Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Ο «αναρχικός» υπέρμαχος της βουλευτικής λιμουζίνας ζητά παραίτηση Πανούση! - Θέατρο παραλόγου στον ΣΥΡΙΖΑ. Πανούσης: Ο κ. Διαμαντόπουλος είπε απίθανα πράγματα. Ποιος εκλέγει τέτοιους ανθρώπους;

 «Τελικά η βλακεία είναι ανίκητη;»

Τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από την Καστοριά, οι περισσότεροι τον μάθαμε επειδή στην προηγούμενη θητεία του διακήρυττε την… επανάσταση και τον είχε «στοχοποιήσει» η Νέα Δημοκρατία.
Στη νέα του θητεία τον εμπεδώσαμε επειδή αν και «αναρχικός», ή όπως αυτοπροσδιορίζεται «ως αριστερός με ελευθεριακές – σοσιαλιστικές απόψεις», όχι μόνο παρέλαβε το βουλευτικό αυτοκίνητο αλλά και υπεραμύνθηκε των βουλευτικών προνομίων του, κόντρα στην προτροπή του Αλέξη Τσίπρα.
Και μπορεί να «έπλεξε» την επιλογή του με διάφορα ιδεολογήματα, αλλά η ουσία είναι ότι ο μέγας «ελευθεριακός σοσιαλιστής» κράτησε τα προνόμια και το αυτοκίνητο που του παρέχει με το αίμα του ο ελληνικός λαός, διότι τέτοια αναρχία κατάλαβε από την Καρδίτσα που παρίστανε τον επαναστάτη.
Αυτός, λοιπόν, ο «ελευθεριακός σοσιαλιστής» και συνάμα υπέρμαχος των βουλευτικών προνομίων ζήτησε την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προτασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση. Γιατί;
Επειδή έβγαλε τα φρικιά μέσα από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Του έθιξε τους «συναγωνιστές», του ελευθεριακού σοσιαλιστή με το βουλευτικό αυτοκίνητο που το πληρώνει με το αίμα του ο ελληνικός λαός.
Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος πόσταρε στο Facebook ανάρτηση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, με τίτλο «Τελικά η βλακεία είναι ανίκητη;», στην οποία αναφέρεται:
«Τη μέρα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και ανηλίκων, την αποφυλάκιση βαριά ασθενών, την αποσυμφόρηση των φυλακών, τον κουκουλονόμο και το DNA η κυβέρνηση διατάσσει την αστυνομική εισβολή στην κατάληψη της Πρυτανείας, μια κατάληψη απολύτως ειρηνική και περιφρουρημένη, η οποία κατέληξε στη σύλληψη 14 ατόμων και στην παραπομπή τους σε δίκη.
Η κυβέρνηση διακινεί το επιχείρημα ότι διέπραξε την εισβολή γιατί ήταν αδύνατον να ψηφιστεί το νομοσχέδιο υπό καθεστώς ομηρίας της από τους καταληψίες! Και ψευδές και γελοίο…
Γιατί απλώς τελεί σε ομηρία από τη Δεξιά, τους τηλεεισαγγελείς, «κυβερνητικούς εταίρους» και βεβαίως τον ίδιο τον ανεκδιήγητο υπουργό Δημόσιας Τάξης.
Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη νομοθετική πρωτοβουλία του, εξευτελίζεται, αφού είναι η πρώτη κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση που εισβάλλει στην Πρυτανεία ενώ έχει καταγγείλει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, παρουσιάζεται ανίσχυρος και πανικόβλητος (πώς θα τα βγάλει πέρα με τους «δανειστές» όταν τρέμει την Τρέμη, τον Άδωνι και την Ντόρα;) και, το χειρότερο, ανοίγει ένα νέο κύκλο καταστολής. Προφανώς, σε όλη τη διάρκεια της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων υπήρξαν εκδηλώσεις αλληλεγγύης υπερβολικές ή και καταχρηστικές (κατάληψη Νομικής, επιθέσεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.) και αυτό πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τον Α/Α χώρο, ωστόσο αυτό επ’ ουδενί αποτελεί άλλοθι της κυβέρνησης για την αστυνομική εισβολή στην Πρυτανεία. Μία από τις διαφορές της Αριστεράς από τη Δεξιά (πρέπει να) είναι ότι επιλύει τα πολιτικά ζητήματα με πολιτικά και όχι με αστυνομικά μέσα.
Να αποφυλακιστούν αμέσως οι κρατούμενοι καταληψίες και να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος τους.
Να παραιτηθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούσης».
Στην περίπτωση του «ελευθεριακού σοσιαλιστή» Βαγγέλη Διαμαντόπουλου θα μπορούσε να του απαντήσει κανείς ότι τελικά και η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός είναι ακατανίκητοι, αλλά επειδή όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας και από τον βίο μας, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος έχει ήδη κριθεί στις συνειδήσεις των λογικών ανθρώπων…
Αναρχικός υπέρμαχος της βουλευτικής λιμουζίνας! Γελάνε και οι πέτρες ρε, που έχεις και το θράσος και ζητάς παραιτήσεις άλλων, αστείε τύπε…
diamantopoulos

