι στις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Αποστολόπουλος κατά τη διάρκεια των εξηγήσεων που παρείχε στον εισαγγελέα Εφετών Παν. Παναγιωτόπουλο. (από matrix24.gr)

apostolopΚατά πληροφορίες ο καταγγελλόμενος και ύποπτος για την τέλεση του κακουργήματος της δωροδοκίας βουλευτή , υποστηρίζει ότι ουσιαστικά ο Παύλος Χαϊκάλης ήταν αυτός που του είπε «αν λύσω το οικονομικό μου πρόβλημα θα ψηφίσω». Εφτασε δε ένα βήμα παραπέρα αφού φέρεται να ισχυρίστηκε πως διαθέτει αδιάσειστα στοιχεία που καταδεικνύουν όσα λέει,    αφού «το βίντεο Χαϊκάλη είναι μονταρισμένο». Πληροφορίεςς επισης αναφέρουν πως στις εξηγήσεις του είπε ότι σκοπός ηταν να αποδείξει την ηθική κατάπτωση του κόμματος στο οποίο υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και συντάκτης του οικονομικού του προγράμματος. Εν ολίγοις ισχυρίζεται πως «παγίδευσε τον Χαϊκάλη για τον καταγγείλει».
Αύριο καλούνται να καταθέσουν ο Πάνος Καμμένος και ο Παύλος Χαϊκάλης.
Κατά την έξοδό τους από το εισαγγελικό γραφείο, ο δικηγόρος του Γ. Αποστολόπουλου, Π. Σαράκης δήλωσε:

Μετά από κλήση της Εισαγγελίας Εφετών, ο κ. Αποστολόπουλος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην έρευνα μετά  από τις καταγγελίες Χαϊκάλη. Αμέσως ανταποκριθήκαμε, δώσαμε εξηγήσεις, δεν ζητήσαμε προθεσμία και αποσαφηνίσαμε την πραγματικότητα.
Δεν προκύπτει κανένα ποινικό αδίκημα, κανένα πολιτικό θέμα δεν υπάρχει όπως το παρουσιάζει ο κ. Χαιξαλης. Η πραγματικότητα είναι όπως την κατέθεσε ο κ. Αποστολόπουλος χωρίς μοντάζ. Πολιτικά ατοπήματα έχει διαπράξει ο κ. Χαϊκάλης
Τα βίντεο είναι μονταρισμένα. Αποκάλυψε συνομιλίες έγιναν για να αποκαλυφθεί η ηθική υπόσταση Χαϊκάλη.
Τα γεγονότα δεν έχουν τη διάσταση που παρουσιάζονται.
Το ποινικό και το πολιτικό θέμα αφορά την άλλη πλευρά"
Ο κ. Αποστολόπουλος έχει κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη κακουργήματος που αφορά δωροδοκία βουλευτή και συνοδεύεται από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Παύλο Σαράκη.
Με ανακοίνωση της, η Εισαγγελεία Εφετών -την οποία υπογράφει ο προϊστάμενος της, Εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος- τονίζει πως ο καταγγέλων απόπειρα δωροδοκίας του βουλευτή Παύλο Χαϊκάλη δεν κατονόμασε στον Εισαγγελέα το πρόσωπο που του πρότεινε εξαγορά της ψήφου του.
Τονίζεται επίσης οτι τηρήθηκε η επιβεβλημένη απο το νόμο και την φύση της υπόθεσης απόλυτη μυστικότητα για την διερεύνηση του θέματος.
Ειδικότερα, η ανακοίνωση έχει ως εξής
«Με αφορμή τις καταγγελίες του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του και τα σχετικά σχόλια στα ΜΜΕ από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ανακοινώνεται ότι κατά τη διερεύνηση της υποθέσεως τηρήθηκε απόλυτη μυστικότητα επιβαλλόμενη τόσο από τη φύση της όσο και από το νόμο.
Στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές δόθηκε ρητή εντολή για την ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας του δράστη και σε περίπτωση επανάληψης, από οποιονδήποτε, παρόμοιας ενέργειας μέχρι πέρατος της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.
Σημειώνεται ότι ο καταγγέλλων βουλευτής δεν γνωστοποίησε στον αρμόδιο εισαγγελέα τα στοιχεία ταυτότητας του καταγγελλόμενου από αυτόν προσώπου. Οι απαιτούμενες ανακριτικές ενέργειες διενεργούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων των εμπλεκομένων προσώπων και αποκλειστικό σκοπό την πλήρη διαλεύκανση της υποθέσεως».
Στο μεταξύ, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε νωρίτερα το Σάββατο ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος με αφορμή τη δημοσιοποίηση του υλικού του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη.
Παράλληλα, μέσα στο Σαββατοκύριακο,  αναμένεται ο εισαγγελέας να καλέσει σε συμπληρωματική κατάθεση τον Παύλο Χαϊκάλη αλλά και τον Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος (κατά δήλωση του κ. Χαϊκάλη) παρέλαβε το παράνομο οπτικοακουστικό υλικό από τις συναντήσεις του βουλευτή με τον καταγγελλόμενο και το επεξεργάστηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές Αρχές, ανάλογα με τις καταθέσεις που θα λάβουν, θα εξετάσουν κατ' αντιπαράσταση τους Χαϊκάλη - Αποστολόπουλο και Χαϊκάλη - Λαζόπουλο.
Σημειώνεται πως, βάσει της νομοθεσίας, το υλικό που έχει παραδώσει στις εισαγγελικές Αρχές ο κ. Χαϊκάλης θεωρείται μη νόμιμο, καθώς η καταγραφή δεν έγινε με σχετική εισαγγελική άδεια.

Σχετικό:  Αποστολόπουλος: Ήθελα να δείξω ότι ο Χαϊκάλης ήταν ανέντιμος 

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.