Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Συστήνεται ομάδα κρούσης για τη διαπραγμάτευση

Πρωτοβουλίες για να προχωρήσει ακόμη γρηγορότερα η διαπραγμάτευση και να αποφορτιστεί το κακό κλίμα της Παρασκευής λαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Σε αυτό το πλαίιο συγκροτείται “πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης” υπό την ευθύνη του Γιάννη Βαρουφάκη αλλά με συντονιστή τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Η απόφαση ελήφθη μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή με αντικείμενο το συντονισμό και την παρακολούθηση της πορείας της διαπραγμάτευσης. Σε αυτή προήδρευσε ο Αλέξης Τσίπρας και συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Προς υποστήριξη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής ομάδας συντονισμού, υπό τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά. Στο Γενικό Γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Νίκο Θεοχαράκη ανατέθηκε η συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας που θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου. Τέλος την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης.
Όπως λένε από το Μέγαρο Μαξίμου, στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η στήριξη στο Γιάννη Βαρουφάκη που έχει γίνει στόχος...
μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου και υπογραμμίζεται πως ο υπουργός Οικονομικών κινείται πάντα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και των επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης. 
koutipandoras

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.