Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Μόλις 28 άτομα φέρεται να έχουν διασωθεί από νέο ναυάγιο ανοιχτά της Λαμπεντούζα, στην Ιταλία. Τι δήλωσε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Μάλτας στο BBC. Φόβοι για πάνω από 700 νεκρούς. Σε εξέλιξη οι έρευνες - VIDEO


Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτά της νήσου Λαμπεντούζα στην Ιταλία, όπου σκάφος που μετέφερε μετανάστες ανατράπηκε, είπε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Μάλτας στο BBC.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι στην επιχείρηση συμμετέχουν ιταλικά πλοία, καθώς και εμπορικά πλοία.

Το δυστύχημα σημειώθηκε 130 μίλια ανοιχτά της Λαμπεντούζα.

Η εφημερίδα Times of Malta μετέδωσε ότι σκάφος με περίπου 700 μετανάστες ανατράπηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όταν οι επιβαίνοντες μετακινήθηκαν στην μία πλευρά του σκάφους.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι έχουν βρεθεί πολλά πτώματα.
Το περιστατικό έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την βύθιση σκάφους με 400 μετανάστες, οι περισσότεροι από τους οποίους πέθαναν στη διάρκεια ναυαγίου. ...

Μόλις 150 άτομα διασώθηκαν σε εκείνο το ναυάγιο.
Hundreds feared dead after boat carrying 700 migrants capsizes off Libya

'Only 50 survivors' as boat carrying 700 people overturns in the Mediterranean - UPDATES

A major rescue operation has been launched to save as many lives as possible after the tragedy in the Mediterranean in early hours of this morning

A major rescue operation has been launched after a boat carrying hundreds of migrants capsized off the coast of Italy.

As many as 700 people are feared to have been no board the boat.

For latest updates, read on.

Το αλιευτικό ναυάγησε σε απόσταση περίπου 130 χλμ. από τις λιβυκές ακτές και ενώ μετέφερε περισσότερους από 700 ανθρώπους, σύμφωνα με την αφήγηση των 28 επιζώντων που διασώθηκαν από ένα πορτογαλικό εμπορικό πλοίο, δήλωσε στα ιταλικά τηλεοπτικά δίκτυα η Καρλότα Σάμι, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Αν οι αριθμοί αυτοί επιβεβαιωθούν, θα είναι "η χειρότερη εκατόμβη που υπήρξε ποτέ στη Μεσόγειο", τόνισε η εκπρόσωπος.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ακύρωσε προεκλογική εκδήλωσή του στη βόρεια Ιταλία, προγραμματισμένη ενόψει των τοπικών εκλογών της 31ης Μαΐου, για να παρακολουθήσει από το πρωθυπουργικό γραφείο στη Ρώμη την εξέλιξη της κατάστασης. 

Ο Ματέο Ρέντσι είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ με θέμα μια κοινή, ουσιαστική, ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, όπως μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI.

Οι εκτιμήσεις

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί 24 πτώματα, σύμφωνα με την ιταλική Ακτοφυλακή, η οποία δεν επιβεβαιώνει τον αριθμό των 700 επιβαινόντων, όμως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της πως αυτό το μήκους 20 μέτρων αλιευτικό "έχει δυνατότητα να μεταφέρει πολλές εκατοντάδες ανθρώπους".

Την παρακάτω συγκλονιστική φωτογραφία, που δείχνει καλυμένα μερικά από τα πτώματα των μεταναστών που επέβαιναν στο πλοίο, ανέβασε στο twitter ο Francesco Rocca, πρόεδρος του ιταλικού Ερυθρού Σταυρού.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.