Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Η άλλη όψη της αλήθειας, για το δήθεν «Κατά λάθος» της Τουρκίας ή μήπως μία ακόμη περίπτωση γκρίζου στα Εθνικά μας θέματα;


Κατατοπιστικό το παρακάτω άρθρο για όσους βιάστηκαν να πανηγυρίσουν ότι κατατροπώσαμε τους Τούρκους.
Πάγιος στρατηγικός τους στόχος είναι εδώ και δεκαετίες η συγκυριαρχία στο Αιγαίο την οποία επιδιώκουν επίμονα και με διαφορετικές κινήσεις.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση λένε ότι δήθεν κατά λάθος δέσμευσαν μονομερώς το μισό Αιγαίο, ενώ φυσικά δεν είχαν δικαίωμα, αποσύρουν τη δέσμευση και για αντάλλαγμα ζητούν από την Ελλάδα να μην δεσμεύει αντίστοιχες περιοχές για δικές της ασκήσεις στην περιοχή, στις οποίες φυσικά έχει δικαιώματα.
Έτσι στην πράξη προσπαθούν να ακυρώσουν αρμοδιότητες που έχουν δοθεί στην χώρα από διεθνείς οργανισμούς για τον έλεγχο του εναέριου χώρου του Αιγαίου και ακόμα να αμφισβητήσουν κυριαρχικά δικαιώματα.
Όλα αυτά σε εποχές προφανούς μας αδυναμίας.
Εδώ ισχύει το ρητό "μάθανε ότι πηδιόμαστε πλακώσανε κι οι Τούρκοι"
(facebook: Τάκης Κουρής) 

 Τουρκία: «Κατά λάθος» δεσμεύσαμε το... μισό Αιγαίο
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΕΚΔΩΣΑΜΕ ΛΑΘΟΣ ΝΟΤΑΜ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ!
Το λάθος του λάθους παραδέχεται ότι έκανε η Τουρκία, με δήλωση του Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγίτς, πράγμα σπάνιο και μοναδικό!
Και είναι το δεύτερο απίστευτο που βλέπουμε από την Άγκυρα, μετά την χθεσινή ακύρωση της ΝΟΤΑΜ Κεντρικού Αιγαίου...


ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ;
Είναι όμως έτσι όπως φαίνεται ή κάτι πιο βαθύ συμβαίνει;
Γιατί εκτός από την παραδοχή του λάθους, ο Μπιλγίτς πέταξε κάτι για "αμοιβαιότητες" στη μακροχρόνια δέσμευση περιοχών του Αιγαίου μας, από τις οποίες ζητά πλέον να παραιτηθούμε, για να παραιτηθεί και αυτή...
Κάτι δηλαδή σαν τα Ίμια: να αποχωρήσουμε από νησί ο νοικοκύρης, για να αποχωρήσει και ο κλέφτης... Και έτσι η ιδιοκτησία να γκριζάρει μέχρι οριστικής καταπάτησης...
Μάλιστα σύμφωνα με τη δήλωση Μπιλγίτς, οι Τούρκοι θέλουν να περάσουν το ζήτημα στα λεγόμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ώστε να παραιτηθούμε Ασκήσεων στην πατρίδα μας και στο FIR Αθηνών!

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΛΑΘΟΥΣ & ΜΟΕ
"Το ζήτημα των μακροχρόνιων δεσμεύσεων περιοχών στο Αιγαίο εκ μέρους της Ελλάδας και της χώρας μας είναι επίκαιρο εδώ και μεγάλο διάστημα.Πέρσι προτείναμε στην Ελλάδα να ακυρωθούν αμοιβαία αυτές οι περιοχές.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα η ελληνική πλευρά δεν μας έχει απαντήσει θετικά. Επιθυμούμε το πρόβλημα αυτό να επιλυθεί στο πλαίσιο των συνομιλιών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Για τον σκοπό αυτόν ακυρώνεται η πρόσφατη ΝΟΤΑΜ για δέσμευση περιοχών, η οποία ανακοινώθηκε κατά λάθος με λανθασμένες συντεταγμένες. Στη φάση αυτήν και για ένα διάστημα δεν θα προχωρήσουμε σε νέα δέσμευση. Βεβαίως, διατηρούμε τη στηριζόμενη στην αρχή της αμοιβαιότητας στάση μας στο ζήτημα αυτό.

Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας περί εξέτασης των υφιστάμενων προβλημάτων μεταξύ των χωρών μας, με δημιουργική αντίληψη και αξιοποιώντας τους διαύλους διπλωματικού διαλόγου"

Το αίτημα για συνομιλίες με την Ελλάδα για το ζήτημα των «μακροχρόνιων δεσμεύσεων περιοχών» στο Αιγαίο και την «αμοιβαία κατάργηση» των περιοχών αυτών προβάλλει η Άγκυρα, δηλώνοντας πως ακυρώνεται η πρόσφατη δέσμευση περιοχών στο Αιγαίο από την Τουρκία, η οποία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «ανακοινώθηκε κατά λάθος με λανθασμένες συντεταγμένες».

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς αναφέρει: «Το ζήτημα των μακροχρόνιων δεσμεύσεων περιοχών στο Αιγαίο εκ μέρους της Ελλάδας και της χώρας μας είναι επίκαιρο εδώ και μεγάλο διάστημα. Τον περασμένο χρόνο είχαμε προτείνει στην ελληνική πλευρά την αμοιβαία κατάργηση των περιοχών αυτών. Ωστόσο, μέχρι σήμερα η ελληνική πλευρά δεν μας έχει απαντήσει θετικά. Επιθυμούμε το πρόβλημα αυτό να επιλυθεί στο πλαίσιο των συνομιλιών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης: «Για τον σκοπό αυτόν ακυρώνεται η πρόσφατη διακοίνωσή μας για δέσμευση περιοχών, η οποία ανακοινώθηκε κατά λάθος με λανθασμένες συντεταγμένες. Στη φάση αυτήν και για ένα διάστημα δεν θα προχωρήσουμε σε νέα δέσμευση. Βεβαίως, διατηρούμε τη στηριζόμενη στην αρχή της αμοιβαιότητας στάση μας στο ζήτημα αυτό».

Τέλος, ο τούρκος εκπρόσωπος σημειώνει: «Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας περί εξέτασης των υφιστάμενων προβλημάτων μεταξύ των χωρών μας, με δημιουργική αντίληψη και αξιοποιώντας τους διαύλους διπλωματικού διαλόγου».
Πέταξε πάνω από ελληνικά ύδατα και «τράβηξε» βίντεο
Πρόκληση στο Αιγαίο από τον Τούρκο Αρχηγό της Αεροπορίας


Αθήνα: Πτήση πάνω από το Αιγαίο πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη ο Αρχηγός των αεροπορικών Δυνάμεων της Τουρκίας πτέραρχος, Οζτούρκ με F-16. Το ακόμα πιο προκλητικό είναι ότι έγινε και βιντεοσκόπηση της εν λόγω πτήσης, με το επίμαχο βίντεο να κάνει τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα.
Hava Kuvvetleri Komutanı Ege Eğitim Uçuş Görevlerini Denetledi

Orgeneral Öztürk, Babakale’den Kaş’a kadar toplam 410 deniz mili boyunca Ege Denizi’nin uluslararası bölümünde yerden 500 feet irtifada, 400 Knot ila 600 Knot sürat aralığında, yaklaşık 50 dakika boyunca uçtu. Kuzeyden güneye tüm Ege boyunca, Midilli, Sakız, İpsara, Ahikerya, İleryoz, İstanköy ve Rodos adalarına 6 deniz mili mesafeden icra edilen uçuş İzmir, Çanakkale ve Datça radarlarının kontrolünde gerçekleştirildi.

ΑΠΕΣΥΡΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ 3η ΝΟΤΑΜ! ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ! Ποιο ήταν το μεγάλο λάθος της Άγκυρας! Γιατί επέλεξε την καρδιά του Αιγαίου!
Σε μια κίνηση που δεν συνηθίζει να κάνει, προχώρησε η Τουρκία στις 2.30 το μεσημέρι, εκδίδοντας και 3η ΝΟΤΑΜ, την υπ΄ αριθμ. Α904/15, με την οποία αποσύρει εντελώς την αρχική τής 27ης Φεβρουαρίου, που δέσμευε προκλητικά το Κεντρικό Αιγαίο σαν Τουρκικό Πεδίο Βολής!
ΔΥΟ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ
Νωρίτερα, περί τις 11.00, η Τουρκία είχε εξαιρέσει τη Λήμνο από τη δέσμευση και στις 14.30 ακύρωσε τελείως όλες τις προηγούμενες ΝΟΤΑΜ!
Δύο υποχωρήσεις σε μια μέρα είναι κάτι το τραγικό και πρωτοφανές για το γόητρο και τους συνήθως συντεταγμένους σχεδιασμούς του Τουρκισμού!
Και αυτό πλέον, μετά τους δικαιολογημένους πανηγυρισμούς των διπλωματών μας που αντέδρασαν σωστά και γρήγορα, αρχίζει να προβληματίζει...
ΠΟΙΟΣ ΔΙΟΙΚΕΙ;
Το ερώτημα λοιπόν που αρχίζει να βασανίζει τους Επιτελείς μας είναι το "γιατί;" Γιατί έκανε τέτοια χονδροειδή λάθη, με πιο χονδροειδείς ακόμη απανωτές υποχωρήσεις η Τουρκία!
Μήπως αμετανόητοι Επιτελείς της Άγκυρας, του Στρατιωτικού φιλοκεμαλικού μπλόκ, αρχίζουν να ξανασηκώνουν κεφάλι;
Γιατί στην Τουρκία θα γίνουν Βουλευτικές Εκλογές τον Ιούνιο. Ενώ η δέσμευση της περιοχής μας ήταν έως τον Δεκέμβριο...
Ή μήπως η Τουρκία αντιλήφθηκε την τελευταία στιγμή ότι θα εγκλωβιζόταν από μόνη της σε ένα τεράστιο σφάλμα;
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ
Το χειρότερο λοιπόν σφάλμα της Άγκυρας ήταν ότι με τη δέσμευση των περιοχών ανάμεσα σε νησιά μας, θα έσπρωχνε την Ελλάδα σε εκείνο που γράφαμε χθες, στο να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 10 ή και στα 12 απευθείας μίλια, για να κλείσει τις τρύπες του Αιγαίου!
Και τότε η Τουρκία (που δεν είναι ακόμη έτοιμη για Πόλεμο, ενώ έχει και εκλογές τον Ιούνιο) θα έπρεπε να καταπιεί ολόκληρη την ελληνική "πρόκληση", που θα είχε προκαλέσει η ίδια!
ΓΙΑΤΙ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ;
Η δέσμευση πάντως της συγκεκριμένης περιοχής του Κεντρικού Αιγαίου δεν υπήρξε καθόλου τυχαία, αφού:
1. Απομονώνει τα ελληνικά νησιά του Βορρά από εκείνα του Νότου, αλλά και τη Θράκη...
2. Απομονώνει ιδιαίτερα τη Λήμνο - το αβύθιστο αεροπλανοφόρο των Στενών - την οποία η Τουρκία απαιτεί αποστρατικοποιημένη και ζητά διαρκώς την εξαίρεσή της από όλες τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ...
3. Ελέγχει την πρόσβαση από και προς τα Στενά του Ελλησπόντου... (εάν έλεγχε το μέρος αυτό το 1912-13 θα είχε το πλεονέκτημα στο Αιγαίο)
4. Εφάπτεται με το Πολεμικό Αεροδρόμιο της Σκύρου, το οποίο αποτελεί την πιο νευραλγική Βάση της Αεράμυνας της Ελλάδας, με τον πλέον στρατηγικό ρόλο σε άμυνα και επίθεση...
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ
Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί πως η Τουρκία βγαίνει διπλά τσαλακωμένη και ρεζιλεμένη διεθνώς από το παιχνίδι στο Αιγαίο και θα αναζητήσει άλλως το "κύρος" της και την "αναγνώρισή" της...
Δεύτερον η Τουρκία έχει αποδείξει πως μαθαίνει από τα λάθη της...
Τρίτον, δεν αλλάζει τους πάγιους προσανατολισμούς και σχεδιασμούς της... Και θα επανέλθει σε τόπο και χρόνο που θα διαλέξει η ίδια...
Και πιθανώς στα προσφιλή της Δωδεκάνησα...
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ
Η Ελλάδα δεν πρέπει να χαλαρώσει ούτε δευτερόλεπτο λοιπόν την Άμυνά της και να σπεύσει πάση θυσία να ενισχύσει την εθνική αμυντική της βιομηχανία, την εθνική της παιδεία, να ανατρέψει την Δημογραφική της αυτοκτονία και να μεγιστοποιήσει την Αποτρεπτικότητά της σε πολλά ταυτόχρονα σημεία και επίπεδα, με ετοιμότητα για δύο μαζί πολέμους (Αλβανία και Τουρκία) με παράλληλη προετοιμασία αυτόνομης Δύναμης Παράλυσης του Αντιπάλου, δηλαδή με εξασφάλιση εξαπόλυσης Χτυπημάτων πολλαπλασίων εκείνων που πιθανόν να λογαριάζουν εναντίον μας οι Τούρκοι, ώστε πάντα να υπολογίζουν ότι το κόστος θα είναι κατά πολύ βαρύτερο του όποιου "κέρδους"...
 "ΑΠΕΣΥΡΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ 3η ΝΟΤΑΜ! ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ! Ποιο ήταν το μεγάλο λάθος της Άγκυρας! Γιατί επέλεξε την καρδιά του Αιγαίου!

