Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Η δημοσκόπηση της MRB: Μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ - Δείτε αναλυτικά

Η δημοσκόπηση της MRB: Μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ - Δείτε αναλυτικά
Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές», το 41,3% απαντά ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 19,2% απαντά ΝΔ. Ακολουθούν, το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που ισοψηφούν με 5,4%,  το ΚΚΕ με 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 5,1%, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει στην Βουλή, καθώς εμφανίζει ποσοστό μικρότερο του 3% και συγκεκριμένα 2,9%. «Άλλο κόμμα» απαντά το 4,8%, ενώ το ποσοστό των «Αναποφάσιστων» αγγίζει το 10,6%.

Στο ερώτημα «πως πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στην χώρα μας», το 43,3% (περίπου 4 στους 10) εμφανίζεται αρκετά …
απαισιόδοξο αν και έχουν περάσει μόλις 40 ημέρες από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Αν και τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές ολοένα και περισσότεροι Έλληνες, όπως φαίνεται και στην κάρτα που ακολουθεί, έβλεπαν τα πράγματα με ουδέτερη και θετική ματιά, μετά τις τελικές διαπραγματεύσεις και την συμφωνία για τετράμηνη παράταση του Eurogroup, το 43,3% των Ελλήνων βλέπει τα πράγματα άσχημα και μόνο το 15,9% ατενίζει αισιόδοξα το μέλλον της χώρας! Την ίδια ώρα, ένα 39,1% δηλώνει ότι τα πράγματα δεν είναι "ούτε καλά, ούτε άσχημα".

Στην ερώτηση «ποιες δύο λέξεις σας εκφράζουν προσωπικά περισσότερο ως Έλληνα για την μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης»: το 51, 8% απαντά ελπίδα, το 24,9% λέει περηφάνια και το 8,8% αισθάνεται αυτοπεποίθηση.Αντιθέτως, το 49,1% των ερωτηθέντων δηλώνει πως αισθάνεται ανησυχία, το 24,4% δηλώνει ότι φοβάται, ενώ 12 στους 100 Έλληνες λένε πως ντρέπονται για τη στάση της νέας κυβέρνησης. Υπάρχει και ένα 0,3% που αποφεύγει να απαντήσει.

Δείτε και τις υπόλοιπες κάρτες









 http://www.enikos.gr/politics
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.