Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Αλλάξτε την ώρα στα ρολόγια σας!

Σήμερα τα ξημερώματα όλοι μας θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά, χωρίς να γνωρίζουμε για ποιο λόγο μπαίνουμε στη διαδικασία αλλαγής της ώρας 2 φορές τον χρόνο. 

Στις 03.00 το πρωί, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει 
να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή στις 04.00
Από σήμερα το πρωί, Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, εφαρμόζεται και στη χώρα μας το μέτρο της θερινής ώρας. Προσοχή λοιπόν, γιατί στις 03.00 το πρωί, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή στις 04.00.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάθε χρόνο τέτοια περίοδο χάνουμε μία ώρα ύπνου;

Ουσιαστικά ο Βενιαμίν Φραγκλίνος ήταν ο πρώτος που διατύπωσε το 1784 την ιδέα της θερινής ώρας καθώς περισσότερο φως/ήλιος σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων και ...
ενέργειας. Με την αλλαγή της ώρας, «μεγαλώνει» η μέρα στις παραγωγικές ώρες αφού τα ρολόγια μας γυρίζουν μία ώρα πίσω ή μία ώρα μπροστά ανάλογα την εποχή.

Από το 1973 και μετά όπου εκδηλώθηκε η ενεργειακή κρίση, αποφασίστηκε από μεγάλο μέρος των χωρών της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάς, η υιοθέτηση του μέτρου της θερινής ώρας με έναρξη το 1975. Αν το καλοσκεφτείτε... η εξοικονόμηση ρεύματος που γίνεται με την θερινή ώρα είναι τεράστια αφού χωρίς την αλλαγή της ώρας, κατά τους θερινούς μήνες θα ξημέρωνε στις 5:15 περίπου ενώ η παραγωγικές ώρες ξεκινάνε μετά τις 7 το πρωί.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.