Σε μια κίνηση που δεν συνηθίζει να κάνει, προχώρησε η Τουρκία στις 2.30 το μεσημέρι, εκδίδοντας και 3η ΝΟΤΑΜ, την υπ΄ αριθμ. Α904/15, με την οποία αποσύρει εντελώς την αρχική τής 27ης Φεβρουαρίου, που δέσμευε προκλητικά το Κεντρικό Αιγαίο σαν Τουρκικό Πεδίο Βολής!

ΔΥΟ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ
Νωρίτερα, περί τις 11.00, η Τουρκία είχε εξαιρέσει τη Λήμνο από τη δέσμευση και στις 14.30 ακύρωσε τελείως όλες τις προηγούμενες ΝΟΤΑΜ!
Δύο υποχωρήσεις σε μια μέρα είναι κάτι το τραγικό και πρωτοφανές για το γόητρο και τους συνήθως συντεταγμένους σχεδιασμούς του Τουρκισμού!
Και αυτό πλέον, μετά τους δικαιολογημένους πανηγυρισμούς των διπλωματών μας που αντέδρασαν σωστά και γρήγορα, αρχίζει να προβληματίζει...

ΠΟΙΟΣ ΔΙΟΙΚΕΙ;
Το ερώτημα λοιπόν που αρχίζει να βασανίζει τους Επιτελείς μας είναι το "γιατί;" Γιατί έκανε τέτοια χονδροειδή λάθη, με πιο χονδροειδείς ακόμη απανωτές υποχωρήσεις η Τουρκία!

Μήπως αμετανόητοι Επιτελείς της Άγκυρας, του Στρατιωτικού φιλοκεμαλικού μπλόκ, αρχίζουν να ξανασηκώνουν κεφάλι;
Γιατί στην Τουρκία θα γίνουν Βουλευτικές Εκλογές τον Ιούνιο. Ενώ η δέσμευση της περιοχής μας ήταν έως τον Δεκέμβριο...

Ή μήπως η Τουρκία αντιλήφθηκε την τελευταία στιγμή ότι θα εγκλωβιζόταν από μόνη της σε ένα τεράστιο σφάλμα;

