Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Εικόνες Αποκάλυψης στο Νεπάλ: Χειρότερος από ατομική βόμβα ο σεισμός λένε οι σεισμολόγοι (Φωτογραφίες - Βίντεο)

Ξεπέρασαν τους 4.000 οι νεκροί. 900 φορές ισχυρότερος ο σεισμός από αυτόν της Κεφαλονιάς
«Χειρότερο και από ατομική βόμβα» χαρακτηρίζουν τον σεισμό των 7,9 Ρίχτερ στο Νεπάλ οι σεισμολόγοι.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας διευκρίνισε σήμερα, μιλώντας στο Μέγκα, ότι ο σεισμός που συγκλόνισε το μεσημέρι του Σαββάτου την ασιατική χώρα έχει εκλύσει ενέργεια 800 φορές πιο ισχυρή από την έκρηξη στη Χιροσίμα, ενώ επεσήμανε ότι «το σεισμικό γεγονός ήταν 900 φορές μεγαλύτερο από αυτό στην Κεφαλονιά». ...

Πάνω από 3.700 οι νεκροί
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό του Σαββάτου στο Νεπάλ. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των Αρχών, τουλάχιστον 3.700 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 6.538 έχουν τραυματιστεί.
Οι νεκροί ενδέχεται να αυξηθούν κι άλλο, καθώς οι ομάδες έρευνας και διάσωσης δυσκολεύονται να φθάσουν στις απομακρυσμένες περιοχές της φτωχής ορεινής χώρας των 28 εκατομμυρίων κατοίκων.

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι χιλιάδες πληγέντες που κουλουριάστηκαν σε σκηνές και αναζήτησαν τα ελάχιστα διαθέσιμα τρόφιμα που τους προσφέρονται.
Εξαντλημένες οικογένειες, τα σπίτια των οποίων είτε ισοπεδώθηκαν ή υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν εν μέσω των συνεχιζόμενων μετασεισμών, έστρωσαν στρώματα στον δρόμο και έστησαν σκηνές για να προστατευτούν από τη βροχή.
Ο κόσμος έκανε ουρές για να πάρει νερό που διανεμόταν από τις καρότσες φορτηγών, ενώ τα λιγοστά καταστήματα που απέμεναν ανοικτά δεν είχαν σχεδόν τίποτε στα ράφια. Ένα τεράστιο πλήθος ζητούσε απεγνωσμένα φάρμακα σε ένα ανοικτό φαρμακείο.

Άρρωστοι και τραυματίες κοιμήθηκαν στην ύπαιθρο στο Κατμαντού, αδυνατώντας να βρουν κλίνες στα ανάστατα νοσοκομεία της πόλης. Χειρουργοί έστησαν ένα χώρο για εγχειρήσεις μέσα σε μια σκηνή στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της πρωτεύουσας.
Την ώρα που οι άνθρωποι κοιμούνται στην ύπαιθρο και η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για την εκδήλωση σφοδρών καταιγίδων, εκφράζονται φόβοι για μεγάλες ελλείψεις τροφίμων και πόσιμου νερού. Σε όλο το Νεπάλ, εκατοντάδες χωριά έχουν αφεθεί αβοήθητα.

18 νεκροί από χιονοστοιβάδα στα Ιμαλάια
Στα Ιμαλάια, εκατοντάδες ξένοι και ντόπιοι ορειβάτες παρέμειναν παγιδευμένοι μετά την τεράστια χιονοστιβάδα που διέλυσε τμήμα μιας κατασκήνωσης βάσης, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 18 ανθρώπων.
Σύμφωνα με έναν οικονομολόγο, τα μακροπρόθεσμα κόστη της ανοικοδόμησης του Νεπάλ ενδέχεται να υπερβούν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που ανέρχεται στο 20% του ΑΕΠ.
Ο σεισμός των 7,8 βαθμών είναι ο χειρότερος που έχει πλήξει το Νεπάλ από το 1934, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 8.500 άνθρωποι. Η ίδια δόνηση προκάλεσε τον θάνατο 66 ανθρώπων στην Ινδία και τουλάχιστον 20 στο Θιβέτ.
kontranews
==============================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.