Θέατρο παραλόγου στον ΣΥΡΙΖΑ. Πανούσης: 
Ο κ. Διαμαντόπουλος είπε απίθανα πράγματα. Ποιος εκλέγει τέτοιους ανθρώπους;
Τις αντιδράσεις βουλευτών και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για την επέμβαση στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ σχολίασε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Τι είπε για τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, τους συλληφθέντες και για το πανεπιστημιακό άσυλο
"Δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ σκέφτηκα απλώς ποιος εκλέγει τέτοιους ανθρώπους" διευκρίνισε ο υπουργός μιλώντας στη πρωινή εκπομπή του MEGA, ενώ τόνισε πως είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ωστόσο πρέπει να συμφωνήσουμε στο τι δημοκρατία έχουμε. "Τι εννοούν αριστερή αστυνομία και αριστερή δικαιοσύνη; Έχουμε κοινοβουλευτική ή λαϊκή δημοκρατία; Θα μαζεύουν υπογραφές και θα έχουμε λαϊκή δημοκρατία; Δεν έχω καταλάβει τι θέλουν,  να αφοπλίσουμε τους αστυνόμους; Και ποιος θα επεμβαίνει αν κάτι γίνεται;" διερωτήθηκε αναφερόμενος σκαι στις αντιδράσεις της φοιτητικής νεολαίας του κόμματος.
Ο κ. Πανούσης επεσήμανε ότι το άσυλο αφορά σε ένα χώρο πανεπιστημιακό, αφορά σε ακαδημαϊκές λειτουργίες και δεν επιτρέπει στον καθένα να κάνει ό,τι θέλει. "Δεν μπορούν να πάνε οι μετανάστες και να κάθονται μέσα στο πανεπιστήμιο, το άσυλο δεν σημαίνει ασυλία" είπε χαρακτηριστικά. "Είμαστε σε παράκρουση για το άσυλο", τόνισε.
Αναφερόμενος στις συλλήψεις 7 ανδρών και 7 γυναικών κατά την επέμβαση στην Πρυτανεία, τόνισε τη διασύνδεση με τον Παλαιοκώστα, ενώ αναφερόμενος ειδικότερα σε δύο Αλγερινούς είπε ότι παραπέμπονται και δεν είναι τόσο αθώα τα πράγματα όσο τα παρουσιάζουν κάποιοι.

"Πως μπορεί να λέει κάποιος ότι παραβιάστηκε το άσυλο; δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι κάνανε ελεύθερη διακίνηση των ιδεών εκεί μέσα;" διερωτήθηκε.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και σχολιάζοντας την κατάσταση στα Εξάρχεια είπε με νόημα πως όταν έφυγαν οι κλούβες, την εξουσία πήραν οι μαφίες και όχι οι πολίτες.
Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Πανούση στο βίντεο.

Play Button
Περισσότερα: ΚυβέρνησηΣΥ.ΡΙΖ.Α.
===================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.