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ
Το χειρότερο λοιπόν σφάλμα της Άγκυρας ήταν ότι με τη δέσμευση των περιοχών ανάμεσα σε νησιά μας, θα έσπρωχνε την Ελλάδα σε εκείνο που γράφαμε χθες, στο να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 10 ή και στα 12 απευθείας μίλια, για να κλείσει τις τρύπες του Αιγαίου!
Και τότε η Τουρκία (που δεν είναι ακόμη έτοιμη για Πόλεμο, ενώ έχει και εκλογές τον Ιούνιο) θα έπρεπε να καταπιεί ολόκληρη την ελληνική "πρόκληση", που θα είχε προκαλέσει η ίδια!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ;
Η δέσμευση πάντως της συγκεκριμένης περιοχής του Κεντρικού Αιγαίου δεν υπήρξε καθόλου τυχαία, αφού:
1. Απομονώνει τα ελληνικά νησιά του Βορρά από εκείνα του Νότου, αλλά και τη Θράκη...
2. Απομονώνει ιδιαίτερα τη Λήμνο - το αβύθιστο αεροπλανοφόρο των Στενών - την οποία η Τουρκία απαιτεί αποστρατικοποιημένη και ζητά διαρκώς την εξαίρεσή της από όλες τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ...
3. Ελέγχει την πρόσβαση από και προς τα Στενά του Ελλησπόντου... (εάν έλεγχε το μέρος αυτό το 1912-13 θα είχε το πλεονέκτημα στο Αιγαίο)
4. Εφάπτεται με το Πολεμικό Αεροδρόμιο της Σκύρου, το οποίο αποτελεί την πιο νευραλγική Βάση της Αεράμυνας της Ελλάδας, με τον πλέον στρατηγικό ρόλο σε άμυνα και επίθεση...

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ 
Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί πως η Τουρκία βγαίνει διπλά τσαλακωμένη και ρεζιλεμένη διεθνώς από το παιχνίδι στο Αιγαίο και θα αναζητήσει άλλως το "κύρος" της και την "αναγνώρισή" της...
Δεύτερον η Τουρκία έχει αποδείξει πως μαθαίνει από τα λάθη της...
Τρίτον, δεν αλλάζει τους πάγιους προσανατολισμούς και σχεδιασμούς της... Και θα επανέλθει σε τόπο και χρόνο που θα διαλέξει η ίδια...
Και πιθανώς στα προσφιλή της Δωδεκάνησα...

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ
Η Ελλάδα δεν πρέπει να χαλαρώσει ούτε δευτερόλεπτο λοιπόν την Άμυνά της και να σπεύσει πάση θυσία να ενισχύσει την εθνική αμυντική της βιομηχανία, την εθνική της παιδεία, να ανατρέψει την Δημογραφική της αυτοκτονία  και να μεγιστοποιήσει την Αποτρεπτικότητά της σε πολλά ταυτόχρονα σημεία και επίπεδα, με ετοιμότητα για δύο μαζί πολέμους (Αλβανία και Τουρκία) με παράλληλη προετοιμασία αυτόνομης Δύναμης Παράλυσης του Αντιπάλου, δηλαδή με εξασφάλιση εξαπόλυσης Χτυπημάτων πολλαπλασίων εκείνων που πιθανόν να λογαριάζουν εναντίον μας οι Τούρκοι, ώστε πάντα να υπολογίζουν ότι το κόστος θα είναι κατά πολύ βαρύτερο του όποιου "κέρδους"...

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ"
ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΡΙΤ, η πτήση αποτελούνταν από 6 μαχητικά στον κάθετο άξονα, από Λέσβο μέχρι το Καστελόριζο. Με συνολικά 20 παραβιάσεις.

Την διάσταση της προκλητικής πτήσης - που ήταν η αμφισβήτηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων - αποκαλύπτει με επίσημη ανακοίνωσή του το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας που δημοσιοποίησε το κρατικό τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu:Με τον τίτλο «Σημαντική Πτήση» από τον πτέραρχο Οζτούρκ στο Αιγαίο» το Anadolu γράφει ότι ο Αρχηγός των αεροπορικών Δυνάμεων, πραγματοποίησε «εκπαιδευτική πτήση στο Αιγαίο» με σκοπό, όπως ισχυρίζεται, την προστασία των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας στη θάλασσα του Αιγαίου.

Για πτήση πάνω από «διεθνή ύδατα» στο Αιγαίο, κάνει λόγο κάνει λόγο το Αρχηγείο των Αεροπορικών Δυνάμεων της Τουρκίας, σχολιάζοντας το συγκεκριμένο περιστατικό.

Από ελληνικής πλευράς, ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ ότι όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική. «Είναι η πρώτη φορά που έκαναν κάθετο πέρασμα του Αιγαίου στο κέντρο του, από την μια άκρη μεχρι την άλλη» σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. (philenews)
"Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.